Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel strikkeoppskrift på babyvotter ønskes!

#1

Sansa sa for siden:

Jeg er ikke så flink til å strikke, så det må være noe enkelt!
Nå har jeg nettopp strikket babysokker som bare skulle strikkes "rett fram" og på to pinner, for så å monteres etterpå. Det må vel gå an å strikke votter på omtrent samme måte? Hvordan?


#2

Malus sa for siden:

Jeg strikket undt og rundt på 4 pinner. Første 4-5 omgangene strikket jeg to rett og to vrang (=vrangbord), så strikekt jeg rundt og rundt til votten var passe lang for å begynne å felle. Da felte jeg 2 masker i hver side (strikk to masker sammen= felling av en maske) og vanlig glatt i mellom, til jeg var nesten fri for masker, og dro tråden gjennom de siste få maskene. Tommel trengs ikke.
Huff, dette ble dårlig forklart. Håper noen kan forklare bedre, evnt. linke til en oppskrift.


#3

Sansa sa for siden:

Hvor mange masker hadde du i utgangspunktet da? Tror egentlig jeg forstår hva du mener, skjønner du.


#4

Mei sa for siden:

Jeg fikser ikke fire pinner, og strikker vottene på to pinner og syr de sammen i siden etterpå. Har aldri skrevet ned maskeantallet - som varierer med garntykkelsen - men det burde være en smal sak å prøve seg litt frem. Jeg strikker noen omganger før jeg lager hullrad til snøring (greit å kunne stramme vottene så de ikke faller av). Deretter strikker jeg litt nedover før jeg begynner å felle. Prøv deg frem, men skriv ned hva du gjør slik at andre votten kan bli lik ;).


#5

Malus sa for siden:

Se an med garntykkelsen og pinnene. Tror jeg hadde kanskje 8-10 masker på hver pinne? Det går ganske fort, og du oppdager etter et par omganger om de blir passe vide.


#6

Sansa sa for siden:

Ja, det var noe sånt jeg så for meg. Men å improvisere... jeg får prøve!


#7

mehmet sa for siden:

Når du feller, feller du da først to rette og så to vridde rette? Eller motsatt? Hva blir finest?

#8

Malus sa for siden:

Litt usikker nå, men...
Tror jeg tok to rette sammen først, og vridde etterpå. De sammenstrikkende maskene skal liksom lage en spiss mot hverandre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.