Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dele blomsterløk?

#1

allium sa for siden:

Noen av alliumene mine (ja, nicket er ikke tilfeldig) vil visst ikke blomstre mer... Jeg satte én løk av en sort, det er blitt flere og flere med årene, men i år ser det ut som det bare blir blader og ikke blomster.

Burde løkene vært delt og satt ned forskjellige steder? Trenger de mer gjødsel? Eller er det noe annet jeg gjør feil? Hvis de må deles, når gjør man i så fall det?


#2

Magica sa for siden:

Vet at de hjelper på påskeliljer hvertfall, og jeg ville prøvd. Del de når de er ferdige med å blomstre. Eller ikke blomstre... :)


#3

Malus sa for siden:

Har ikke så mye erfaring med løker, men har hørt at de kan bli gamle og slutter å blomstre :leimeg:
Håper likevel du lykkes med de!


#4

Susse sa for siden:

Du har jo ikke noe å tape på å gjøre et forsøk. Jeg tynner jevnt og trutt ut i de store tulipanbedene mine i allefall. Når det blir for mye småløk blir blomstene mindre og mer puslete så jeg plukker litt bort og setter andre steder. Tar litt tid før de blir like store og kraftige.


#5

Donald sa for siden:

Dersom blomstringen avtar må du spa de opp igjen og dele de og sette de ned igjen. Dette fordi de rett og slett kommer for tett sånn at de ikke vokser som de skal.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.