Var hos ei venninne onsdag, og da fikk vi servert tidenes enkleste iskake
Man tar ei "Bake it easy" form. Kjøper inn is, to bokser. Gjerne slike "dreamis", evt en 2 liters.
Trykk en boks is nedi bunnen på kakeforma. Ha oppi det du måtte ønske. Min venninne hadde knust oreokjeks. Men hun hadde tidligere fått servert med nonstop. Jeg ser for meg at nonstop og peanøtter kunne vært litt stas
Så trykker du nedi en boks med is til. Og pynter med masse kjeks/nonstop - whatever - på toppen
Selges på Glassmagasinet, Obs etc.
299. Den er så genial for den kan brukes både i fryser og i ovn. Og så slipper man flytte kaka fra formen til fatet :jupp:
Det er Porsgrund Porselen som lager Bake it easy formen. Den består av et porselsensfat som man fester kakeringen på, og den har plastikklokk man kan legge over. Du kan bruke den til ostekaker, men man kan også steke kake i ovn med dette fatet.
Mm. Dette minner litt om Jamies Olivers "ismos" (der man moser inn diverse smakstilsetninger i myk is og evt. lar den fryse ned igjen) eller det amerikanske iskonseptet som jeg ikke husker navnet på i farta, der man gjør det samme over en slags frossen steinplate foran kunden. Smaskens!
Hvis man vil gjøre det litt fancy, kan man gjøre det slik Pioneer Woman gjør det:
Sukkerbrød i bunn, is med det man måtte ønske oppå, og knust oreokjeks på toppen. I midten et gjennomsiktig sugerør som går ned til bunn av potta, slik at man ikke får blomsterstilk i maten.
Nei det var ikke det de het, de het noe med Stone. Coldstone, tror jeg. De har bare butikker i USA, 1400 stykker faktisk. Men det er nok kanskje noe av det samme konseptet som i Dubai. Skulle ønske de hadde noe sånt her!
Daimis, veldig lett å lage, kjempegod!
Egg 2 stk
Eggeplommer 2 stk
Sukker ca.75 g
Pisket fløte 4 dl
3 -4 plater Daim
Slik gjør du:
Sørg for at eggene er romtemperert før du begynner
Pisk fløte til «slapp» krem.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Vend sammen krem og eggedosis.
Tilsett hakket Daim.
Isen tas ut av fryseren en god stund før servering. Da vil den nemlig smake best!
Ja det er det man MÅ gjøre om man skal ha god is uten ismaskin og ikke bruker gelatin. Jeg synes det også kommer litt krystaller uansett og jeg rører hvert 10. minutt. Med gelatin slipper man å røre, og isen får nydelig konsistens, og den smelter ikke heller, så den kan stå ute på bordet lenge. Praktisk i selskaper og sånt. :D