Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lage god enkel potetmos?

#1

Elisabet sa for siden:

Er det som jeg har gjort eller kan den gjøres på en bedre måte? Jeg gjør det så enkelt som å ha litt melk, litt flytende melange, salt og pepper oppi de mosede potetene. Noe jeg kan gjøre annerledes?


#2

DM sa for siden:

Litt grønnsaksbuljong eller herbamare urtesalt oppi hever smaken enda mer. :)


#3

Ole Brumm sa for siden:

Blander de moste potetene med hvitsaus, krydret med muskat, karri, salt pepper og innimellom finhakket ferskt krydder som basilikum (ta det som passer best med hovedretten eller det du har stående ;)
Andre ganger bruker jeg fløte i stedenfor hvitsaus med samme krydder ca.


#4

allium sa for siden:

Jeg grøsser av tanken på margarin, og bruker alltid smør.

Ellers er det godt å koke noen hvitløksfedd sammen med potetene og mose. Eller å blande i diverse grønnsaker. Søtpotet er min favoritt.


#5

Elisabet sa for siden:

Putter du evnt. buljongpulver rett oppi eller tenker du på litt kraft? Jeg er ingen erfaren husmor som sagt. :sparke:


#6

Garbella sa for siden:

Muskat, salt, pepper, fløte og smør er det som skal til for å lage en ordentlig god potetmos :riktig:


#7

Molly sa for siden:

:dulte:


#8

Señora sa for siden:

:jupp: jeg bytter fløten mot H-melk.


#9

Mammateur sa for siden:

Skikkelig smør er obligatorisk. Ellers bruker jeg melk/fløte, litt salt og tilsetter hvitløk/sennep/parmesanost/persille. (Ikke alt på én gang selvsagt, varierer etter hva jeg skal ha å spise til.)


#10

Elisabet sa for siden:

Da har mannen innkjøpt Meierismør. Det må da være ordentlig smør. :blunke: Har bare for vane og bruke Melange i matlaging jeg. Ingen god kokk tydeligvis. :sparke:


#11

Harriet Vane sa for siden:

Nei nei nei, men kjære deg, da! Ikke melange :nono: Du må bruke smør! Bare litt, men himmel hva det gjør med smaken!

Hvitløk, hakket gressløk, persille, hakket paprika, ekstra rotgrønnsaker som gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot oppi (en, noen eller alle). Matfløte til fest, kanskje? Eller en lettrømmeklatt. Det er så lite som skal til av ekstra væske, og da kan det være skikkelig godt.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Muskat, karri og basilikum på en gang? Er det godt? :undrer:


#13

Koma sa for siden:

Jeg bruker buljong, fløte og Setersmør, eller aller helst Kviteseidsmør (Det er godt det:ja:)


#14

Elisabet sa for siden:

Men hvis en skal bruke buljong, tar du bare litt pulver oppi eller har du blandet den ut i vann først? :sparke: Det med ordentlig smør kommer jeg aldri til å glemme igjen. :fnis:


#15

Koma sa for siden:

Jeg rører ut buljongen i vann, men oppkonsentrert i forhold til oppskriften, det er ikke mange spiseskjeer vann man skal ha i. Her er det fløte som skal skal lage passende konsistens på mosen :D Man kunne sikkert ha kokt potetene i buljong også.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Jepp, det er et supert hurtigmos-triks! Lag en halvliter buljong av vann og heliosbuljongpulver, hiv oppi poteter og evt andre rotgrønnsaker i småbiter oppi. Jo mindre biter, jo fortere blir mosen ferdig. Man trenger garantert ikke all buljongen for å mose, så den kan man helle av og bruke til noe annet eller kaste. Da er det ikke nødvendig å salte mosen, selvsagt! SMAK! :nemlig:

Elisabet :klemme: Du kommer ikke til å våge å ha Melange etter dette, stakkar :dakars: Ut å kjøpe smør! Du kommer til å bli mosdronning, før du vet ordet av det!

Var det ikke Polyannas farmor eller grandtante som sa "Skal du lage god mat, må du ha mye godt oppi"? Det er en god regel, det der!


#17

Elisabet sa for siden:

Det må i alle fall bli mye bedre enn all den ferdig-pose-potetmosen jeg har brukt. :flau:


#18

Harriet Vane sa for siden:

Baby-steps, baby-steps... Alle er barn i början. Flott initiativ og positiv gunnholdning!:highfive:


#19

Koma sa for siden:

Jepp :jupp: Særlig når det gjelder potetmos. Hjemmelaget potetmos er noe av det beste som finnes. Også så enkelt.


#20

Adrienne sa for siden:

Bestemor, men ja, hun sa det. Og jeg skal love deg at hun laget god mat. Men slankemat var det nok ikke. :fnis:


#21

Isolde sa for siden:

Finhakket løk oppi er godt :)


#22

cilen sa for siden:

Muskat er viktig ja!...


#23

Mandarin sa for siden:

mmmm

Persillerot og sellerirot liker jeg i, da blir det en deilig rotmos!

Ellers så er det deilig med hvitkløk i , og soltørkede tomater kan du også ha i, dersom du vil gjøre det mer spennende en dag.

Sånn til hverdags så bruker jeg det samme som deg, smør, melk, pepper, salt.


#24

Ole Brumm sa for siden:

:jupp:
Har ikke mye muskat og karri, bare littegrande og mye basilikum :p


#25

tiddelibom sa for siden:

Også veldig godt med litt gulost oppi, da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.