Jeg ELSKER falafel og har hittil bare pleid å kjøpe frosne i helsekosten. Nå vil jeg lage mine egne, og har funnet mange oppskrifter på nettet. Har funnet to jeg vil prøve, men har dere noen knallgode oppskrifter å dele, noen dere har prøvd ut og vet er gode?
Jeg kjenner noen som lager falaffel ved å lage hummus slik de liker den best ( pluss persille :nam: ), avkjøler og lager små runde boller som de ruller i noe rasp før de stekes.
Det var lurt. Falafel-oppskrifter ligner jo litt på oppskrifter på Hummus faktisk, bare kanskje med litt egg og mel og sånt i. Kan jo tilsette bittelitt mel og et egg i oppskriften, kanskje. Hummus er jo knallgodt.
Gleder meg til middag i dag!
Ikke den jeg laget i hvertfall. Jeg brukte en annen oppskrift, en jeg fant på nettet, og den ble aaltfor tørr og tam på smak. De så veldig gode ut, men smakte nesten ingenting. Neste gang må jeg lage dem fuktigere og ha mye mer krydder i. Jeg hadde faktisk MER krydder det stod i oppskriften, så jeg lurer på hvor lite smakssanser oppskrifts-forfatteren er i besittelse av.
Mmm høres digg ut. Men hvor viktig er kikertmelet? Jeg har alle ingrediensene unntatt det i hus, og får ikke stukket på noen helsekost/innvandrersjappe før helgen. Går det an å bruke vanlig hvetemel, mon tro? Var det det jeg brukte sist? :hmm:
Da prøver jeg! :hyper: Hvis de er gode, tror jeg jeg lager en stor batch og tar med på jobb på fredag (med hjemmelaget tzatziki og rundstykker), i stedet for den vanlige kaken jeg pleier å ha med. :knegg: Hvis jeg gidder eller får tid da, kake er litt enklere.
Denne er digg.
Bare husk på at det skal være to bokser kikerter, ikke to poser (tørre) kikerter som må bløtlegges først.
Det ble ... mye falafeldeig. :flau: