Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri kringle?

#1

DM sa for siden:

Noen som har oppskrift på det?


#2

Albertine sa for siden:

INGREDIENSER:

500 g TORO Glutenfri fin kakemiks
50 g margarin *
100 g sukker
2 ts kardemomme
1 ss fiberhusk
2 egg
1 pk gjær
4 dl melk /vann
5 ss olje
1 ts bakepulver

FYLL:
Mykt smør, rosiner, kanel, sukker, eller vaniljekrem.

Egg til pensling, hakkede mandler, perlesukker.

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland alt det tørre og smuldre smøret i.
  2. Løs opp gjær og fiberhusk i væsken 37°C. Slå i eggene og til sist oljen.
  3. La mikseren gå 3-5 min. og forhev i 20 min.
  4. Ha litt mel på bordet og del deigen i to. Bruk slikkepott.
  5. Kjevl ut den ene halvdelen til en rund kake. Ha litt mykt smør på kaken, strø med rosiner, kanel og sukker. Rull kaken sammen og form den som en ring på platen. Pensle med egg og strø med hakkede mandler og perlesukker.
  6. Ta den andre halvdelen og kjevl den avlang.
  7. Flytt den over på platen og form den som en ring.
  8. Legg vaniljekrem i midten og pensle med egg på begge kanter.
  9. Brett sammen - pensle med egg og strø med perlesukker.
  10. Etterhev i ca. 15 min. og stek i ca. 10 min. v/250°C.

#3

DM sa for siden:

Tusen takk! :suss:


#4

Kanina sa for siden:

Husk å la fiberhusk-blandingen svelle/tykne før du har den oppi melet. Goes without saying, kanskje, tenkte bare jeg skulle nevne det tilfelle noen som aldri har bakt glutenfritt før vil prøve seg på oppskriften!
Og et annet tips: glutenfri gjærbakst blir veldig fort tørr, så den bør serveres helt fersk, eller fra fryseren.


#5

DM sa for siden:

Jeg har enda ikke laget denne, men har veldig lyst ... Er det noen som har laget den, som kan fortelle meg om dette virkelig blir en skikkelig deig som kan knas og kjevles? (Deigen jeg bruker til brød blir en klissete greie som ikke kan kjevles eller knas, som jeg bare har i formen og hever og sitter i ovnen. Jeg har forsøkt å lage boller en gang også, og fikk samme type deig.)


#6

m^2 sa for siden:

jeg prøver den i løpet av uka hvertfall :jupp:
Jeg har forresten bakt kanelsnurrer med Teff, DM, den ble det fin konsistens på (jeg var jo selvsagt sjokkskadd- er også vant til klinete brøddeiger)


#7

Dragen sa for siden:

Har noen av dere prøvd kastanjemel? Det skal visstnok være veldig næringsrikt.


#8

pulverheksa sa for siden:

Har du bakemaskin DM? Du lar den elte til den slipper bollen, da skal den være smidig og grei å bearbeide. Bruk jyttemel til utbakingen på bakeunderlag og slikkepotter til å dele opp deigen med. La deigklumpene ligge noen sekunder slik at det danner seg en hinne rundt deigen før du begynner å bearbeide emnene. Til kjevling er tupperwarekjevlet uunværlig. Jeg har en annen oppskrift jeg pleier å bruke, kan finne den om du vil?


#9

DM sa for siden:

Nei, det har jeg ikke gjort. Har ikke hørt om det en gang. Men jeg har brukt mandelmel endel. (Jeg kjører mandler i kjøkkenmaskinen til det blir mel-konsistens. Høres bra ut! Hva er Teff? Jeg bruker kjøkkenmaskinen ja. :jupp: Takk for tipsene. Jeg har ikke lengre bakeunderlag, så jeg ser at jeg godt kan ønske meg noen kjøkkenting til jul. :)

#10

m^2 sa for siden:

Jeg vet ikke helt hva Teff er jeg, DM :sparke:
Men det er en glutenfri meltype som funker fint for baking :)
Jeg synes den blir mindre klinete enn annet mel


#11

pulverheksa sa for siden:

Teff er en gammel gress-plante. Hentet fra Holmen Crisp:


#12

Kanina sa for siden:

Teff er et korn/urt som er i slekt med hirse. Den vokser i Etiopia og deromkring, hvor den brukes mye i det daglige kostholdet. Den skal være svært næringsrik sammenlignet med andre kornslag, og gi bra bakeresultater. Det er veldig dyrt, antakelig pga store importrestriksjoner siden Etiopia ikke vil at bøndene skal sende alt kornet utenlands (om jeg har oppfattet det riktig). Jeg har prøvd det av og til, men har ikke helt merket den store forskjellen. Kanskje fordi jeg har blanda det med annet glutenfritt mel, eller fordi jeg ikke gjør det riktig?


#13

Kanina sa for siden:

Der var jeg litt senere ute en pulverheksa, gitt!

(Forresten, Pulverheks: lager du glutenfrie boller ved å putte pulver i gryta di, også? Det hadde vel vært deilig).


#14

pulverheksa sa for siden:

Hadde det vert så enkelt. Akkurat nå ligger et nysteikt glutenfritt brød på kjøkkenbenken og venter på at det skal bli kjølig nok til å bli kastet i komposten. Glutenfri bakst kan ta knekken på enhver selvtillit i blandt. *noterer for meg selv å ikke bake med tørrgjær igjen, den er forbeholdt brødbakemaskina


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Har du laga glutenfritflatbrød ? :knegg:

( mannen som mobber på deg )


#16

Kanina sa for siden:

Nå humra jeg godt her jeg satt! Kjenner meg igjen. Jeg liker aller best frosne Fria-brød, men det blir jo dyrt i lengden. Ikke at det blir så fryktelig billig å kaste kilovis med kompakte, men likevel akk så smuldrete "brød". Og i brødbakemaskina får jeg ofte de merkeligste kreasjoner med svære hull i midten ("oooh, se så masse dette brødet heva!" Og deretter: :mumle: )

#17

m^2 sa for siden:

Har du prøvd den velkjente "oops, eksploderte i brødmaskina"-toro-miksen? :snill: :mumle:
Jeg har et Finax-brød stående på benken til avkjøling som jeg ikke har turt å begynne å se på enda. Grovt med linfrø, byggkli, hvitløk, oregano, oliven. Håper det blir bra :krysser fingre:


#18

Dragen sa for siden:

Temmern lager veldig gode brød i brødbakemaskinen. Jeg kan smiske litt og høre om han vil dele oppskrift.


#19

pulverheksa sa for siden:

Hmf.

Det såg veldig fint ut, men det ville nok vært mulig å myrde med det....



#21

pulverheksa sa for siden:

Kan godt pakke den inn og sende den som julegave til deg :blond:


#22

Hjertensfryd sa for siden:

Han lurte litt på om du testa ut nye typer materiale i tilfelle du skulle bygga på huset.

Trur heller du skal senda den til han som julegåve


#23

pulverheksa sa for siden:

Kanskje det hadde vert til pass for han?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.