Hva har dere servert i dåpsselskap? Vi blir vel ca 40 stk og skal ha selskapet på det lokale Klubbhuset her (dårlig utvalg i lokaler dessverre). Hva er billig :sparke: , enkelt å lage (kan gjerne lage det selv) og godt.
Jeg vet mange bruker koldtbord, men jeg selv er ikke så glad i det for da spiser jeg nesten bare karbonade og potetsalat, da jeg ikke er glad i fisk og spekemat selv. Men selvfølgelig er det jo andre enn meg som skal dit da.
Kom med forslag folkens!
Jeg prøvde først å søke i forumet, men det gikk jo ikke :mumle:
[quote]
The following errors occurred with your search:
Sorry - no matches. Please try some different terms. Følgende ord er enten veldig vanlig, for lange eller for korte - og ble derfor ikke inkludert i søket ditt : dåp
Første hadde vi snitter jeg lagde selv (midt på sommeren i 30 varmegrader, så det var greit med et lett måltid også). Andre gang var rett før vi flyttet, så da ble det bestilt koldtbord.
Kan evnt lage gryterett eller middag selv? Biffgryte, lasagne? Spekemat?
Jeg er som deg og spiser oftest bare karbonader, kylling og waldorfsalat og potetsalat på koldtbord. Synes det er helt greit, jeg. :)
Kan du ikke ha dette andre som er nevnt + noen salater i ulike former?
Eller, hva med biff stroganoff, ris og salat? Vi fikk det servert i dåpen til niesen min i fjor og det var veldig godt det. ( bortsett fra at de brukte to timer på å varme den opp igjen... :confused:
Vi bestilte lapskaus på Spar. :knegg: Vet det er mange som syns det er "kjip" mat å servere i selskap, men ingen i vår familie er så veldig "fine på det", og vi liker lapskaus veldig godt, også er det jo så enkelt!
Gjør det uformelt og lag en svær gryte med hjemmelaget lapskaus og nybakte rundstykker til?
Også får du alle til å bake en kake å ta med, så blir det nok dessert. :knegg:
Vi har hatt forrett, middag og dessert i 3 barnedåper, og så har vi hatt gryterett med ris, loff og salat i en.
Det er ikke så mye jeg spiser på koldtbord, blir som regel bare karbonader og eggerøre. men de fleste finner jo et eller annet de liker på et koldtbord da.
Synes også lapskaus er greit å ha i en barnedåp (husker en diskusjon her inne om det) og jeg ville blitt veldig glad hvis det var lapskaus i et selskap jeg var i. men det er noe av det beste jeg vet også.
Gryterett er et veldig aktuelt alternativ, men det er kanskje litt kjipt med Toro Stroganoff eller? :gruble: Selv så liker jeg forøvrig Toro sin veldig godt. Noen som har noen gode oppskrifter (gjerne detaljert, trenger ikke være bare Stroganoff)?
Joda det er mye man kan ha på ett koldtbord, jeg har bare selv et par litt kjipe på minnet. Men det beste koldtbordet jeg har vært på var der alle gjestene skulle ha med en rett hver og det var veldig variert og godt. Det var jo et spleiselag da, litt annerledes med dåp. Noen som har gode forslag til hva man kan ha som småretter da?
Lapskaus, tja...det er jo godt da, men jeg liker den best med pølse i jeg. :humre: Veldig barnevennlig da hvertfall.
Hvis du går for koldtbord ville jeg laget det selv, du trenger ikke ørten forskjellige retter. Jeg synes bestilte koldtbord er utrolig kjedelig og ikke spesielt godt, selv fra velrenomerte cateringbyråer. Jeg ville laget pai, hjemmelagde grove karbonader, grov leverpostei med bacon og sopp, lefseruller med smøreost, ruccola og serranoskinke, hjemmelaget eggesalat og muligens noe røkt ørret hvis det er mange som er glade i fisk. ICA har en fantastisk god krepsesalat, chillikreps i aioli.
Kjøp eller lag mye godt brød og rundstykker, samt et par gode salater.
Koldtbord er jo masse arbeid. Jeg hadde det til eldstemann, med de neste orket jeg ikke.
I dåpen til nummer to hadde vi spekemat, og en røkt laks (tilbehøret er det samme...).
Det aller enkleste var biff stroganoff, som jeg hadde i jentungens dåp. Jeg lagde den i forveien og frøs ned, så på dåpsdagen behøvde jeg bare å tine den, ha i creme fraiche, koke ris og blande salat (som var delt opp kvelden i forveien). Hvis du skal lage stroganoff (eller annen gryterett), så bruk for all del kvalitetskjøtt, og ikke Toro-poser.
Stroganoff er fryktelig enkelt å lagr selv.
Har bare sånn ca oppskrift i hodet jeg.
Vi skal ha dåp i juli og skal ha kalkun. Steiker dagen før, skjærer opp og legger klart i alufolie til oppvarming dagen etter. Vi blir bare 20, kamskje litt stress å skrelle poteter til 40.
Ser du har fått mange gode råd allerede - men må bare spørre om en ting: Er det vanlig med karbonader på "moderne" koldtbord? Det har jeg aldri hatt... Vi legger opp noe fisk, spekemat, paier, salater, roastbiff, diverse sauser/dipper, godt brød - og finner gjerne noen spennede nye ting fra gang til gang.
Men karbonader - det er vel for en annen generasjon?;)
Alle koldtbord jeg har spist ved har hatt karbonader.
Er forsåvidt enig med deg TBM, om at det virker gammeldags, men det er jammen meg det det har gått mest av også!
Seinest i dåpen til guttene fikk vi sååå mye skryt for karbonadene, og det var både familie og venner.
Vi har brukt å ha snitter. Til frøkna hadde vi kun faddere og besteforeldre til middag også kom de andre gjestene til kaffe og kake etterpå. Har 20 kvm stue og 30 gjester der ble trangt. Var en nydelig vårdag, så vi satt ute.
Ved guttas dåp hadde vi følgende mat på koldbordet;
Karbonader m/løk, en lasagneform, spicy kjøttboller i tomatsaus, lefseruller m/rømme/røkelaks/basilikum, potetsalat, røkelaks, litt spekemat, eggerøre, fylte cherrytomater, et fylt brød, godt brød/rundstykker, litt forskjellige oster, og litt kjeks.
Viss det blir en neste gang, skal jeg ha middag, f.eks lapskaus, gryterett, kyllingsuppe eller lignende. Det ble en del jobb.
Vi har hatt koldtbord, og minuset med det er at det er tidkrevende å lage selv.
På sistemann sist koldtbord hadde vi:
pastasalat
kyllingsalat
Grillede kyllinglår
En gryterett med ris
spekemat og potetsalat
spicy kjøttboller og tomatsaus
Roastbeef med remulade
lefseruller med røkt laks og philadelfia ost
diverse grønne salater
2-3 forskjellige brødtyper, bl.a foccachia
diverse dipper/dressinger
Det var som nevnt mye arbeid, men det ble veldig vellykket, og alle var veldig fornøyde.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.