Jeg var sulten, lysten på noe godt og ikke noe brød. What to do?
Man raner fryseren og finner en pakke butterdeig, slenger to plater i vaffeljernet og har deretter på skinke og ost. Var ikke så ille. Litt kvalmt etterhvert.
1 pakke butterdeig
12 små tomater (cherry e.l)
spekeskinke
marscapone krem
ruccola
olivenolje
oregano
salt
pepper
balsamicoeddik
Tin butterdeig. Sett ovnen på 120 grader. Del tomatene i to og legg de i en ildfast form med snittflaten opp. Ha på salt, pepper, olivenolje og oregano og stek de i ovnen i ca 20 minutter.
Kjevle butterdeigplatene til en slags pizzadeig (ca 20X15 cm). Platene skal henge sammen. Stek butterdeigen på 200 grader i ca 15 minutter og hold tomatene varm i mens.
Ha tomatene over i den ferdige paibunnen (må trykke den godt ned for den hever mye). Ha på rullete spekeskinkeskiver, ruccola, marskaponeklatter og olivenolje og balsamico.
Jeg pleier å ha pesto og ost på.
Drar deigen litt utover slik at den blir tynnere også smører jeg på, skjær opp i biter og steiker i ovnen. Veldig godt! Servert det som snacks noen ganger, og skålen blir tomt på ett blunk.
Eller man kan lage små esker som kan fylles. Som terteskjel eller vol-au-vents. Du kan f.eks dele en plate i to. Skjere en liten firkant midt i platen. (ca 1-2 cm fra kanten). Ikke helt gjennom. Disse stekes og når de er ferdige så lar du de kjøle ned, skjærer ut lokket og tar ut len del av innmaten.
Eller så snurrer man inn indrefilet av svin sammen med hvitløk, persille, sjampinjonger og litt paprikapulver i butterdeig. DET blir i hvert fall godt.