Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke syvsetere finnes på markedet?

#1

Stine-mor sa for siden:

Vi trenger muligens større bil etterhvert. :)


#2

Zip sa for siden:

Me har VW Sharan og er veldig fornøyd. :)


#3

amor sa for siden:

Jeg har en Ford Galaxy og er fornøyd med den.


#4

Veronal sa for siden:

Toyota Verso og Mazda 5 er de vi vurderer - det ser ut som vi ender opp med Mazda 5. Opel Zafira er en annen.


#5

Mirasol sa for siden:

Vi har Dodge Grand Caravan (omtrent samme som Chrysler Grand Voyager) og VW Caravelle/Transporter. Fornøyd med begge.


#6

Left sa for siden:

Stort sett de fleste bilmerker har kommet med biler med 7 seter nå, så utvalget er godt :)

Skulle jeg hatt 7 seters bil nå, så hadde jeg villet ha Mercedes Vito

Vito er snarlik VW Caravelle, men litt mindre.

eller Renault Espace

Eller Opel Sintra

Denne har vi hatt, og bedre bil får man ikke.


#7

leliane sa for siden:

Vi har en VW Touran og synes det virker lovende. Måtte kjøpe ny pga familieforøkelse, men minsten er ikke på plass enda, så jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli.

Men vi blir fem i familien, ikke seks som dere, så da vet jeg ikke om jeg ville satset på noe enda litt større...


#8

Senna sa for siden:

Det finnes Ford S-Max, men den er vel i gruppen små 7 setere. Og så vet jeg om Peugot 807.


#9

LaBanga sa for siden:

Vi har en Citroën C8, og den er det god plass i, og ikke noen klappseter, men skikkelige "pilotseter" på alle plassene. Og da er det fremdeles plass til bagasje.

Setene kan man sette akkurat der man ønsker i bilen.

#10

Bluen sa for siden:

Vi er kjempefornøyde med vår Toyota Avensis Verso - skjønt den er vel egentlig ikke på markedet. Så vidt jeg har forstått, har den aldri vært solgt ny i Norge, så den er bare å finne på brukt(import)markedet.


#11

trøtt sa for siden:

Vi har Ford Galaxy og er fornøyd med den, men skulle jeg kjøpt ny nå så hadde det blitt en Renault Espace. Den har helt lik løsning som galaxyen, men større bagasjeplass. Har sett andre får plass til tvillingvogn bak de bakerste setene og det får ikke vi plass til i galaxyen. Løsningen vår når minstemann kommer blir å ta ut det ene setet for å få plass nok til baggasje.


#12

Lucifer sa for siden:

Vi har nettopp kjøpt Ford Galaxy og er foreløpig fornøyde med den. Kjenner noen som har Mercedes Vito 2001 modell. De har utrolig mye trøbbel med den, så den ville jeg ikke anbefale.


#13

Ylvania sa for siden:

Peugeout 807 eller Volvo xc 90
Først nevnte har ordentlige seter og plass til voksne bak.


#14

Propella sa for siden:

Vi har hatt en peugeot 806 og en mercedes vaneo. Problemet med denne typen biler er at bagasjeplassen, det er liten plass og pga den lille avstanden mellom siste seterekke og slutten på bilen er det dårligere sikkerhet for de som sitter bakerst.

Nå har vi en peugeot Tepee. Stort bagasjerom, vi har 8-seter og det er god plass. Vi var på helgebesøk, da hadde vi syklene til alle 5 inne i bilen og all annen bagasje som trengs når er familie på 5 skal bort en helg. Da tok vi bort bakerste seterekke. To skyvedører og lett å komme inn og ut av.


#15

Stine-mor sa for siden:

Her var det mange flotte svar - tusen takk. :)
[font=Comic Sans MS][/font]
Hva ligger prisene på? Trenger nødvendigvis ikke en splitter ny bil. ;)


#16

HP sa for siden:

Vi har en Peugeot 307 SW. Har 7 seter, men vi bruker bare 5. Veldig fornøyd med den bilen. Finnes som brukt, fra 2003-modell tror jeg.


#17

Erica sa for siden:

Vi har en Renault Grand Espace, og er fornøyd med den. Den har et kjempestort bagasjerom når en har 5 seter i, og har man 7 seter i er det fortsatt plass til litt bagasje. Det er en god bil å kjøre, og har endel detaljer som er kjekke som solgardiner integert i døra, bare til å trekke opp, bord foran de to passasjersetene bak forsetene, masse oppbevaringsrom inne i kupeen osv.


#18

trøtt sa for siden:

Kjøpte Galaxyen i fjor. En 97 modell, betalte 74 000. Diesel. Den er noen år vår da.


#19

amor sa for siden:

Jeg kjøpte min Galaxy, 97 modell, nylig og betalte 49 000,- En eier tidligere, og i god stand :)


#20

Honda sa for siden:

Denne har Mercedes i en som heter noe tall ting som er BILLIEGRE en vitoen. men helt lik vitoen. og ikke så mye i forskjell. Bare at den får man ikke ny lengre.

Gidder ikke se hva de andre har skrevet mer så ramser bare opp:

Suzuki xl7
Ford
smax'
Galaxy

Toyota Previa Denne finnes bare på bruktmarked. sluttet å produsere i 2006 tror jeg eller noe sånt hehe. super bil

   <strong>                                              <u>Mitsubishi</u></strong>

Grandis

pajero

Peugot 805?!? eller no sånt

Mazda 5
Super bil Geniale skyvedører


#21

Erica sa for siden:

Prisen ja: Ny koster den vel fra 470 000 og oppover. Vi kjøpte vår 2003-modell for snart 3 år siden, og da ga vi 360 000 for den.


#22

Trixie sa for siden:

Citröen c4 picasso. Vi er veldig fornøyd med vår. Får fint plass til 6 personer og en vogn.


#23

Maxine sa for siden:

Ei venninne av meg har prøvd det meste, og Peugeot 807 er det beste hun har hatt. Hun har tre barn, en mann og en stor svigerfamilie som stort sett det er en av på besøk hele tiden som vil ha plass i bilen :knegg:


#24

Teofelia sa for siden:

Vi har en Toyota Corolla Verso, (Den heter bare Verso fra 2008.) og vi er veldig godt fornøyd med den. Jeg ville dog ikke valgt den hvis jeg hadde hatt mer enn tre barn; de to bakerste setene synes jeg ikke er trygge nok til å bruke på langkjøring, da de står tett inntil bakdøra, og dessuten er det omtrent ikke bagasjeplass når disse brukes. WV Touran var den andre bilen vi vurderte seriøst, og jeg mener at det samme kan sies om den.


#25

Aminta sa for siden:

Peugeot 807 er veldig god ja, og det er stor og god plass. Voksne kan sitte bakerst også.


#26

Føniks sa for siden:

Vi endte med Ford S-max. Etter å ha målt og styret fant vi ut at den hadde størst plass bak med alle 7-setene oppslått. Vi hadde da kikket på Mazda 5, Touran, Toyota Verso og et par til jeg nå ikke husker. Prisen for ny bil var da 365 000,-. Vi er veldig godt fornøyd, god plass til barnesete, vogn og et par bager.

Skulle gjerne hatt skyvedørene som Mazda 5 har, men valgte de bort for bagasjeplass.


#27

Selma sa for siden:

Skyvedørene er supre! Vi har Mazda 5 med elektriske skyvedører - helt genialt! Med for en familie med fire barn så blir nok Mazda 5 for liten - når de tok bakerste setene er i bruk så er det minimalt med bagasjeplass. De bakerste setene er supre når man skal ha med naboungene på fotballtrening og når vi skal på småturer sammen med mine foreldre (de bor langt unna og har sjelden med bil når de er på besøk)


#28

Stine-mor sa for siden:

Drar opp denne igjen. Vi vurderer å bytte inn begge bilene våre mot en S-Max. Den ser så fin ut.
Vanskelig dette.
[font=Comic Sans MS][/font]
Nå står det mellom Opel Zafira, pga prisen, og S-Max, som er dyrere med ser større ut.
Må vel prøvekjøre begge.


#29

Erica sa for siden:

Jeg hadde ihvertfall valgt s-max. Den er kjempefin å se på, rommelig og fin, og veeeeldig god å kjøre. Den er definitivt den flerbruksbilen som ligger best på veien av de jeg har prøvd.


#30

mrc sa for siden:

Men det skal også sies at det er ganske sjeldent at man får en veldig stor belastning bak på bilen i en ulykke.


#31

mrc sa for siden:

Jeg mener man her må skiller mellom "ekte syvsetere" og "5+2"-setere. Biler som Touran, Zafira, Verso, Outlander, S-Max og tildels Galaxy/Sharan (da Galaxy av forrige generasjon), og flere til, går som 5+2-setere. Det er 5-setere med to "nødseter". Jeg vil si at en "ekte syvseter" fortsatt har litt bagasjeplass igjen og at tilgang til siste seterad er tilrettelagt bedre.

Selv har vi VW Touran, og den dekker våre behov; Vi er normalt fem som skal i bilen, men det hender at vi har behov for å bruke "nødsetene" ved besøk o.l. Tenker at at når ungene blir eldre blir det aktuelt å ha med venner også.

Biler i denne klassen, og selv de litt større enn Touran, Verso, Zafira m.fl. blir for små hvis man mer permanent trenger å ha seks seter eller mer. Mest kritisk blir det så lenge man har en litt større barnevogn. Bagasjemessig klarer en del seg etter hvert med litt mindre 5+2-flerbruksbiler hvis man slenger på en takboks...


#32

Koma sa for siden:

Vi har akkurat kjøpt en Seat Alhambra :) I følge samboer skulle vi kjøpt S-max hvis vi hadde hatt råd :sparke:


#33

Stine-mor sa for siden:

Nei, ingen bil i sikte her. :mumle: Mannen mener det mest fornuftige er å betale mer på den (de) bilen(e) vi har før vi bytter.


#34

Agent Scully sa for siden:

Flere som sikler på 7-setere her ja ... :sparke:
Mannen og jeg har forelsket oss i Ford S-max. Det jeg liker med den er at den ikke er så diger at den blir et drog - og jeg er ikke så himla glad i å parkere når alt kommer til alt. Det eneste minuset vi har funnet er at den ikke kommer med 4-hjulstrekk.
(Mannen er rimelig bilinteressert, så jeg regner med han har saumfart markedet og lest det meste av tester og anbefalinger fra alle bilblader som tenkes kan)


#35

Tito sa for siden:

Citroen C4 Picasso har vi og er kjempefornøyd med den. Har ingenting negativt å si om den. Har hatt den i 1,5 år nå. Det er 7 seter i den, men vi har lagt ned det ene setet bakers og har tvillingvognen der. Setene i første bakseterad er alle like store og har alle isofix og trepunkts-setebelte. Vi vurderte S-max også når vi kjøpte, men det ble litt trangere på bakerste seterad i den bilen og det var mindre baggasjeplass. Touran er såpass mye dyrere enn Citroen, derfor valgte vi ikke den heller. Mazda5 har 2,5 sete i første bakseterad. Hos Toyota fant vi heller ikke et alternativ som var bedre enn citroen'en.

En ting jeg er veldig glad for at vi investerte i når vi kjøpte bilen, som ekstrautstyr, er ryggesensor. Det er til kjempehjelp når vi skal parkere. Den er jo litt stor og kan nok være litt komplisert å parkere. Med denne sensoren går det som en drøm.


#36

Miss Norway sa for siden:

Jeg har også XC90, og den er er STOR. Egentlig for stor for oss; vi er bare fire. Men ifm hytteflytting er den veldig grei, men det hadde igrunnen en stor stasjonsvogn også vært.


#37

Dragen sa for siden:

Vi har en VW Multivan. Vi er veldig fornøyde med den. Mannen ville ha større motor, jeg ville ha den fordi to av setene er snudd mot kjøreretningen, slik at de to yngste sitter trygt uten diskusjon om bakovervendte bilseter.

Fin bil, god plass til barna, litt lite bagasjeplass med tanke på hvor stor bilen er, men setene kan flyttes eller tas ut etter behov. Vi er veldig fornøyde. Det var imidlertid ingen billig fornøyelse.


#38

Elisabet sa for siden:

Volvo XC90 kan jeg ikke anbefale om en har 4 barn + 2 voksne som skal ut og kjøre. Da er det minimalt med plass til noen vogn i tillegg. Har ei venninne som bannet den bilen opp og ned etter de fikk nr. 4. Hun måtte demontere hele vogna i mange deler for å få plass til den i bilen. :knegg: Mens jeg med min Renault Grand Espace bare kan kjøre inn vogna uten og legge den sammen ved siden av når det er plass til 6 personer, og når det er plass til 7 personer får jeg fint plass til vogna bare ved å legge den sammen. Super bil. De er ganske dyre helt nye, men om du kjøper en som er 2-3 år gammel så er det ikke så ille pris.


#39

Stine-mor sa for siden:

Mannen vil ikke ha Espace. Han vil ha Ford S-Max. Alt annet er utelukket, virker det som.
[font=Comic Sans MS][/font]
Kanskje jeg bare skulle byttet ut mannen. :knegg:



#41

Hjertensfryd sa for siden:

Har ein WV Caravelle me. Av den ekstra lange sorten. Har 6 sitteplasser i den no. Mulighet for å setta inn fleire dersom me vil seinare. Gooood bagasjeplass. Me testa det godt ut i sommer. Telt, soveposer, liggeunderlag, vogn, kle, kokeutstyr osv osv. Men det var ikkje noko problem.


#42

Erica sa for siden:

Vi har Renault Grand Espace, skal nå bytte til S-Max...

Men vi er ferdig med vognstadiet, har bare 3 barn og trenger bare de ekstra setene til venner som skal sitte på, kjøring til treninger osv.

Vi har vært veldig fornøyde med espacen, selv om den figurerer høyt på tester når det gjelder mangler, så har ikke vår vært plaget med feil. Vi bytter fordi mannen har lyst på ny bil, og vi trenger strengt tatt ikke så stor bil.

Vil du kjøpe den kanskje?? 2003 modell, gått 107 000...


#43

Veronal sa for siden:

Vi endte med Mazda 5. Skyvedører bak. :hjerter:



#45

Éowyn sa for siden:

Sniker inn noen spørsmål;

Hvordan er setet i midten bak forsetene? Det ser så mye smalere ut enn de andre. Er det plass til voksenrumpe eller barnesete?


#46

Selma sa for siden:

Ja, midtsetet bak er ganske smalt så det er ikke noe for en voksenrumpe på langtur. Jeg vet at noen har brukt bilen med tre barneseter (eldstemann på beltestol/pute) men jeg vil tro at det blir ganske trangt i midten. Dersom det er aktuelt med tre barneseter så ville jeg tatt med setene og prøvd i bilen. Med to unger i baksetet er bilen helt super. Ungene sitter høyt og fint og bilen er veldig god å kjøre. Skyvedørene er geniale på trange parkeringsplasser. Den finnes også med elektriske skyvedører - et trykk på nøkkelen og dørene er åpne. Jeg har kjørt flere Mazda 5 og dieselmotoren er en klar favoritt!


#47

Éowyn sa for siden:

Hm... det var dumt. Har snust litt på denne nettopp pga skyvedørene. Vi trenger egentlig ikke mer enn 5 seter, de to siste blir til å ha ekstra. Men når midtsetet er såpass smalt må jo det ene setet helt bak brukes hele tiden. :(


#48

ElinM sa for siden:

Høres ut som greieste løsning, ja. :nemlig: Vi har også Grand Espace, og er veldig godt fornøyd. Det er deilig med så god plass, samtidig virker ikke bilen stor når man kjører eller skal parkere. Den har også scoret godt i ncap-testen. Vi har hatt lite trøbbel med vår (2002-modell), bare noen småting.


#49

Veronal sa for siden:

Det er et smalere sete, men mannen sitter fint i midten med barneseter på hver side. Har ikke prøvd med 3 barneseter.

Vi har bensinmotoren ettersom vi stort sett bruker bilen til småkjøring og Mazda ikke har vedlikeholdsfritt partikkelfilter.


#50

Stine-mor sa for siden:

I går prøvesatt jeg en S-Max. :vilha:


#51

Erica sa for siden:

Kjempefin bil og utrolig god å kjøre, ikke sant?


#52

Stine-mor sa for siden:

Vi prøvekjørte ikke, for demobilen var ikke inne, men fy søren. Kunne byttet ut mannen min for den bilen. :knegg:


#53

Erica sa for siden:

Bare vent til du har kjørt den da... Da er du helfrelst da.


#54

Mamma Rosa sa for siden:

Vi har en eldre Renault Espace. :)


#55

Tito sa for siden:

Vi vurderte også denne bilden, men så fort at det ikke ville gå med tre store bilseter i baksete. Det eneste som kanskje kan gå, er to beltestoler og et stort sete. Men jeg ville testet det ut før jeg kjøpte den.


#56

Mamma Rosa sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med bilen. Det eneste minuset er bagasjeplass, det har vi løst med skiboks.
Setene er kjempeenkle å flytte rundt/ta ut om det trengs. Til og med jeg klarer det.

Det er kjempegod plass i bilen.
Vi pleier ikke å bruke setet i midten, noe som gir plass til å kunne gå rundt i bilen om det skulle være nødvendig.


#57

mrc sa for siden:

:ja:

Kunne gjerne tenkt meg en nyere Multivan, men som du sier - det er ingen billig fornøyelse. Dette blir en bil som pga. vekten blir avgiftsbelagt noe jævlig for å si det mildt. Man kan jo håpe at VW får inn en mer effektiv motor i disse i henhold til co2-utslipp for å få ned prisen noe, men bilen blir pga. vekten også dyrere enn en del biler som slipper ut betydelig mer co2.

Hvis det er miljømessig argumentasjon for de avgiftene vi har på bilene, burde motoreffekt og vekt tas bort fra avgiftsutregningen og man går mer aggressvit på utslipp. Men det er vel bare å konstatere at norske styresmakter egentlig har dette som luksusavgifter.... Nei, skal norske storfamilier ha råd til bil, så bør de helst klare seg med en rusten Hi-ace fra tidlig 90-tall :-\


#58

Stine-mor sa for siden:

Jeg kjenner jeg blir litt irritert her, for jeg VIL ha ny bil med plass til hele familien.
[font=Comic Sans MS][/font]
Mannen er bestemt. Han skal ha Ford S-Max. Greit nok. Bilen er fin.
MEN: Han vil ikke selge Vectraen med tap.
I mine øyne er bil et tapprosjekt, uansett.
[font=Comic Sans MS][/font]
Vi ønsker å selge Vectraen, beholde Corsaen og kjøpe S-Max, men iflg mannen kan vi godt vente til jeg skal ut i jobb igjen om 1 år.
[font=Comic Sans MS][/font]
Så kommer greia: Mamma og pappa vil gjerne ta oss med til Legoland til sommeren. De snakker om å leie et sommerhus i en uka. Selv blir de i ca 3 dager, så kan vi bli igjen resten av uka.
Men da har vi problemet: Enten må et av barna bli med mine foreldre hjem eller så må vi kjøre to biler.
To biler ned er egentlig uaktuelt.
[font=Comic Sans MS][/font]
Jeg blir ikke igjen i Danmark alene med barna. Jeg kjører ikke til Danmark med storesøster i forsetet. Jeg kjører ikke alene med barna heller. Minsten vil kun være få mndr gammel.
[font=Comic Sans MS][/font]
Ikke kan jeg skjønne at noen av barna vil bli med mine foreldre hjem når resten blir igjen.
[font=Comic Sans MS][/font]
:gaah:


#59

mrc sa for siden:

Blir ikke S-Max litt i mindre laget? Jeg ser på dette som en 5+2-seter der bakerste seter er mer sånn "en gang i blant". Blir ikke så praktisk med barnevogn og et sete ved siden av, samt hvordan man kommer seg til dette setet uten å fjerne barnestoler og evt. måtte ha ut ting som ligger ved siden av setet. Man har jo også det sikkerhetsmessige med å ha bagasje liggende oppå det nedslåtte setet samtidig som det skal sitte en unge "i bagasjerommet".

Mao: Personlig ser jeg på S-Max og andre biler i det segmentet mer som 5-setere der man en sjeldent gang har brukt for flere seter, og kan virke som en upraktisk og nødvendigvis ikke så sikker løsning for noen som ofte trenger å være seks i bilen.

Man snakker ellers her om å kjøre en veldig lang tur* med en noen få måneders gammel baby. Det anbefales ikke at såpass små sitter spesielt lenge i barnesete i bil avgangen.

  • Nå er det vel kanskje aktuelt at dere tar båten over, og jeg vet dog ikke hvor langt det er fra der dere bor til båt, samt fra båt til der dere skal være... men ut i fra hvordan problemene framstilles virker det jo som det er et stykke.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.