Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vask av ull

#1

Bergensis sa for siden:

Eg skal vaske lammeskinnsposen samt eit par ulltøfler/sko frå Ullkorga. Begge har ull inni. Tøflene har skinn utanpå. Finner ingen vaskeanvisning.

Nokon som veit?


#2

Camomilla sa for siden:

Jeg ville ha sendt posen på rens.
Ullkorga tøfler har jeg vasker på 30 grader og Milo. Funka fint.


#3

Malus sa for siden:

Ville også sendt posen på rens hvis det ikke er vaskeanvisning. For å være på den sikre siden.


#4

Aminta sa for siden:

Ville nok også sendt posen på rens, og vasket skinntøflene på 30 grader, ullvaskeprogram, med ullvaskemiddel fra Nøstebarn/Helios el. Også "beveget" litt på skinnet under tørkingen så det ikke blir stivt eller rart i fasongen. (Har gjort det med skinntøfler fra Lil Jo's/Robeez og det har fungert fint.)


#5

Mams sa for siden:

Jeg ville nok ha sendt posen inn i vaksemaskinen på 30 graders ullvask.
Men så er ikke jeg noen vaskeguru heller.


#6

Bergensis sa for siden:

Kor mykje kostar rens av pose?
Me fekk bakoversveis da me rensa teppet vårt. Det kosta nesten like mykje som eit nytt teppe (fra IKEA). Posen kosta vel 1100 ny, trur eg


#7

Beathe sa for siden:

Jeg ville nok gjort som Mams. Posen skal nok ikke mange ganger til rens før du kunne kjøpt ny for pengene.
Jeg kjøpte et middel på Helios for vask av saueskinnet til Poden- tror jeg ville gått for det på posen også. Saueskinnet ble rent og pent :)


#8

Gerbera sa for siden:

Jeg vasket min kaiser skinnpose i maskin. Ullprogram 30 grader, med spesialvaskemiddel fra helsekosten (tror det var kaiser sin egen?). La den til tørk flatt, og strakk på den flere ganger mens den tørket. Viktig å ikke tørke den med varme, da blir skinnet hardt (det prøvde jeg nemlig :o), men da vasket jeg den en gang til.

Men på min pose står det at man kan vaske den i maskinen.


#9

Stikka sa for siden:

Jeg har lik skinnpose og har vasket den i maskin flere ganger. Ullvask 30 eller var det 40 grader og ullshampoo. Tørker flatt på et tørkstativ. Behandler den slik jeg gjør med soveskinnene våre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.