Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Deres beste oppskrift på falafel?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ELSKER falafel og har hittil bare pleid å kjøpe frosne i helsekosten. Nå vil jeg lage mine egne, og har funnet mange oppskrifter på nettet. Har funnet to jeg vil prøve, men har dere noen knallgode oppskrifter å dele, noen dere har prøvd ut og vet er gode?


#2

Kneazle sa for siden:

Dytter på denne. Jeg vil også ha oppskrift. :nam:


#3

Tammen sa for siden:

Jeg kjenner noen som lager falaffel ved å lage hummus slik de liker den best ( pluss persille :nam: ), avkjøler og lager små runde boller som de ruller i noe rasp før de stekes.

Steingodt!


#4

Dixie Diner sa for siden:

Det var lurt. Falafel-oppskrifter ligner jo litt på oppskrifter på Hummus faktisk, bare kanskje med litt egg og mel og sånt i. Kan jo tilsette bittelitt mel og et egg i oppskriften, kanskje. Hummus er jo knallgodt.
Gleder meg til middag i dag!


#5

turi sa for siden:

Åssen gikk det, var det en sleger?


#6

Dixie Diner sa for siden:

Ikke den jeg laget i hvertfall. Jeg brukte en annen oppskrift, en jeg fant på nettet, og den ble aaltfor tørr og tam på smak. De så veldig gode ut, men smakte nesten ingenting. Neste gang må jeg lage dem fuktigere og ha mye mer krydder i. Jeg hadde faktisk MER krydder det stod i oppskriften, så jeg lurer på hvor lite smakssanser oppskrifts-forfatteren er i besittelse av.


#7

Eia sa for siden:

Brukte du en hummus- eller falafeloppskrift?



#9

Benzo sa for siden:

Dytter på denne. :nemlig:


#10

Benzo sa for siden:

Snuste litt rundt på forskjellige vegetarsider og kom over denne oppskriften. Har nettopp fortært 3 stk og de smakte fortreffelig. :nam:


#11

LilleLeo sa for siden:

Jeg bruker SpisBedre sin oppskrift:

To bokser kikerter
To egg
En halv pose med tacokrydder
(fritt fra hukommelsen)

Tilbehør: Pitabrød, cherrytomater, romanosalat, og yoghurt naturell. Og gjerne en dæsj sweet chili-saus på. :sikle:


#12

Dixie Diner sa for siden:

Mmm høres digg ut. Men hvor viktig er kikertmelet? Jeg har alle ingrediensene unntatt det i hus, og får ikke stukket på noen helsekost/innvandrersjappe før helgen. Går det an å bruke vanlig hvetemel, mon tro? Var det det jeg brukte sist? :hmm:


#13

Dixie Diner sa for siden:

Skeptisk ... Tacokrydder?? :skeptisk: Jeg kan saktens prøve, men dette hørtes helt feil ut, hehe.


#14

Benzo sa for siden:

Jeg brukte mandelmel, men det går sikkert helt fint med hvetemel. :ja:


#15

Dixie Diner sa for siden:

Da prøver jeg! :hyper: Hvis de er gode, tror jeg jeg lager en stor batch og tar med på jobb på fredag (med hjemmelaget tzatziki og rundstykker), i stedet for den vanlige kaken jeg pleier å ha med. :knegg: Hvis jeg gidder eller får tid da, kake er litt enklere.


#16

Stikka sa for siden:

Hvordan ble de Iset? Fornøyd med siste forsøk eller har du funnet en enda bedre oppskrift?


#17

trøtt sa for siden:

Jeg elsker falafel, men de oppskriftene jeg har prøvd hjemme har ikke vært fantastiske så jeg lurer også på om du fant en perfekt oppskrift til slutt.


#18

Enhjørning sa for siden:

Denne er digg.
Bare husk på at det skal være to bokser kikerter, ikke to poser (tørre) kikerter som må bløtlegges først.
Det ble ... mye falafeldeig. :flau:



#20

teamor sa for siden:

De aller beste falaflene får man ved å bruke tørre kikerter som bløtlegges men ikke kokes. Høres rart ut, men det er sant :nemlig:


#21

trøtt sa for siden:

Det har jeg prøvd en gang og det ble fryktelig tørt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.