Jeg har muligens gjenoppfunnet kruttet, men jeg deler det nå allikevel. Stekepanna mi er nemlig ikke venner med egg, men det er jeg. Så for å få omelett tok jeg i dag i bruk muffinsbrettet. Det var en fantastisk suksess, og blir nok en matpakkefavoritt her.
Gör så här:
Fyll muffinsbrettet med det du måtte ønske, fyll hver form ca 1/3-1/2 full.
Jeg brukte brune bønner, kalkunskinke og mozzarella.
Hell på vispet egg tilsatt litt melk, olje, krydder og en teskje bakepulver. Til mitt 12 muffins muffinsbrett, passet det bra med seks egg. Jeg lot det være igjen en halv cm til kanten av formene, de hever litt.
Whack it in the oven.
200 grader i omtrent ti minutter.
La dem kjøle seg litt før du vipper dem ut med en kniv. Husk å legge brettet i kaldt vann med en gang, så slipper du banne over det i morgen.
Smurte du formen med noe før du hadde oppi ting? Og kom omeletten ut igjen, uten at du trengte å komme med besvergelser, eller at halvparten satt fast? :grubler:
Nå så jeg at tråden var oppdatert mens jeg gjorde andre ting, ja. :)
Jeg smurte ikke, tenkte det var nok å ha litt olje i eggeblandingen. De kom allikevel hele ut uten ganding, men det sitter litt størkna egg rundt hele innsiden av formene, så jeg må skrubbe litt når jeg husker det. Ser for meg at de blir litt lekrere hvis jeg husker å smøre forma neste gang.
Du kan sikkert la være, men jeg pleier alltid ha en liten teskje i når jeg lager omelett. De hever muligens litt mer da. Disse ble hvertfall luftige og fine.
Hm. Den er ikke dum, De. Kanskje det er en plan for middagen i dag, sammen med grove rundstykker? Silikonformer må da være glimrings, selv om de er små? :gruble:
Det lagde jeg i til frokost i dag, med litt jarlsbergost og agurk som fyll (det eneste vi hadde). Det ble delikat og smakte kjempegodt, til og med de kresne tenåringsjentene som var på besøk likte det.