Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ja, nå kan jeg skryte

#1

kisha sa for siden:

I dag har jeg bakt kokosmakroner og kransekake, samt gullkake. Nå går det rett i fryseren og skal ikke åpnes før jul. Gjett om jeg er fink. :D


#2

Isa sa for siden:

Så flink du har vært!

Jeg kan også skryte på meg julebakst i dag. Har kjøpt en eske med pepperkaker ;)


#3

kisha sa for siden:

Pepperkaker skal jeg kjøpe. Før brukte jeg å lage pepperkakehus, men papperkakene ble alt for harde til å spises.


#4

@nne sa for siden:

Tror nok du er veldig flink, men hva er gullkake?


#5

annemede sa for siden:

applauderer


#6

kisha sa for siden:

Gullkake hadde jeg ikke hørt om før jeg ba om oppskrifter til eggeplommer. Må bare si at den jeg laget er kjempegod. Her er oppskriften jeg fant på nett;

Gullkake
175 g meierismør
2 dl sukker
8 eggeplommar
2 1/2 dl kremfløyte
4 dl kveitemjøl
2 ts bakepulver

Sett omnen på 175 grader og smør og dryss ei form med malt tørka brød. Rør smør og halvparten av sukkertet lyst og porøst. Visp eggedosis av eggeplomme og resten av sukkeret. Bland smørkrem og eggedosis forsiktig. Visp fløyta, men ikkje heilt stiv. Bland den i egge/smørkremen vekselvis med kveitemjøl som er blanda med bakepulveret. Hell røra i forma og steik kaka på neste ribbe ved 175 grader i 40 - 45 min, eller til den er gjennomsteikt.


#7

Katrin sa for siden:

Wow - så flink du er!! :)

Kanskje på tide at jeg finner frem alle farmors deilige oppskrifter! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.