Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klesvask

#1

krystallklart sa for siden:

Hvor ofte vasker du klær?
Jeg er mengde vasker, vasker ikke før det meste er skittent og det blir flere maskiner. Blir ikke oftere enn annen hver uke, tror jeg. Hvertfall ikke hver uke.

Og en annen ting, bør man vaske sokke og undertøy separat?
Jeg vasker sokker og undertøy sammen på 60 grader.
Også sengetøy i en maskin, og på 60 grader.
Mørke handklær i en maskin på 60 og lyse i en annen maskin på 60 grader.


#2

Left sa for siden:

Vasker tøy stort sett hver dag jeg, eller i hvert fall annenhver.

Sokker og undertøy kan vaskes sammen, såfremt man vasker på varm nok temperatur, og det er like farger. Minimum 60 grader.
Sengetøy på 60 grader det også.


#3

Ina sa for siden:

Vasker så og si daglig. Jeg ser ingen grunn til at du skal vaske sokker og truser hver for seg.


#4

Maverick sa for siden:

:spår at denne tråden kommer til å bli lang:

Jeg har en bitteliten maskin og vasker for meg og to gutter, som slutter med nattebleie og nå nylig har begynt å spy. Jeg gjør ikke annet enn å vaske. :gal:


#5

Kirsebær sa for siden:

Jeg vasker 2-3 maskiner i uken når Poden er her, 2 når det er bare meg.

Jeg kan ikke vente med å vaske klær til jeg har fulle maskiner. Jeg har ikke så mye klær.


#6

Señora sa for siden:

Jeg har to vaskemaskiner, og jeg vasker mye når jeg først vasker. Allikevel vasker jeg omtrent hver 2.-3. dag eller noe sånn.

Kunne ønske noen fant opp et tørkestativ som brettet klærne i etterkant. Samme med tørketrommelen

:serpåbergetavreneklærisofaenbakmeg:


#7

Elisabet sa for siden:

Jeg vasker ganske ofte, men plutselig kan jeg drøye det noen dager, men da er haugen megastor på 1-2-3. Spesielt nå når ungene ikke bruker dresser ute lenger. Jeg har to vaskemaskiner, så får unna mye ganske kjapt. Sengetøy og håndkler tørker jeg i trommelen. Det er verre med å få lagt det sammen når det er tørt, og få det i skapet. :sparke: Jeg er nok litt fanatisk sorterer, så jeg vasker en del maskiner som ikke er fulle.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Nå vasker jeg hver dag, for minsten gulper så voldsomt. Han har gulpet ut hele seg selv og hele meg 3 ganger bare i dag, veldig hyggelig. I tillegg er eldste av den typen som helst ser ut som om hun er gravd ned og spadd opp igjen fire ganger når kvelden kommer, så maskinen går ofte her ja.
Jeg vasker undertøy og sokker sammen, sorterer ikke så voldsomt, da sparer jeg antall maskiner siden jeg vasker så mye.


#9

Ariel sa for siden:

Vasker 1-2 maskiner daglig.


#10

gullet sa for siden:

Vasker hver eller annenhver dag. Ellers blir det uoverkommelig.
Vasker sokker og undertøy sammen på 60 grader.


#11

Elisabet sa for siden:

Må sokker forresten vaskes på 60 grader? :sparke: Jeg vasker de bare på 40 grader jeg, sammen med andre klær. Har jo så mye sokker til ungene som er mønster og forskjellige farge, og glitter og perler og det er ikke måte på. Mener det står 40 grader på mye av de pakningene? Truser og annet undertøy går på 60 grader.


#12

Lykken sa for siden:

Vasker hele tiden, har tørkestativene fulle og klesbunker brettet døgnet rundt. Jeg og mannen har jobber som krever pene klær, og ungene møkker seg ut hver eneste dag. Hvis jeg venter for lenge mellom rundene, så er det så mye at det virker uoverkommelig.
Jeg vasker håndklær, sengetøy, sokker og undertøy sammen på 60 grader, kulørt og lyst hver for seg. Vasker mye klær på ullprogram og penvask 30 og 40 grader.


#13

Søster sa for siden:

:holder vaskefrekvensen for meg selv:


#14

ming sa for siden:

:dulte: på Elisabeth... Jeg vasker også en del sokker på 40 grader...
Ellers er jeg litt skippertaksklesvasker... Maskina kan gjerne gå uavbrutt en hel dag når jeg tar meg et tak, men jeg prøver å bli flinkere til å vaske jevnt hele uka. Tror jeg vasker 7-10 maskiner i uka. Sortere ganske nøye tror jeg, siden klærne holder seg pene lengre når de blir vasket med lignende farger


#15

Erica sa for siden:

Hadde jeg skulle ventet nesten 2 uker med klesvasken ville jeg hatt 7-8 fulle skittentøykurver. Vi vasker vel ca 7-9 maskiner i uken, tenker jeg, og de er fulle alle sammen. Kun ulltøy går på halvfull maskin en gang iblant. Men vi er 3 barn og 2 voksne, og flere av oss trener flere ganger i uken, så det blir ganske mye vask ja. :lei av å vaske:


#16

gurgle sa for siden:

Vasker full maskin hver dag - i gjennomsnitt. I praksis kan det gå en dag uten, men da blir det to maskiner neste dag. :knegg:

Vasker mørke klær for seg - 40 grader, lyse for seg - 40 grader, og håndklær og sengetøy på 60 grader. Hadde jeg hatt en ok maskin så hadde jeg nok senket 40-vaskene mine til 30 grader.


#17

Magica sa for siden:

Vasker omtrent hver dag jeg og. Har to barn, mann og hund.

Er ikke så nøye med disse gradene, det meste går på 40 grader i et sammensurium. Men jeg sorterer mørkt og lyst da. :knegg:


#18

Fadese sa for siden:

Hva skjedde? Du var jo ram på klesvask?
Noen klager over at de aldri ser bunnen av skittentøysdunken. Jeg er (helt seriøst) strålende fornøyd dersom jeg fjerner toppen av haugen i skittentøyskurva. Likevel vasker jeg/vi sikkert fem maskiner i uka. Men det er disse kjedelige tingene som blir liggende igjen: Ulltøy, teppe som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal vaske, klær som er blitt for smått for Lillemor, klær jeg ikke gidder å bruke. :sparke:


#19

krystallklart sa for siden:

Har en stor kurv oppe på badet som bæres ned i vaskekjelleren, hvor dette videre sorteres i 4 store IKEA sorteringskasser. Dette gjentas til det er fullt oppi disse og i kurven og kanskje litt på gulvet. :o
Må ta meg sammen. Heldigvis ikke så ille når jeg ikke er høygravid da. :knegg:


#20

ming sa for siden:

Jeg fikk tørketrommel som tørker alt. :D Før var jeg pokka nødt til å vaske en maskin om dagen for å få det til å gå opp med tørkestativ-kapasitet. Nå kan jeg fint vaske og tørke 7 maskiner på en dag hvis jeg er hjemme.

Fortsatt ram - bare mer periodisk.

(Dere må komme en tur en dag snart, forresten. I morgen f.eks. :jupp: )


#21

Dragen sa for siden:

Tre barn, stor vaskemaskin, tørketrommel. Vasker hver dag, liker at kurven er nesten tom. Er det ikke noe annet, så vasker jeg spesialvask, de der klesplaggene som ellers bare blir liggende.


#22

Maxine sa for siden:

Minst en maskin annehver dag, som regel et par. Regner med det går 5-8 maskiner her i uka, pluss mannens og mine arbeidsklær i en annen maskin utenom.


#23

Fibi sa for siden:

Ca annenhver dag, vil jeg tro. En til tre maskiner pr. vaskedag. Kommer an på om der er mye håndkler, eller evt. sengtøy som skal vaskes.


#24

Shamu sa for siden:

Med 3 barn og 2 voksne i hus, samt en mani som går på at man ikke kan bruk klær mer enn en gang... :sparke: så blir det MYE klesvask her.
Vi vasker hver dag, alt fra 1 til 4 maskiner til dagen.
2 barn i barnehage hvorav ett er på pottetreningsstadiet.. fører til en del ekstra klesvask ja.

Vi sorterer i 4 dunker pluss spesialvask.


#25

Nuta sa for siden:

Når vasker jeg IKKE!?


#26

Propella sa for siden:

Vasker klær stort sett hver dag. Har en skittentøyskurv som jeg bærer ned på vaskerommet daglig. Der sorteres tøyet i en av 7 kurver. En kuv til 60 grader hvitt, 60 grader lyst, 60 grader mørkt, 40 grader lyst, 40 grader mørkt, en diverse kurv og en kurv til ulltøy og yttertøy. Vasker når en kurv er full, dvs dagligen.


#27

safran sa for siden:

Jeg syns jeg vasker hele tiden, jeg. Det rene og tørre blir slengt i en diger kurv som står på toppen av trommelen, og den blir med inn i stuen. Så legger jeg sammen tøy mens jeg ser TV. Klesvask og sånt er jeg god på.


#28

Mor til 4 sa for siden:

2-3 maskiner om dagen ca 5 dager i uka. har 3 tørkestativer som stort sett er fulle, har også et 4 stativ som brukes hvis det er ekstra behov. Og jeg er sjeldent helt ajour med klesvasken. Kjøpte meg en stor maskin for drøyt et år siden. Men alikevel så blir det en del maskiner med vask i uka.


#29

Sokk sa for siden:

Det er alltid nok skittentøy til en maskin eller tre her i huset. :sparke: Egentlig burde vi vasket oftere/jevnligere, for vi har ganske liten tørkeplass. Men det blir kanskje vasket 2-3 dager i uka, og da et par-tre maskiner hver gang. To voksne og to barn, hvorav ett i matgrisealder og ett i barnehagealder. :)


#30

Schnuppa sa for siden:

Maskinen går omtrent daglig her. Jeg er nazi på sortering av vask.
Sengetøy, håndklær (har nesten bare hvite), hvitvask går som regel på kokvask.
Underbukser og sokker går gjerne i samme maskinen men selvfølgelig på 60 grader eller høyere.
Her vaskes kun det som må på 40 grader eller ullvask. Resten på 60 grader eller høyere. Jeg vasker vel generellt klærne litt for hardt.


#31

Left sa for siden:

Før vi flyttet i studentleilighet hadde vi ikke tørketrommel. Dvs vi hadde jo det, men hadde ikke bruk for den. Hadde stort tørkestativ ute, og meget god plass til å tørke inne. NÅ derimot - jeg hadde ikke overlevd uten. Den trange leiligheten med 2 tørkestativ? Trukke det. Så nå går det rett ut av maskina og rett inn i trommelen - har søyle, og må si jeg eeeelsker det. Jeg vasker som oftest en maskin hver dag, ofte flere. Kommer litt an på hvor skitne englekrapylene mine er. Ofte vaskes dresser nesten hver dag. Jeg hæler ikke å ta på halvskitten dress :gal:


#32

Enhjørning sa for siden:

Jeg vasker ikke klær.
Jeg har nemlig verdens beste skittentøyssjakt:
Jeg kaster klærne ned i skittentøyskurvene i kjellertrappen, og på magisk vis kommer klærne ferdig vasket, tørket og brettet på døra noen dager senere.
Mannen jobber på vaskeri. :glis:


#33

Mandino sa for siden:

Gjennomsnittlig 1 maskin til dagen her i huset - ofte 2 annenhver dag. Undertøy, sokker, håndklær og sengetøy vaskes ofte sammen på 60 grader.


#34

Karamell sa for siden:

Ca annenhver dag. Ihvertfall 3 i uken. Alltid fulle vasker. Jeg ser aldri bunnen på den kurven med kulørt vask. Jeg vasker bare en vask pr gang pga tørkekapasitet. Eller, håndklær og sengetøy kan vaskes på samme dag som annen vask for de går i trommelen. Ellers tromler jeg aldri "vanlig" tøy.


#35

Ole Brumm sa for siden:

Vasker når det er fullt i en av skittentøyskurvene, prøver å ta en maskin om gangen sånn at det ikke hoper seg opp. Men det skjer jo selvfølgelig og da blir det fort en fire-fem maskiner. (Spesielt om det er tid for sengetøyskifte og handkle vask.)


#36

Macky sa for siden:

Jeg prøver å vaske to dager i uken, da blir det minst 6 maskiner pr gang. Kjedelig, men da slipper jeg iallefall å vaske hver dag. Akkurat nå prøver jeg å kommer meg til bunnen, så nå er det finvask og ullvask som går :D


#37

leliane sa for siden:

Hver eller annenhver dag. Minst en maskin. Men nå har det sklidd litt ut og før helga måtte jeg ta et skikkelig sjog. Liker best å gjøre det jevnlig.

Selv om det gjør at ungene ofte går i de samme klærne - lettere å ta av "rent tøy"-bunka som ligger på vent enn det tøyet som faktisk er kommet inn i skapet. For det tar av og til litt tid, nemlig...:sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.