Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rabarbra no?

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Rabarbraen min er kommen ganske så langt, så langt at eg lurer på om eg kan ta inn noko i dag og lage rabarbragrøt :nam:

Bør eg vente litt til eller går det greit å ta inn noko no. Den kjem vel berre med nye skudd


#2

Beckett sa for siden:

Huff nei, du må ikke ta av den ennå. Den smaker høgg.


#3

Erica sa for siden:

Det jeg lærte om rababra av bestemoren min er stikk motsatt av det Arken sier, de nye skuddene smaker best, og når de blir gamle blir de trælete og vonde. Jeg har imidlertid ikke tatt inn så tidlig, da de ikke er kommet så langt her.


#4

Tertit sa for siden:

Regner med at du kan spise nå ja. Har i hvert fall lært at rabarbra skal spises (høstes) før St.Hans-aften :) Etter det blir de trælete


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Den skal takast før Sankt Hans ja, etter det er den ofte trælete og smaker høgg. Men ein kan unngå det viss ein kutter ned jevnlig over heile sommaren.
Venter nokre dager til eg. Så kan eg vel heller begynne å kutte vekk dei største og fryse ned.


#6

Malus sa for siden:

Tidlig rabarbra er best! Vil også ha! :)


#7

Donald sa for siden:

Jeg synes rabarbra er godt hele sommeren dersom man er flink og fjerner blomstene. Jeg bruker den stort sett til grøt og i kake. Tar utgangspunkt i eplekake og erstatter epler med rabarbra.


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Var så heldig at eg fekk nokre avleggarar av mormora mi i fjor. Og det virker som om den trives innmari bra her hjå meg. Enno det einaste me har gjort er å sette den i jorda.


#9

Sokk sa for siden:

Vi har masse rabarbra i vår nye hage, og nå har den jammen kommet raskt opp de siste par dagene. :nikker: Noen flere som har tips til hva den kan brukes til? Rabarbra er jo godt i kake/pai/muffins, og så tenkte jeg kanskje å lage saft. (Hvis jeg gidder... :sparke:)



#11

Tertit sa for siden:

Jeg må flytte rabarbraen min. Vi skal sette opp en terasse der den står. Går det greit å flytte den nå som den er i vekst? Noe jeg bør tenke på?


#12

Malus sa for siden:

Rabarbrasyltetøy er nyyyydelig! :)


#13

Tertit sa for siden:

Rabarbragrøt med sukkker og fløte :nam:


#14

Donald sa for siden:

Rabarbra kan du fint flytte nå. Ta godt rundt rota.


#15

Tertit sa for siden:

Kjempeflott! Takk skal du ha :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.