Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salg av bolig og bruk av stylist?

#1

Martis sa for siden:

Jeg har hatt 3 meglere på besøk de siste dagene for å få tilbud på salget og en verdivurdering av leiligheten. 2 av disse tilbyr stylister i forbindelse med fotograferingen (ca 1000 kr pr time) og jeg er litt usikker på om jeg syns det er nødvendig...

Jeg vet ikke helt om jeg ønsker at leiligheten bare skal henvende seg til den unge urbane delen av befolkningen og jeg mistenker at om den er veldig stylet så vil kanskje eldre par uten barn kategorien tenke at dette ikke er noe for dem? Eller vektlegger jeg bilder og interiøret for tungt nå?

Dere som har solgt? Hva er deres erfaring? Dere som har kjøpt, har styling hatt noen effekt i kjøposprosessen?

Andre innspill?

Fyttikatta, det er dyrt å selge!


#2

Jålebeinet sa for siden:

Det slike stylister gjerne påpeker er at alt personlig skal bort, dvs bilder av barn o.l. Ellers så er vel kluet at alt "unødvendig" bør ryddes bort, man trenger ikke å la kaffetrakteren og mikro`n stå på kjøkkenbenken.

Ta en titt på boligannonsene på nettet, du får sikkert en liten pekepinn der, uten å svi av 1000-lappene. Bruk de heller på flyttevask :nemlig:


#3

B@mbi sa for siden:

Ja, det er skitdyrt å selge. Kjøpe og for den del :nemlig: Akkurat vært igjennom det der selv.

Vi var heldige og solgte etter første visning. Jeg var kjempenervøs på forhånd pga alt som skrives i media for tiden. Og mange som sliter.

Men fornøyd med valg av megler. Det er nok også viktig i disse dager. Vi har vært ute for et par som nok ikke har oppfattet at markedet ikke er som for 1-2 år siden og at de faktisk må jobbe litt for lønnen sin nå.

Nå er det jo stor forskjell på styling da. En light-variant kan være greit. Mye man ikke tenker over selv. Vi fikk en dame sendt over av megler som ga tips (i prisen heldigvis). Jeg trodde vi hadde ryddet bra unna, men hun fant likevel en del. Etterpå var jeg faktisk enig med henne. Lys og romfølelse er viktig. Og noen håndklær og litt stæsj løftet det noe triste og veldig hvite gjestebadet vårt.

Jeg tror altså ikke du utelater noen kjøpergruppe med litt forsiktig styling. Nå vet jeg ikke hvor du skal selge og hvilke meglere du har snakket med. Kanskje du kan få snakket deg til en som bare gir et par tips?


#4

Martis sa for siden:

Mulig jeg er litt forutinntatt når det stå "stylist", for jeg ser for meg at alt må ut og at vi må leie møbler til en nesten tom leilighet. :knegg:

Han siste megleren har sendt over mange tips og vi vet vi må strippe leiligheten ganske bra for å få fine og luftige bilder.


#5

gajamor sa for siden:

Vi hadde flyttet da det var visning, og jeg tror nok det lønte seg å leie inn møbler og stylist framfor å vise en tom leilighet. Men har du noenlunde greie ting og mulighet til å rydde unna tror jeg du klarer deg uten.


#6

apan sa for siden:

Jeg ville satset uten styling tror jeg, men ryddet bort og fulgt generelle tips. Vi har solgt uten styling hver gang. Jeg tenker det er fint i "sammenraska" leiligheter (eller tomme), moren til mannen brukte det feks da hun solgte en leilighet hun hadde leid ut. Da var det fint at noen kom og fikset, de hadde med møbler til og med. Men jeg tror ikke nødvendigvis det trengs når man skal selve noe man selv har innredet med en grei og nøytral smak.

Ang pris for å selge: Du pruter vel? Godt marked for å prute nå.


#7

Martis sa for siden:

Helt vilt egentlig hvor stor forskjell det er på de ulike tilbudene. :knegg: Men absolutt godt marked til å prute, ja.


#8

Camomilla sa for siden:

Bare å fylle garsjen vår Martis :jupp: Har informert mannen.


#9

Martis sa for siden:

:klemme: Takk vennen, jeg tror vi trenger den plassen også!


#10

apan sa for siden:

Ja, jeg vet det, jeg prutet ned 25 000 for 2 år siden såvidt jeg husker. Og nå tror jeg det skal være enda greiere.


#11

Nebbia sa for siden:

Enkelte meglere hevder at prisforskjellene kan forklares med hvor godt de kjenner markedet osv. Sannheten er at 8/10 som kommer på visning har sett annonsen på Finn, så man når nesten de samme personene uavhengig av megler.

For lettsolgte objekter vil jeg påstå at billigste megler er best. I et tregere marked er det helt klart en fordel med en kreativ megler som jobber litt ekstra for å få unna salget. Har selv opplevd at en lokal eiendomsmegler som har latt vanskelig objekter støve ned på Finn, og salgene har gått til langt under prisantydning. Hvorvidt denne megleren er billigere enn andre har jeg ingen formening om, men det kanskje være en idé å spørre megler om strategi hvis man ikke får solgt i løpet av 2 visningsrunder.


#12

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror ingen "lar seg lure" av stylistleiligheter lenger, og hadde kanskje droppet det i denne omgangen. Hvis det ikke skjer noe etter en del uker, er det kanskje på tide å tenke annerledes, og da kan det være verdt det. Men det er lett å se seg blind på egen leilighet. Har du noen gode venner som kan se litt kritisk på det etter dere har gjort det "ferdig"?


#13

Martis sa for siden:

Alle meglerene vi har hatt her inne mener den blir solgt med engang, jeg er mer skeptisk da og ønsker derfor en megler som markedsfører bredest og en som ikke har 8 leiligheter til salgs samtidig... For jeg tror han må bruke tid på å bearbeide evt kjøpere.

Vi har bestemt oss for å droppe stylist, jeg har sett på mange annonser på Finn og tror jeg vet hvilket nivå vi må legge oss på. Men absolutt lurt med kritiske blikk fra noen utenfra, Scarlett. :jupp:


#14

Camomilla sa for siden:

Jeg kommer gjerne på kritisk titt MArtis.


#15

Koma sa for siden:

Vi hadde en time med stylist, og det var veldig greit. Hun hadde noen gode anbefalinger ift. møblering. Vi fulgte ikke alle rådene hennes slavisk, men det var greit å ha en liten liste å gå ut i fra når vi skulle klargjøre til visning. Vi har ikke fått solgt, så det har vel ikke så mye å si.

Lykke til med salget!


#16

Dragen sa for siden:

Et lite tips kan jo være å ta bilder av rommene dine. Så fjerner du det som ikke skal være der, og så tar du nye bilder. Mye lettere å se litt når man ikke står i rommet selv. Dessuten kan du jo sende bildene til noen du stoler på, som kan hjelpe deg litt.


#17

Salt sa for siden:

Jeg har jobbet som stylist et par ganger, og det finnes jo grader av styling også. Et av de siste oppdragene jeg gjorde var i et helt tomt hus, og vi satte inn møbler. Da er det stylingfirmaet som har med seg møbler (de har schvææære lager med møbler som passer til alle stiler) som de mener passer til leiligheten. Man kan velge selv HVOR stylet man vil leiligheten skal være, og også om man har en spesiell kundegruppe man vil nå.

Hvis ikke kan man også bare ha en time med en stylist hvor man kommer med råd, slik som flere har nevnt.


#18

Koma sa for siden:

Litt komisk,det var det jeg trodde også, men stylisten vi brukte, ville at vi skulle henge opp ett av bildene av Komma på rommet hennes. Det er ett litt utradisjonelt bilde av ett vakkert barn, men likevel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.