Dette er min favorittdessert til 17. mai. Det er som riskrem, bare med byggryn. Her er en slomseoppskrift etter hukommelsen, fordi mamma tok med seg oppskriftsboka og gav den bort til en norddame i Italia.
Bløtlegg og kok byggryn etter standardoppskrift
Sil av
Ha dem tilbake i gryta, hell på melk til det står et par cm over grynene, kok inn på svak varme, ca 20 min
Avkjøl
Pisk krem av kremfløte og sukker + litt vaniljesukker
Vend grynene forsiktig inn i kremen.
Serveres tradisjonelt med rørte tyttebær, men er også godt med rød saus eller hvilke som helst rørte bær. Jeg liker best rips.
Smaker det bedre enn riskrem? Er det veldig likt i smaken, kanskje? Eller har byggrynskrem "det lille ekstra"? Nå er jeg litt spent på å prøve dette, altså.
Den blir litt stivere, og faller ikke sammen av å stå litt, mulig det er mer stivelse i grynene. Også er det litt mer smak og tyggemotstand i grynene enn i ris. Egentlig "det lille ekstra", ja. Nam.