Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vafler av butterdeig

#1

Karamell sa for siden:

Jeg var sulten, lysten på noe godt og ikke noe brød. What to do?

Man raner fryseren og finner en pakke butterdeig, slenger to plater i vaffeljernet og har deretter på skinke og ost. Var ikke så ille. Litt kvalmt etterhvert.

Nå skal jeg prøve med blåbær og rømme.



#3

Selma sa for siden:

Du skal i alle fall ha plusspoeng for kreativt påfunn :knegg:


#4

Dali sa for siden:

Interesting!

Hva bruker man egentlig butterdeig til - bortsett fra vafler? :blånn:


#5

Karamell sa for siden:

Det var ikke like godt når den verste sulten var stillet.

Beata: Jeg har en god oppskrift med butterdeig. :lete:
Ellers: Pai?


#6

Karamell sa for siden:

Skinke og tomatterte

1 pakke butterdeig
12 små tomater (cherry e.l)
spekeskinke
marscapone krem
ruccola
olivenolje
oregano
salt
pepper
balsamicoeddik

Tin butterdeig. Sett ovnen på 120 grader. Del tomatene i to og legg de i en ildfast form med snittflaten opp. Ha på salt, pepper, olivenolje og oregano og stek de i ovnen i ca 20 minutter.

Kjevle butterdeigplatene til en slags pizzadeig (ca 20X15 cm). Platene skal henge sammen. Stek butterdeigen på 200 grader i ca 15 minutter og hold tomatene varm i mens.

Ha tomatene over i den ferdige paibunnen (må trykke den godt ned for den hever mye). Ha på rullete spekeskinkeskiver, ruccola, marskaponeklatter og olivenolje og balsamico.

:værsågod:


#7

Blåbær sa for siden:

Jeg pleier å ha pesto og ost på.
Drar deigen litt utover slik at den blir tynnere også smører jeg på, skjær opp i biter og steiker i ovnen. Veldig godt! Servert det som snacks noen ganger, og skålen blir tomt på ett blunk.


#8

Karamell sa for siden:

Gadd ikke å tine de først. :sulten:

Å, det er godt med butterdeigtvinninger, tvinnet med ost og stekt i ovn. Gjerne med maldonsalt på. Og aioli og guaccamoledipp!


#9

Maz sa for siden:

Lokk på Steak and kidney pie....

Eller man kan lage små esker som kan fylles. Som terteskjel eller vol-au-vents. Du kan f.eks dele en plate i to. Skjere en liten firkant midt i platen. (ca 1-2 cm fra kanten). Ikke helt gjennom. Disse stekes og når de er ferdige så lar du de kjøle ned, skjærer ut lokket og tar ut len del av innmaten.


#10

Miromurr sa for siden:

Nå ble jeg sulten her, tror jeg må ut å kjøpe butterdeig i morgen. For dere lager den vel ikke selv?


#11

Joika sa for siden:

Hvordan går slankekuren? :humre:

Du som laget så mange sånne tråder nylig. :lol:


#12

Dali sa for siden:

Hm, høres ut som om jeg må teste ut noe av dette :nam:


#13

Karamell sa for siden:

:knegg: jeg er jo ute etter en rask og lettvint løsning. :blånn:
Har bestilt meg time for magevurdering! :jupp:


#14

Pelen sa for siden:

Eller så snurrer man inn indrefilet av svin sammen med hvitløk, persille, sjampinjonger og litt paprikapulver i butterdeig. DET blir i hvert fall godt.


#15

Joika sa for siden:

Oi, så spennende!!!

Tror kanskje det kan være en god "løsning" for deg. Du er jo slank ellers og det er ikke alle som klarer slanke vekk magen. :niks:

Hold oss oppdatert da!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.