Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stekt ris?

#1

gurgle sa for siden:

Oppskrift takk! :blomst:


#2

Zip sa for siden:

Ja det vil jeg og ha :D


#3

Mammateur sa for siden:

Kok ris.

I stekepanne stekes biter av grønnsaker (f.eks gulrøtter, squash, løk, purre) sammen med biter av kyllingfilét, skinke eller annet restekjøtt. Ha oppi risen, bland, tilsett et par-tre egg, og rør sammen. Soyasaus. Nam!


#4

Mammateur sa for siden:

Jeg glemte reker. De tilsettes rett før servering, så de ikke blir seige.


#5

Kaija sa for siden:

Omtrent sånn gjør vi det også. Vil en gjøre det enkelt kan en bruke posegrønnsaker. Det hender vi bruker reker sammen med diverse kjøtt. Karry og pepper er godt til.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Mmm eggene oppi er et must. :sikle:
De skal has i rå og røres til de er stekte, blir som små omelettbiter.


#7

tutta sa for siden:

Takker :blomst:

En etterlengtet oppskrift:jupp:


#8

gurgle sa for siden:

:nam: Tusen takk dere!


#9

Vimsen sa for siden:

Jeg tar ikke eggene oppi retten.
Jeg tar risen oppi en stekepanne, lager et hull i midten og lager eggerøre i hullet. Så rører jeg det sammen og SÅ oppi retten.

Cashewnøtter eller macademia er godt.

Og Pindasaus ved siden av. Peanøttsaus altså.


#10

Niobe sa for siden:

Jeg bare MÅ ha søt chilisaus til stekt ris.

Lurer på om det ikke kan bli stekt ris til middag i morgen....


#11

gurgle sa for siden:

Er det en saus man kan kjøpe ferdig? (peanøttsaus)


#12

Vimsen sa for siden:

Det er jeg ikke sikker på. Det finnes i pose ihvertfall. Jeg får mitt importert.


#13

Kaprifol sa for siden:

Snadder! Dette skal vi prøve.



#15

Blåbær sa for siden:

Viktigste med stekt ris er at risen er kokt dagen før!
Jeg bruker å ha oppi litt salt, litt sukker, litt øystersaus, litt soyasaus, litt sesamolje. Ellers bruker jeg å ha i løk og litt amrikansk blanding (frossne gr.saker), kylling, egg og reker. Er godt med litt soyamarinert biff eller svinefilet oppi også.


#16

Mamma Rosa sa for siden:

Hvorfor det?

Vi bruker aldri ris fra dagen før. Her kastes alt når vi er ferdig med å spise.


#17

Magica sa for siden:

Kanskje jeg skal slutte å kaste ALL risen jeg koker for mye. :)


#18

DM sa for siden:

Jeg har laget noe deilig de siste dagene (hektet):

Jeg kutter opp en potet i veldig små biter og hiver på stekepannen med olivenolje på middels varme (olje skal ikke ha så høye temperaturer), og kutter opp en stor gulrot i små biter, og tilsutt litt squash og så litt purre. Dette surrer litt under lokkk, så finner jeg frem ferdig stekt kjøtt/kjøttdeig fra frysen og hiver på, og lar det surre sammen mens jeg koker opp vann til risnudler, og koker det (ekstremt tynne nudler av ris, finnes under thailandsk mat eller noe slikt). Så visper jeg et egg med en god slump urtesalt og steker med grønnsakene og kjøttet, og heller over litt tandoori masala, og nudlene og mer olje, og lar dette teke i to minutter, og så kan det spises. :)

Nydelig godt! :ja:


#19

Blåbær sa for siden:

Helt ærlig så har jeg ikke peiling på hvorfor! Har vel noe å gjøre med at risen skal få tørke skikkelig ut...Det er visst det som er hemmeligheten ifølge kinaresturanter og de asiaterene jeg har snakket med om emne.

Det også bittelitt av en krydderblanding som jeg aldri husker navnet på (GMS, SMG, MGS, MSG, SGM... Inneholder allefall de tre bokstavene i en eller annen kombinasjon).

Poenget er at det er faktisk mye bedre! Selv koker jeg ris kvelden før dersom jeg planlegger å ha stekt ris dagen etterpå.


#20

Elin sa for siden:

Jeg vet at Ultra-butikkene har ferdig pindasaus fra Conimex. Eller saté-saus heter den vel der (eller evt. Satay-saus)


#21

gurgle sa for siden:

Takk! :blomst: Da skal jeg ta en tur dit! :nikker:


#22

Elin sa for siden:

Jepp! Dette har du faktisk helt rett i! Jeg er dessverre ikke god til å forberede morgendagens middager, så her blir det alltid nykokt ris, men det er helt riktig at asiater stort sett bruker ris ,fra dagen før eller som i alle fall har kjølnet godt.


#23

Mamma Rosa sa for siden:

Nå har jeg endel asiatere i familien, og sant nok. De lar risen stå i riskokeren fra dagen før og varmer den opp igjen.
Jeg ville ikke gjort det, selv om disse asså skal ha mer peiling på ris enn meg. :knegg:


#24

Elin sa for siden:

Men det er jo ikke spesielt bra å la risen stå uavkjølt i riskokeren da.... jeg setter den alltid i kjøleskapet.


#25

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg vet. Jeg foretrekker å lage stekt ris av fersk nykokt avkjølt ris jeg da,
så er jeg sikker.
Synes det smaker like godt.:ja: (var da voldsomt til nikking på denne da)


#26

Dixie Diner sa for siden:

Riskoker? Jeg har aldri skjønt vitsen med noe sånt. :knegg:


#27

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg elsker min riskoker. Den lager myyye bedre ris!


#28

Dixie Diner sa for siden:

Pft! Risen SMAKER vel ikke annerledes av å bli tilberedt i en maskin? Gjør den det? Jeg lager uansett så god ris (sier alle) at jeg ikke trenger noe slikt nymotens greier, tar bare opp plass og er unødvendig. :Bestemor Duck:


#29

Elin sa for siden:

Jeg er enig med deg. Jeg har begge deler, men smaken er ikke forskjellig. Samme med eggkokere...eggene har samme smak om de kokes i kjele eller i eggekoker.


#30

gurgle sa for siden:

Nå har jeg kjøpt nåde soyasaus, sweet chilisaus og peanuttsaus, så i dag blir det stekt ris! :nam:


#31

Mamma Rosa sa for siden:

Kanskje jeg suger på riskoking da? Jeg liker den uansett bedre fra maskinen. :D


#32

Dixie Diner sa for siden:

Du gjør nok det. :nemlig: :knegg:


#33

Magica sa for siden:

Nei, i samme kategori som eggkoker. Helt unødvendig.


#34

Niobe sa for siden:

Enig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.