Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips for å få brødene ut av formen lettere?

#1

Mei sa for siden:

Hva kan man ha i brødformene for å forhindre at brødene henger fast?

hilsen zol-mannen



#3

Veronal sa for siden:

Vi smører bare med vanlig smør.


#4

Mei sa for siden:

Smør funker ikke alltid. Ikke formfett heller. Er det ikke noe kan strø nedi formene?


#5

Ru sa for siden:

Jeg har rett og slett bakepapir i. Da kan jeg løfte brødet ut av formen lett som en plett.


#6

Albertine sa for siden:

Semulegryn i tillegg til fettet.


#7

Veronal sa for siden:

Du får kjøpt bakefolie. Det er alufolie som er belagt med noe på den ene siden. Dette legger man oppi formen med den belagte siden opp.


#8

Mei sa for siden:

Semulegryn ja. Skal prøves. Noe annet?

Når tar dere brødene ut av formen? Varme? Kalde? Lunkne?


#9

kiddo sa for siden:

Jeg bruker formfett-spray i teflon-former, det funker alltid. Tar brødene ut mens de ennå er varme, ellers blir de bløte.


#10

Mei sa for siden:

Mens de enda er varme ja. Men ikke med en gang de kommer ut av ovnen kanskje?


#11

Propella sa for siden:

Jeg pleier å ha smøre med smør og så har jeg strø oppi. Har aldri problem med at noe sitter fast.


#12

Mei sa for siden:

"lettere ut av formen" skulle det stått :mumle:


#13

Mei sa for siden:

Tuttifruttistrø? Krokan? Grus? :dulte:


#14

Pamina sa for siden:

Silikonformer!


#15

Avatar sa for siden:

Nå har jeg sett denne overskriften flere ganger og leser:

"Tips for å få brødrene ut av formen lettere?"

:lol:


#16

Propella sa for siden:

Jeg kjøper den pakken som finnes blant bakevarer i butikken som kort og godt heter "Strø".


#17

Mei sa for siden:

:fnise: Spennende.

Mannen er skeptisk til å ha noe strødd i formene, han mener det ødelegger smaken på mesterverkene hans. Setter semulegryn/stø smak på skorpen?


#18

Ru sa for siden:

Semulegrynet børster man bare av.
Men det gidder jeg ikke, derav bakepapiret. Og med det kan jeg som nevnt tidligere, løfte brødet ut av formen med en gang, og legge det på rist.


#19

Observatøren sa for siden:

Dryss med mel, davel? Spray litt olje (raps feks?) først, dryss med det samme melet han har brukt i brødet?


#20

Mei sa for siden:

Men er det miljøøøøvennlig? har en kravstor mann


#21

Veronal sa for siden:

Pfft - er det derfor du ignorerte mitt glitrende råd om bakefolie? :snurt:


#22

Ru sa for siden:

Vel, jeg bruker bakepapiret flere ganger, da.


#23

Mei sa for siden:

Ja. Forsøpling og meningsløst overforbruk. Ergo forslag kassert.


#24

Harriet Vane sa for siden:

Smør. Jeg er litt skeptisk til fettet i formfett. Ellers kan man klippe til et stykke bakepapir og smøre det litt og legge det i bunnen. Dette kan brukes om igjen flere granger.


#25

Mei sa for siden:

Jeg foreslo at han kunne klippe til et par av gjenbruksbakepapirarkene våre, men han mener det blir kanter av det. Kanter!?


#26

Observatøren sa for siden:

Du overser meg. Dersom han vil være veldig miljøvennlig, kan han jo bruke det melet som kanskje blir til overs når han baker ut brødene?


#27

Mei sa for siden:

"Det blir ikke noe til overs :overlegen:"

Ja jo. Nå har han fått tusen tips så jeg tror egentlig han er fornøyd. Han bare gjør seg vanskelig.


#28

Propella sa for siden:

Strø smaker ikke noe. Jeg bruker det når jeg lager kaker, brød osv. alt som skal i form. Det har aldri smakt noe. Jeg skal sjekke kjøkkenskapet hva leverandøren heter så snart den sutrende overtrøtte minstepropell har sovnet. :nikker:


#29

gajamor sa for siden:

Jeg testa potetmel sist jeg lagde kransekake og ville lage den helt glutenfri. Det fungerte bedre enn både semulegryn og hvetemel. Ingen smak av det heller. Jeg syns semulegryn setter litt smak.


#30

daffy sa for siden:

Kjøp silikonformer i stedet. Når brødene er ferdigstekt hvelver du dem i luften 5 cm over risten, og de faller ned, uten at formene er smurt med noe som helst.


#31

Mei sa for siden:

Finnes det silikonformer som er like store som tradisjonelle brødformer? Vi har bare sett de i mindre utgaver.


#32

Acsa sa for siden:

Absolutt. Min desidert største brødform er en silikonform.


#33

Tammen sa for siden:

Jada det finnes. Jeg har noen .

Men si meg, vil denne kravstore mannen din ta sjanse på silikonformer da? Er man sikker på at silikonformer gir like sprø skorpe`?? :knegg:


#34

Mei sa for siden:

Gjør de ikke?? Blir skorpen like vassen som når han ber meg ta brødene ut av ovnen og jeg gjør akkurat det, og lar de være i formen til han kommer av nattevakt 7 timer senere? :flau:

Jeg kan jo kjøpe han silikonformer i gave uten å spørre først :knegg: Hvor får jeg tak i de store variantene?

(Jeg har forøvrig en silikonkakeform jeg aldri har sett nytten i. Hvilken kake lar seg hvelve ut av formen?)


#35

Tammen sa for siden:

Husker hverken hvordan skorpa bli i de, eller hvor de er kjøpt desverre.

Baker ekstremt mye brød jeg ja:flau:.


#36

Pamina sa for siden:

Viser til innlegg 14 og føler meg svært oversett :snurt:


#37

Harriet Vane sa for siden:

Du kan også ettersteke de litt i ovnen etter at de er tatt ut av formen for å få en ekstra sprø skorpe. Ellers synes jeg det er smart å steke nederst i ovnen, svak varme og lenge. Jeg lager jo hellebrød som er "grøt" som skal bli brød.


#38

Storm sa for siden:

Jeg så det og signerer deg! Jada, det blir sprø og fine skorper i silikonformer. Jeg tar de ut av formen nesten med en gang de kommer ut av ovnen.


#39

Carrie sa for siden:

Smør/fett og mel eller strø.

Min mor tørket gamle brødskorper og rester, malte dette på en mandelkvern og brukte som strø i brødformene. Det er vel miljøvennlig...?!


#40

Mei sa for siden:

Gøsj så mange ømfintlige, sårede og oversette sjeler det var i denne tråden da :dulte:.

Jeg har lest alle innleggene. Høyt til mannen faktisk. Men jeg var ganske trøtt i går kveld tilstår.


#41

Pamina sa for siden:

Ja, vi er da fintfølende mennesker :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.