Jeg og mannen skal bli flinkere til å finne på ting sammen, og vi er begge glade i å lage mat. Så tenker vi å ha et matlageprosjekt, med indisk mat som tema. Forstår det slik at det er mange her inne som lager indisk mat, og lurer på om det finnes krydder og andre ingredienser som ikke vanligvis finnes i det gjennomsnittlige norske kjøkken jeg bare må ha til matlagingen?
Hvis du kjøper garam masala, tandoori masala og spisskummen kommer du langt.
Og litt koriander kanskje?!
Og så må jeg bare anbefale denne oppskriften:
Kylling Makhani (6 porsjoner)
750 gr kyllingfilet i terninger
3 ss olje
Marinade
1-4 store chilier uten stilk og frø
2-4 hvitlkøsfedd
1-2 ts spisskummen
1 ts garam masala
1/2 ts salt
2 ss friske korianderblader (dette pleier jeg å droppe, har ikke funnet det i butikken her)
4 ss sitronsaft
1,5 dl yoghurt naturell
Putter krydderne og chilien i stavmikseren, tilsetter så yoghurt og sitron og kjører til til det er glatt. Marinaden og kyllingbitene puttes i en glassbolle, legger på plast og marineres i kjøleskap i ca 3 timer, rør litt innimellom.
Tomatsaus
1 boks tomatpure (140 gr)
50 gr smør
1,5 dl fløte
evt litt salt
Smelt smør i en kjele og la tomatpuren frese oppi smøret i ti minutter under omrøring. Spe med kremfløte og kok opp.
Ta opp kyllingbitene av marinaden, ta vare på resten av marinaden. Stekes på middels varme til kyllingen er gjennomstekt på alle sider. Tilsett resten av marinaden og la koke til kyllingen er kokt litt.
Demp varmen, hell over tomatsausen og la trekke i fem minutter.
Så også på yum yum igår, ja. :jupp: Fikk så lyst på noe god mat, men ble litt deppa av innholdet i skapene på kjøkkenet. Lønn i dag, handle inn ingredienser til indisk og anne god mat, nå!
Hei, indisk er kjempegodt, og heldigvis er norske butikker blitt flinkere til å ta inn ulike krydder i hyllene. Og så er det masse godt å hente i innvandrerbutikker. Da er det bare å gå og hamstre!