Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rengjøring av gassgrill

#1

gurgle sa for siden:

Altså, hvor ofte gjør du ren gassgrillen din?

Etter hver bruk, annenhver eller innimellom bare?


#2

Filifjonka sa for siden:

Tenker du på ristene? Jeg gjør de rene for hver gang, enten det er gassgrill eller kullgrill. Syns det er utrolig ekkelt å legge mat på en grill som bare har fått stå der med fett og kjøttrester i solsteiken. :skremt:


#3

gurgle sa for siden:

Ikke bare ristene, egentlig, men hele greia inni.


#4

Filifjonka sa for siden:

Ja, "hele greia inni" lurte jeg også på idag. Vi har bare hatt gassgrill i en uke og brukt den tre ganger. :) Men det kan da ikke være nødvendig å rengjøre alt inni hver gang?


#5

gurgle sa for siden:

Nei, det jeg lurte på egentlig. Vi er gassgrillnoviser, kjøpte i går og brukte for første gang i dag. Ristene er jo greie å ta hver gang, og den boksen som samler opp fett, men hvis jeg må/bør vaske inni hver gang også så blir det jo litt styr.

Noen som legger folie oppå ristene slik at det blir mindre søl? :flau:


#6

amylin sa for siden:

Rengjør ristene etter hver gang, men aner virkelig ikke hvor ofte mannen rengjør det nedi.


#7

Avatar sa for siden:

Bare ikke ta ristene i oppvaskmaskinen. Det gjorde vi. Og de rustet etterpå. :o


#8

gurgle sa for siden:

Uff, rustet de?? Hadde tenkt at de sikkert kunne taes i oppvaskmaskin - pokker.


#9

Avatar sa for siden:

Våre ble stygge da ja. Antar de sikkert hadde et belegg som ikke tålte det?

Det ble bedre når vi oljet de godt igjen, men de kunne vært finere ja.


#10

gurgle sa for siden:

Vi har porselenemaljerte støpejernsrister - kanskje tryggest å ikke ta de i maskinen da? Eller noen som har prøvd?


#11

Libra sa for siden:

For å slippe å rengjøre inni så ofte, altså i den fettsamleren, så strør du bare kattesand nedi. Sanden trekker til seg fettet og det er enkelt og greit å bare fjerne det som har trekt til seg fett. Dette gjør du sånn nå og da ved behov, og bare fyller på med mer sand etterhvert.


#12

Polyanna sa for siden:

Hvordan rengjør dere risten? Jeg syns ikke jeg får den ordentlig ren, tross harde remedier.


#13

Observatøren sa for siden:

Jeg legger meg ikke bort i renholdet, men mannen "brenner" av risten. Dvs, varmer grillen opp til så høy temperatur som det går, og børster deretter bort det som blir forkullet. Snur risten og børster bak også.


#14

Libra sa for siden:

Vi gjør det på samme viset. Bruker en stålbørste til dette. I tillegg så bruker jeg å tappe en stamp med kokende varmt vann og legge rista nedi og børste løs med den samme stålbørste. Det som da er viktig er at man tørker godt av rista slik at det ikke blir liggende igjen noe vann, da blir det rust. Etter dette smører jeg den inn med matolje.


#15

gurgle sa for siden:

Vi brenner også av og børster med dertil egnet børste. Men den blir jo ikke ren av det. Vasker den etterpå med sunlight og samme børste.

Gjør du dette etter hver eneste grilling?


#16

Libra sa for siden:

Nei, jeg gjør bruker ikke vaske det i vann etter hver grilling. Gjør det mer etter behov, kommer an på hva vi har grillet og hvor mye gris det blir.


#17

Juste sa for siden:

Jeg spyler ristene etter hver grilling, og tømmer fettskuffen. Husk og ta vann nedi den når du griller så får du bedre resultat og det er lettere og gjøre rent. Full rundvask tar jeg nok ikke mer en en eller to ganger i sesongen.

Avbrenning funker veldig bra, og bør gjøres hver tredje til femte grilling. Fyr opp så varmt som det går og bruk stålbørste for å få vekk alt som forkulles.


#18

Azi sa for siden:

Vi tar høytrykkspyler når det trengs. Det funker helt fint.


#19

Polyanna sa for siden:

Smører du det inn med noe først, da? Det virker som om fettet sitter veldig fast...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.