Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken kake skal jeg bake til barnehagefesten?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er kakeansvarlig neste fredag, hvor barnehagen skal ha 17. maifest. Det bør være kake nok til 20 - 30 personer, barn og voksne. Er det noen som har tips til en god og anvendelig kake?


#2

Bokormen sa for siden:

Vaniljekaken her inne har fått mye skryt. :)


#3

Benzo sa for siden:

Enig, den er kjempegod. :jupp:


#4

Tallulah sa for siden:

Med langpannesjokoladekake kan man ikke gå feil. Jeg har en oppskrift på en utrolig deilig amerikansk en, med rømme og greier, du kan godt få den, hvis du vil. Den er saftig og mørk, men helt fin for banreganer også.


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Yes! Så kan jeg pynte med seigmenn, så er barna godt fornøyd også.


#6

Alfa sa for siden:

Sånn poselangpannesjokoladekake er glutenfri også. Uslåeleg argumentasjon for å bruke posekake til barneseleskap og sånn. :nemlig:


#7

Aminta sa for siden:

Åh, oppskrift? :blafre:


#8

Pingis sa for siden:

Dette er ei knallgod sjokoladekake!


#9

Søster sa for siden:

Er det bare meg som synes bildet ser ut som en seigmannkirkegård?


#10

Camomilla sa for siden:

Hadde laget sjokoladekake.
Toro langpannekake med en stor Stratos i. Blir skikkelig god.


#11

Tallulah sa for siden:

Det er et godt argument. Bruker man vegetabilsk olje i den, kan den spises av melkeallergikere også.

Men vil du ikke ta hensyn til eventuelle allergikere så kan du bake denne. Her er oppskriften på kaka jeg snakket om tidligere. Den er fra en amerikansk diner-kokebok. Jeg skriver både amerikanske og norske mål, hvis noen har vekter/målegreier for begge deler. :nam:

Chocolate Fudge Cake

2 2/3 kopp / 6,5 dl mel
1 1/2 kopp / 3,75 dl sukker
1 kopp / 2,5 dl hardpressa lysebrunt sukker
1/2 kopp / 1,25 dl kakao
2 ts bakepulver
1 ts baking soda eller natron
1/2 ts salt
3 store egg, romtemperert
2/3 kopp / 1,6 dl rømme
1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
3/4 kopp / 1,9 dl usaltet smør (eller vanlig smør, og droppe det andre saltet), smeltet
1/2 kopp / 1,25 dl maisolje
1 1/4 kopp / 3 dl isvann

Fudge Frosting
6 ounces / 170 gram mørk kokesjokolade, gjerne uten sukker
1 kopp / 2,5 dl usaltet smør (eller vanlig), romtemperert og mykt (ikke smeltet)
2 kopper /5 dl melis
1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

  • Sett ovnen på 175 grader. Smør sidene på enten to runde former, eller en langpanne. Rist mel rundt i pannene, og hell av det overflødige.
  • I en medium bolle bland alt det tørre med en visp.
  • I en annen bolle, bland egg, rømme og vaniljeekstrakt (hvis du bruker vaniljesukker har du det i det tørre i stedet).
  • Hvis du har en kjøkkenmaskin bruker du "the paddle attachement" og slå sammen det smeltede smøret og oljen på lav hastighet (går fint an å gjøre det for hånd også). Slå inn vannet (det er viktig at det er virkelig iskaldt). Tilsett det tørre og miks på lav hastighet i omtrent ett minutt, til det er blandet sammen. Skrap ned sidene, ha oppi eggeblandigen, og miks videre i ett minutt. Skrap blandingen over i formen(e)
  • Bak kaka/kakene i 50-55 minutter, kan hende den trenger litt kortere tid i langpanne, hold et øye med den. En tannpirker stukket i midten skal ikke ha noe hengende igjen på seg når kaka er ferdig.
  • La kaka avkjøle seg.
  • For å lage glasuren smelter du sjokoladen i vannbad, avkjøl.
  • I en elektrisk mikser bruk samme "paddle attachement" (vet ikke hva det heter på norsk, men syns ordet var så beskrivende at dere skjønner det sikkert) slår du smøret i omtrent et minutt på medium/høy hastighet, til det er kremete. Tilsett melis og slå videre i to minutter, eller til det er godt blandet og har en lett konsistens. Bland i vaniljeekstrakten, reduser hastighetentil lav og slå inn den smeltede sjokoladen. Sett opp hastigheten igjen, til blandigen er blank og smooth.
  • Hvis du har to runde kaker skjærer du av evt. bulker på toppen slik at de blir helt flate. Det du har skåret av heller du i en blander og kjører til smuler på ca 20 sekunder.
  • Leg noe av glasuren på toppen av ene kaka, legg dne andre oppå og dekk til med resten av glasuren. Oppå, og på sidene. Strø på sjokoladekakesmulene og klapp dem fast på sidene.
  • Har du langpannekake heller du all glasuren oppå, og strør evt. over sjokoladekakesmuler.
  • Voila! Verdens beste sjokoladekake.

#12

Svanen sa for siden:

:haha:

enig!


#13

Miss Norway sa for siden:

Den må jeg få presisert.

Oppskriften ser smaskens ut og skal prøves!!!


#14

Pepper Lemon sa for siden:

Se pkt 4. Altså - veldig kaldt vann.


#15

Miss Norway sa for siden:

:knegg: Joa, den tok jeg, men det var mengden!


#16

Aminta sa for siden:

:haha:


#17

Fruktflua sa for siden:

:knegg:

Nei, du er ikke alene om å synes det.


#18

Miss Norway sa for siden:

Nå er ingredienser innkjøpt så nå håper jeg Glitter kommer innpå og forteller om det er en stor eller liten mugge med isvann som skal i. :nikker:



#20

Pepper Lemon sa for siden:

Hysj! Nå følte jeg meg liksom litt smart for a change. :mad:


#21

Tallulah sa for siden:

Sorry, det var den eneste jeg glemte å oversette. Det var kopper, dvs. 3 dl vann.


#22

Miss Norway sa for siden:

:highfive: Takker! Gleder meg til å prøve ny oppskrift imorgen, det er alltid gøy. Skal gi rapport!


#23

Tallulah sa for siden:

Det gleder jeg meg til å høre. Jeg skal dobbelsjekke målene i kveld, oversettelsen gikk litt fort.


#24

Miss Norway sa for siden:

Næsj, jeg har da cup-mål i skapet jeg da, med en amerikofil mann som får tilsendt oppskrifter fra sin amerikanske "mum" titt og ofte.


#25

Tallulah sa for siden:

Åh, det var bra. Jeg har også en amerikansk "mum". Men hun var gal, desverre.


#26

Pepper Lemon sa for siden:

Et par spørsmål:

  1. Hva er dette hardpakka sukkeret for noe? Kan jeg bruke sånn gammeldags brunt sukker, farin eller hva det nå heter?

  2. Kan jeg bruke rapsolje istedetfor maisolje?


#27

CINDY sa for siden:

:skratte::hehehe:


#28

Tallulah sa for siden:

  1. Du kan bruke helt vanlig brunt sukker, bare klem det sammen, slik at du får plass til mer. :D

  2. De rapsoljene jeg har smakt har hatt ganske skarp smak, det tror jeg ikke passer så godt. Det bør være en relativt smakløs olje, slik som mais eller soya. Men har du en rapsolje uten smak går det sikkert greit.


#29

Pepper Lemon sa for siden:

:lol: Så det var slik det hang sammen ja. Takk for hjelpen - jeg er kjempespent på resultatet. Jeg tenkte å pynte halvparten med seigmenn. Har du et godt tips til voksenpynting på den andre halvparten? De skal leveres som små firkanter altså, så det blir ikke noe fancy. Men seigmenn på kake smaker jo ikke spes godt, så jeg tenkte det kunne være ålreit med noe annet til de voksne.


#30

Tallulah sa for siden:

Tja, jeg liker seigmenn på kake jeg, så sant de ikke legges på for tidlig og smelter. Selv om det har en litt makaber-morsom effekt. Voksenpynt kan jo bare være fudgekremen med mønster av en gaffel f. eks? Den kaka er så himmelsk god at den ikke trenger mer.
Baker du i langpanne? Missa gjorde vel også det, så da har hun nok eksakt steketid. Kan hende den avviker litt fra den runde.


#31

Miss Norway sa for siden:

Det var ikke mye. Jeg brukte en litt sånn medium langpanne, sånn som må stå på rist inne i ovnen. Jeg satte timeren på 40 min, da var det fremdeles antydning til skvulping i formen. Etter 48 min var det ikke noe som hang fast på strikkepinnen.

Monsoon: Til voksne trenger man ikke pynt. Men jeg kjøpte mini-marengs med kaffesmak på Grønn og pyntet med dem (siktet litt kakao over dem) bare for å være litt fancy, og det smakte supergodt med den søte kaffesmaken på toppen. Men den står utmerket på egne ben den kaken!


#32

LilleRosin sa for siden:

:tullerdu:


#33

Pepper Lemon sa for siden:

Problemet med marengsboksene fra Grønn er at det er så mange oppi. Og hva skjer med restene? Går de i søpla? Neeei. :rolleyes: Men gode er de. Og det hadde sett bra ut ja. Hm.


#34

Miss Norway sa for siden:

:nikker: :kry:


#36

Aminta sa for siden:

På hvor?


#37

Pepper Lemon sa for siden:

Grønn er en kafé slæsh interiørbutikk i Lilleakerveien. De selger masse digg, som disse marengsboksene, i tillegg til verdens beste sjokolade, mørk med kardemomme og appelsin.


#38

Aminta sa for siden:

Åh, ville jeg egentlig vite det.


#39

Aminta sa for siden:

1,9 dl. usaltet smør (og 2,5 dl. i glasuren), det er smeltet ja?
:Lest oppskriften nøye og ser for meg å presse usmeltet smør i litermålet:


#40

Tallulah sa for siden:

Nei, det som skal i glasuren skal ikke være smeltet. Det skal være romtemperert og mykt. Det står da der, gjør det ikke? må dobbelsjekke

har dobbelsjekket og presisert i oppskriften Den kunne være litt uklart, ja. Men i kaka skal det være smeltet, men ikke i glasuren, da får den helt feil konsistens. Så der må du presse usmeltet, men mykt, smør i litermålet. Evt. finne ut hvor mye det er i gram og veie det.


#41

Aminta sa for siden:

Takk, glitter!


#42

Tallulah sa for siden:

Enjoy kaka, den er fantastisk.


#43

Pelen sa for siden:

Hos oss skal alle familier bake en kake så det er kjempedigert kakebord. Jeg skal lage en Pavlova.


#44

Pepper Lemon sa for siden:

Hva skjer dersom man, tja, for eksempel øker smørmengden med 10 - 20 %? :vetikke: Vil den bli smulete og falle fra hverandre? Den er ferdigstekt, men den er ikke tatt ut av formen ennå. Nå er jeg bittelitt nervøs her. Den skal tross alt tas med i barnehagen.


#45

Miss Norway sa for siden:

Niks, ingen verdens ting. For jeg også hadde bittelitt for mye smør i.

Forresten tilsvarer 1,9 dl smeltet smør omtrent 125 g (Jeg veier alltid sånt underveis og skriver opp i oppskriften; det er lettere å måle i gram i praksis.)


#46

Pepper Lemon sa for siden:

Ehm. Jeg brukte 200 gram jeg. :o


#47

Aminta sa for siden:

:Har kake i ovnen nå:
Jeg brukte nok også litt for mye smør.


#48

Aminta sa for siden:

I vår gassovn trengte den faktisk 60 min. på 190 grader, i langpanne med litt høye kanter som må stå på rist inne i ovnen. Da var den perfekt. Akkurat ferdig nå.

(Men vi må legge på litt grader og steketid på ting i gassovnen vs. vanlige ovner altså.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.