Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sortering av skittentøy?

#1

Stavangerjentå sa for siden:

Hvordan gjør dere dette mest hensiktsmessig? En skittentøydunk, skittentøysjakt, sortering i ulike kurver???

Jeg har endelig kapitulert og funnet ut at det ennå ikke fines fine skittentøyskurver. Har fått en hang-up på hvordan skittentøyskurven skal se ut (stålfarge i selve boksen og lokk i hvitkalket eik hvor lokket har flere åpninger som muliggjør sortering i ulike kammere....er det rart jeg fortsatt leter?). Jeg har pløyd gjennom butikker samt nettsteder både i Norge, Danmark og England - men den ideele dunken for mitt behov gjentsåt fortsatt "at finnes".

Derfor tror jeg at skal vi ha trådkurver på vaskerommet (hvis det finnes noen som er så store at de tar en hel vask med hvitt koketøy), en enkel skittentøyskurv på hvert av badene og så får vi ha en rutine om at vi hver kveld sorterer tøyet i dunkene og legger det i rett trådkurv. Litt tungvint...så jeg er svært lydhør ovenfor andre forslag.


#2

Karamell sa for siden:

Vi har en "fin" i stål og trelokk på badet. Der havner ungene sine klær etter endt dag. På vaskerommet i underetasjen har vi 4 dunker. En til mørkt tøy, en til lys finvansk, en med ull og en med kokvask.


#3

LaLuna sa for siden:

Har bare to Ikea-dunker, en til 40 grader og nedover, og en til 60 grader og oppover. :enkel:


#4

Nuta sa for siden:

Jeg er skikkelig dårlig på akkurat det...alle klærne havner på badegulvet på kvelden før jeg bærer det ned i den ene skittentøyskurven. Så sorteringen her er vel lik null;)


#5

Schnuppa sa for siden:

Vi har et stort bad så da vi pusset opp det satt vi inn endel høyskap hvor vi bl.a. har en skittentøysdunk inne i det ene skapet. Der puttes allt utenom kokvask og ull. Så hvis du har plass på en av badene i nyhuset så er det helt genialt å gjemme skittentøysdunke(ne) inne i slike høyskap (som kun er 40cm dype). Inne på vaskerommet har vi tørketrommelen stående oppe på vakemskinen. på toppen der er det akkurat plass til to store hvite plastkasser fra IKEA. I den ene er det ullvask og i den andre kokevask. De rommer akkurat en maskinvask. Har flere venninner som bruker trådkurver inne på vaskerommet. Genialt det også (hvis man har plass til det.)


#6

Helle sa for siden:

Sortering? :sparke:


#7

Estrella sa for siden:

Vi har et veldig lite bad så det er ingen plass til skittentøykurv der. Men vi har heldigvis vaskerom og der har vi 2 kurver. 1 til lyst tøy og en til mørkt tøy.


#8

cora sa for siden:

4 kurver: ull, lyst tøy, svart tøy og vanlig kulørt. Legger klærne i "riktig" kurv med én gang.


#9

Fibi sa for siden:

Det samles i dunk nede på badet (samt en på badet oppe, men det er det bare Malin som bruker), og så sorteres det ut i hauger på badegulvet. :knegg:


#10

gurgle sa for siden:

Jeg bare sorterer "manuelt". :knegg: Leter gjennom skittentøyskurvene og tar med meg det som skal vaskes.


#11

Gerbera sa for siden:

Vi har en skittentøyskurv på badet. Ved siden av den står jentenes badebalje, som også blir brukt til skittentøy. Når jeg skal vaske, sorterer jeg i hauger utover hele badegulvet, og vasker haug for haug.

:ønsker meg et system:

Haddde jeg hatt vaskerom, skulle jeg hatt Antonius stativ fra Ikea, med de store plastkassene i. Med den høyeste modulen, hadde jeg fått 6 kasser i høyden: mørkt, lyst, hvitt, ull, håndklær/kluter, og sokker/undertøy. Perfekt!
Det ser ikke så bra ut da, så jeg har ikke så lyst til å ha det på badet sånn som vi bor nå.


#12

Malus sa for siden:

En kurv til voksne klær, og en til A sine klær. Og når det skal vaskes så plukker jeg sammen det som passer å vaske sammen.


#13

Veronal sa for siden:

Vi har to sorteradunker på soverommet vårt (60 og 40 grader - hvitt er bannlyst i heimen). På vaskerommet har vi 3 dunker (60, 40 og ulltøy) som står nederst i et høyskap.


#14

Aminta sa for siden:

Vi har trådkurver i stål inne i et skap, 3 kurver, en til hvitt, en til farget og en til ull. Vi legger klærne rett inn der på kvelden, og når de er fulle er det en vask (vaskekjeller med industrivaskemaskin som rommer masse). Ullen blir vasket oftere da, for det er jo forskjellige farger osv., så jeg har vurdert å ta vekk den store kurven og ha to mindre istedet så det i hvertfall blir en til lyst ulltøy og en til farget. (Kanskje dette var sparket i baken jeg trengte for å gjøre det.)


#15

kisha sa for siden:

Jeg sorterer manuelt direkte i vaskemaskinen. Det er godt blandet tøy i kurvene.


#16

Fersken sa for siden:

To skittentøykurver på badet, en til undertøy, sengklær og håndklær og en til resten. I praksis er det vel skille på 60 og 40 grader.


#17

Wix sa for siden:

Vi har en "blandings-skittentøyskurv" på badet (en "fin" en i stål), og på det bittelille vaskerommet har vi tre dunker oppå hverandre fra ikea, med farget tøy, hvitt tøy og mørke sokker (vi har en hund som røyter veldig masse, så for å unngå hvite hår på alt tøy vaskes sokkene for seg hos oss). I tillegg har jeg en balje oppå der jeg har diverse annet; ull, ting som skal på finvask etc. Håndkler bruker vi så mye av at det det stort sett alltid ligger en haug på gulvet klar til vask, og sengetøy tar jeg så fort som mulig etter at det er tatt av.

Systemet fungerer ganske bra. :cool:


#18

*TB* sa for siden:

Det gjør vi også. :sparke:
Vi har skittentøyssjakt, og alt samles i en dunk.


#19

Mandino sa for siden:

Alt tørt legges i skittentøykurven, vått henges til tørk over dusjen. Sorterer manuelt ;)


#20

Left sa for siden:

På badet i studentleilighet har jeg bare plass til en stor skittentøysdunk, og en liten til ull. Så den store tømmes på gulvet, og sorterer i det jeg legger i maskina. Når vi kommer oss hjem igjen, med stor vaskekjeller, så blir det nok noe mer grovsortering, med 3-4 forskjellige dunker kan jeg se for meg.


#21

Balanse sa for siden:

Mye fine løsninger her!

Jentå, kan du ikke bare få laget løsningen du drømmer om? En blikkenslager kan sikkert lage selve korga, og en snekker/snekkerkyndig lokket? Det er feks en blikkenslager rett ved campingplassen på Solastranda, han lager litt rare ting for meg av og til.


#22

Stavangerjentå sa for siden:

Kul ide! Det skal jeg tenke litt på. Uansett, så gjør det jo ikke noe om jeg må prøve noen Elfakurver på vaskerommet først heller, for der kan jo samle masse annet rot etterhvert. Sender du meg en pm med navn og nummer (og hva han laget for dere?). :nyskjerrig


#23

leliane sa for siden:

Har sjakt fra 2. etasje ned i vaskerom. Der står to ikea-dunker - en til hvitt og en til farget. Må alltid sortere før vask pga nevnte sjakt...


#24

susanne_89 sa for siden:

Vi har det sånn at eg har ein til alle mine kle, sambuaren har ein til sine kle og vi har ein felles til handdukar og sengetøy og sånt...


#25

Millen sa for siden:

På vaskerommet har jeg en dunk for 40 grader og en dunk for 60 grader. Når jeg skal vaske sorteres alt på gulvet etter farge, grader, ull etc.


#26

Kula sa for siden:

Veldig enkelt i grunn. Vi slenger alt ned på vaskerommet i kjelleren, så blir gulvet der brukt som sorteringsbrett. Alt blir sortert på vei inn i vaskemaskinen.

Det fine er at vi kun trenger 2 skittentøysdunker. En på soverommet og en på badet. :knegg:


#27

mkj sa for siden:

jeg endte også opp med trådkurver, og for meg ble det en ny hverdag. Jeg er litt sånn skippertaksvasker, særlig når jeg er i full jobb. Hadde tre skittentøysdunker, og ingen særlig sortering, det var klær over alt og vanskelig å få oversikten.

Har nå trådhylle ved siden av vaskemaskinen, med 8 skuffer. Hvit kokvask, en til sorte sokker/underbukser. En til hvit finvask, en til rødt, en til kulørt, en til fargede håndklær, en til mørk 'finvask' og en til diverse som ikke passer inn.

Nå ser jeg med det samme hvilken vask som står for tur, det er jo etterhvert som skuffene fylles opp. Har en LITEN skittentøyskurv på badet, sånn at det går fort å sortere den - det er en sånn type som man kan bære med seg inn på vaskerommet.

Jeg fikk nytt vaskerom nesten, flere kvm gulvplass som ble frigjort.


#28

Polyanna sa for siden:

Vi har en skittentøykurv på hvert sted der det er sannsynlig at skittentøy ellers kan havne på gulvet: Begge badene, garderoben og i kjellernedgangen, rett ved kjøkkenet (men ute av syne). De bærer jeg ned i vaskekjelleren annenhver dag, omtrent, og sorterer i 6 ulike trådkurver der nede.


#29

Ina sa for siden:

Jeg sorterer i trådkurver; hvitt og kulørt 60 grader, samme for 40, en for ull, en for finvask + en til regntøy, votter etc. Har ikke skittentøyskurv på badet, men sorterer rett i kuvene.


#30

Balanse sa for siden:

Bare for å nevne det offentlig også, trådkurver eller noe annet med god lufting er essensielt for de som har mye vask eller glemmer å sette på med en gang...


#31

bina sa for siden:

Vi har en kurv på badet, hvor alt mulig legges. Når kurven nærmer seg full bæres det ned på vaskerommet, hvor det sorteres i fire ulike kurver: Ull, 60 grader og høyere (sengetøy, håndklær, kluter, undertøy), 40 grader (gensere, bukser) og "diverse spesialvask" (mikrofiberkluter / mopper, duker, håndvask, regntøy, osv).

Dette gjorde vi etter hvert som vi ble fryktelig lei av den ene ullsokken som hadde havnet på kokevask... Ved å sortere er det også lettere å se hva som er behov for å vaske, alt etter hvilken kurv som er fullest, og vi slipper det kjedelige i å stå der og sortere hver gang vi skal vaske. Veldig oversiktlig, syns jeg.

Forøvrig har vi plastdunk med lokk på badet, og plastkurver på vaskerommet.


#32

Millis sa for siden:

Vi har fem dunker på vaskerommet. Tre av de er i plast fra Ikea og to i tre. Der skal det egentlig være ett system, men ofte ligger klærne i små hauger foran de i steden :undrer:


#33

Fibi sa for siden:

I den gamle leiligheten hadde jeg et sånn høyt kurvstativ. Der sorterte jeg klærne oppi etterhvert som vi kledde av oss, og når en kurv ble full, så var det akkurat en maskin. Nå står kurvstativet i gangen, men jeg vurderer sterkt å flytte det opp på badet. :nemlig:


#34

Hannah sa for siden:

Jeg har Elfastativ på badet der jeg sorterer skittentøy. Mener det er 8-9 forskjellige kurver jeg sorterer i. En vanlig størrelse på elfakurvene, altså ikke de som er ekstra store, er akkurat en full maskin. :) Jeg syns dette fungerer veldig greit, og kommer til å fortsette med samme systemet når vi kommer i nytt hus, med eget vaskerom.


#35

Propella sa for siden:

Jeg har en kurv på badet. Den bæres ned dagligen til vaskerommet. Der sorteres tøyet. Jeg har en kurv til 60 grader lyst, 60 grader mørkt, 60 grader hvitt, 40 grader mørkt, 40 grader lyst, en diverse kurv og en kurv til ulltøy og yttertøy. Jeg setter på en vask når det er nok til en maskin. Vasker hver dag.


#36

Honda sa for siden:

Vi har ikke vaskerom. Noe jeg savner fra rekkehus leiligheten vi leide. Hadde vaskerom i kjelleren.Da hadde vi en dunk på badet . Som var i 2 etg.
Kom vi utan fra og klær var skitten så heiv vi de bare neders i trappa i kjelleren.

Så vi har vaskemaskin og dunker på badet. Har 3 litt fine helt enkle dunker.
En til undertøy og håndklær. En til min og manns klær. En til ungenes klær og sokker hives i den.

Når vi får råd til å bygge ut skal vi lage vaskerom


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.