Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Løksaus?

#1

Betsy sa for siden:

Skal ha kokt kjøtt av hjort til middag i morgen. Jeg mener at det kunne passe med løksaus til dette, gjør det det?

Noen som har en enkel oppskrift å dele?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Løksaus:
50 g smør
40 g mel
2 løk
4 ss eddik
4 ss sukker
ca. 1 liter kokekraft fra kjøttet

Finhakk løken og fres dem litt i smøret til den blir blank. Tilsett melet og rør godt rundt. Ha i sukker og eddik og la dette surres med før kraften tilsettes. Kok sausen i 15 min. før servering. Smak den til med salt og pepper, samt eddik eller sukker om nødvendig.


#3

Betsy sa for siden:

Takk. Da prøver jeg den i dag! (For den går til kokt kjøtt, sant?)


#4

Harriet Vane sa for siden:

jepp. Perfekt til kokt vilt og okse.


#5

Betsy sa for siden:

Sausen ble god den, men jeg vet ikke helt om jeg gjorde det riktig (dette selv om jeg fulgte oppskrifta så godt jeg kunne. Er en elendig kokk).

Når jeg hadde oppi melet, så ble alt til en stor deig. Måtte derfor ha litt kraft oppi allerede da. Den ble også veldig tynn, men det skulle den kanskje være?

Uansett så ble det en god middag i dag med kokt hjort og pølse, poteter, kålstappe og løksaus!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.