Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Tårnfrids" iskake! (denne klarer ALLE!)

#1

Nessie sa for siden:

Var hos ei venninne onsdag, og da fikk vi servert tidenes enkleste iskake

Man tar ei "Bake it easy" form. Kjøper inn is, to bokser. Gjerne slike "dreamis", evt en 2 liters.

Trykk en boks is nedi bunnen på kakeforma. Ha oppi det du måtte ønske. Min venninne hadde knust oreokjeks. Men hun hadde tidligere fått servert med nonstop. Jeg ser for meg at nonstop og peanøtter kunne vært litt stas
Så trykker du nedi en boks med is til. Og pynter med masse kjeks/nonstop - whatever - på toppen

Det ser liksom litt bedre ut enn en isboks

Var godt!


#2

Tove sa for siden:

Hvordan ser den "Bake it easyformen" ut da? Har du bilde av den?


#3

Nessie sa for siden:

Selges på Glassmagasinet, Obs etc.
299. Den er så genial for den kan brukes både i fryser og i ovn. Og så slipper man flytte kaka fra formen til fatet :jupp:


#4

Nessie sa for siden:

Veldig smart til ostekaker, iskaker etc.


#5

Señora sa for siden:

Det er Porsgrund Porselen som lager Bake it easy formen. Den består av et porselsensfat som man fester kakeringen på, og den har plastikklokk man kan legge over. Du kan bruke den til ostekaker, men man kan også steke kake i ovn med dette fatet.


#6

Ine sa for siden:

Så enkelt at selv "far" her i huset kan lage denne altså :jupp:


#7

Nessie sa for siden:

Jupp :D

Man kan jo også strø litt kjeks i bunn.:riktig:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Mm. Dette minner litt om Jamies Olivers "ismos" (der man moser inn diverse smakstilsetninger i myk is og evt. lar den fryse ned igjen) eller det amerikanske iskonseptet som jeg ikke husker navnet på i farta, der man gjør det samme over en slags frossen steinplate foran kunden. Smaskens!


#9

Palmen sa for siden:

Marble Slab heter de. De har dessverre en filial 200 meter fra der vi bor, de er en farlig fristelse......


#10

Storm sa for siden:

Semifreddo?


#11

Tallulah sa for siden:

Hvis man vil gjøre det litt fancy, kan man gjøre det slik Pioneer Woman gjør det:

Sukkerbrød i bunn, is med det man måtte ønske oppå, og knust oreokjeks på toppen. I midten et gjennomsiktig sugerør som går ned til bunn av potta, slik at man ikke får blomsterstilk i maten.


#12

Divine sa for siden:

Er det det de kaller blizzard?

:vil på Dairy Queen – NÅ! :


#13

Hønni sa for siden:

Wow de pottene var dødskule, og så enket å få til. :hyper:


#14

Tallulah sa for siden:

Nei, det lager de i maskin. Men fy søren så godt det er! Jeg joiner deg på Dairy Queen!


#15

allium sa for siden:

De blomsterpottene har jeg servert en variant av i barnebursdag med stort hell.

Man blander sjokoladepudding og knust kjeks. Kjeks på toppen. Og viktig: Gummimark i "jorden".

Gjestene så på med skrekkblandet fryd mens bursdagsbarnet forsynte seg.


#16

Divine sa for siden:

Jepp. Når drar vi? :hyper:


#17

Tallulah sa for siden:

Anytime! :hyper:

Allium; gummiormer er et must. :nemlig: Tror jeg skal servere dette i neste barnebursdag.


#18

Lykken sa for siden:

Mitt fat sprakk etter jeg stekte en kake i ovnen på 225 grader. Trodde den skulle tåle det. :mumle:


#19

Dixie Diner sa for siden:

'

Nei det var ikke det de het, de het noe med Stone. Coldstone, tror jeg. De har bare butikker i USA, 1400 stykker faktisk. Men det er nok kanskje noe av det samme konseptet som i Dubai. Skulle ønske de hadde noe sånt her!


#20

Dixie Diner sa for siden:

Nei det er vel navnet på en egen dessert? Dette er rett og slett bare vanlig is der man moser inn det man vil ha. :)



#22

Honda sa for siden:

Jeg det bare jeg her i verden som ikke liker is?

Pistasjis med sjokoladebiter går ant, en gang i året. Men fløteis.... jah skal ikke si hva jeg mener hehe


#23

Lykken sa for siden:

Daimis, veldig lett å lage, kjempegod!
Egg 2 stk
Eggeplommer 2 stk
Sukker ca.75 g
Pisket fløte 4 dl
3 -4 plater Daim
Slik gjør du:
Sørg for at eggene er romtemperert før du begynner

  1. Pisk fløte til «slapp» krem.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Vend sammen krem og eggedosis.
  4. Tilsett hakket Daim.
  5. Isen tas ut av fryseren en god stund før servering. Da vil den nemlig smake best!

#24

Dixie Diner sa for siden:

Et tips; om man tilsetter gelatin i ismassen før man fryser den, vil ikke isen krystallisere seg og konsistensen blir mye mer kremete og myye bedre!


#25

Harriet Vane sa for siden:

Man kan også ta isen ut av fryseren en gang i halvtimen og røre godt rundt. Da blir det heller ikke krystaller.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Ja det er det man MÅ gjøre om man skal ha god is uten ismaskin og ikke bruker gelatin. Jeg synes det også kommer litt krystaller uansett og jeg rører hvert 10. minutt. Med gelatin slipper man å røre, og isen får nydelig konsistens, og den smelter ikke heller, så den kan stå ute på bordet lenge. Praktisk i selskaper og sånt. :D


#27

Trulte sa for siden:

Kan jeg leie dere inn til syforeninger og bursdager og sånn....? :sukk:


#28

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg kan lage rullekake! :knegg:


#29

Inagh sa for siden:

Noe så ekstremt kult - både den iskaka, slik form har jeg jo - og de blomsterpottene! Kjenner en femåring som hadde elsket slik mark-greie! :digger:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.