Disse er veldig greie å ty til når man feks. har det travelt, eller skal ut på tur og må ha med seg noe energirikt og sunt. Perfekt for lavkarbofolk men kan selvsagt spises av alle. Kjempegode!
12 store amerikanske muffinsformer:
8 egg
7-8 store sjampinjonger, delte
2 pølser i biter eller 1/2 - 1 boks skinke i biter, eller annet kjøtt
100 gram revet ost
1 rød paprika i småbiter
1 løk, hakket
Evt. hvitløk, most eller hakket
Litt fløte, melk eller vann
Stek sopp, løk, pølse og paprika. Jeg steker soppen alene først siden den tar en stund, og så har jeg oppi det andre etterpå og lar det steke litt videre. Man MÅ ikke steke det heller, men jeg synes det får det lille ekstra når jeg steker det.
Pisk eggene og ha i væsken og det krydderet du liker. Hell kjøttet og grønnsakene, samt osten over eggeblandingen og rør alt godt sammen.
Hell massen i store muffinsformer, det blir ca. 12 stykker. Stek dem på 175 grader i rundt 20 minutter, avhengig av ovn (ei som prøvde denne måtte steke dem i 40 minutter, så det varierer tydeligvis veldig, følg med).
Ingrediensene i muffinsene kan selvsagt varieres i det uendelige.
På denne hjemmesiden er det bilde av dem, en litt annen oppskrift da:
Disse er virkelig snadder altså. Jeg har spist en til frokost i dag, har helt dilla. Jeg er ikke så glad i vanlig omelett, men dette blir annerledes. Jeg hadde i pølsebiter, men neste gang vil jeg ha i skinke. Brukte vel 150 gram revet ost, godt med mye ost.
Hørtes godt ut! Tror jeg må investere i noen store muffinsformer. :D
Du har forresten utrolig mange gode oppskrifter på lager! Veldig bra at du er så flink til å dele med andre. Jeg sikler enda bare jeg tenker på snickerskonfekten. :nam:
Snickerskonfekt? :blafre:
Jeg digger oppskriftene dine, og har prøvd en haug av dem, denne er lagret også :nemlig:
(Vi bare har ikke store muffinsformer atm.)
1 glass peanøttsmør, bør helst være crunchy type
2 dl lys sirup (går godt med mørk og altså)
1 dl sukker
2-3 dl kokosmasse
3 plater lys kokesjokolade (jeg har brukt Coop sin, er kjempegod, men melkesjokolade blir vel enda bedre!!)
Smelt sirup og sukker sammen i en gryte. Sukkeret bør være mest mulig smeltet så det ikke knaser i tennene.
Ha oppi glasset med peanøttsmør og kokosen og bland GODT sammen. Ha evt mindre kokos i om det blir for tykt (jeg tror jeg tok 3 dl i, men jeg målte ikke helt).
Ha alt utover i en liten papirkledd langpanne. Sett den i kjøleskapet i ca 15 minutter til det er helt hardt.
Smelt sjokoladen (Coop sin kan jeg smelte i mikroen, derfor bruker jeg den, og den smaker kjempegodt også) og hell den utover peanøttmassen. Bre den godt utover så den dekker massen helt. 3 plater er akkurat passe har jeg funnet ut, da smaker det best.
Sett det i kjøleskapet til det er helt stivt. Ta ut hele papiret med massen på, legg det på kjøkkenbenken og skjær massen i forkanter. Velg størrelse selv, men siden dette skal være litt konfektaktig, bør bitene ikke være større enn dobbelt så store som twist feks.
Legg dem lagvis med bakepapir i en kakeboks og oppbevar dem i kjøleskapet.
Eggemuffinsen høres fantastisk god ut, den skal testes.
Snickerskonfekten har jeg nesten maken oppskrift på, men uten sukker, og cornflaces istedenfor kokos. I min oppskrift står det melkesjokolade. Utrolig mektig, men farlig god. :nam:
Helt hypotetisk såklart, så kan en f.eks droppe paprika, for det hadde en jo kanskje ikke likevel, og bytte ut det med sukkererter, tomater og brokkoli!
Her legger jeg ut en sunn oppskrift og så vinkles den over til en skikkelig snopetråd. :knegg: (Nåvel, det var jo jeg som la ut snickersen først så jeg skal vel ikke si noe). Fnis.
Hvor lenge tror dere disse eggemuffinsene holder seg i kjøleskapet? Jeg vet de kan fryses men jeg spiser dem så ofte at det er greit å ha dem i kjøleskapet. Jeg lot dem avjøles helt før jeg tok dem ut av papirformene og pakket en og en inn i gladpack og la i en boks i kjøleskapet. Holder de seg i en uke da, tror dere?
Jeg skal lage disse til dåpen. Med forskjellig fyll. De ser faktisk ut som små paier når de ikke ligger i formene. Veldig delikat. :)