Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barneseng med plass til en overnattingsgjest ...?

#1

Stavangerjentå sa for siden:

Snuppelure skal få ny seng og vi tenkte å la henne få en variant i ordinær størrelse (90 cm x 200 cm), men der det er mulighet for en ekstra overnattingsgjest. Derfor må enten senga ha mulighet for å dras ut til dobbel størrelse eller så må det være en skuffe under hvor man kan plassere en ekstra madrass.

Noen som har noen forslag? Living hadde en fin variant som kunne spesialbestilles fra Danmark og den var perfekt på alle andre måter enn prisen (nesten 8000 spenn :eek:). Ser altså etter noe billigere enn det.


#2

Ole Brumm sa for siden:

Vi har en variant som du beskriver med uttrekk under, men den er dyr. :sparke: Husker ikke akkurat kva den kostet men det var noen tusen ja.

Vil anta at de har lignende på andre møbelkjeder uten at jeg har sett det.


#3

Stavangerjentå sa for siden:

Fant plutselig en ny variant jeg ennå ikke har sett i IKEAS butikker:


Nøkkelegenskaper
Passer under ODDA hjørneseng.
Håndtaksfordypninger og hjul; enkel å trekke ut og skyve inn.

Det eneste som så dumt ut med denne, var den lave kanten foran madrassen. Den gjør det vanskelig å velge tykke madrasser og jeg ser ikke helt hvordan vi skulle fått til å montere på kanten.



#5

Camomilla sa for siden:

Den som Lykken viser er kjempefin.
Vi har planer om å ha den på loftstua så vi har 2 ekstra sengeplasser der.


#6

Jålebeinet sa for siden:

Hemnes-sengen som det henvises til ovenfor her er genial. Skuffene rommer mye, bl.a sengetøy.


#7

Stavangerjentå sa for siden:

Hemnes er pyton å sitte i dersom man skal ha gjester og leke i sofadelen. Det stikker en list ut helt ved toppen og den er utrolig irriterende siden man da ikke kan sitte inntil med ryggen. :erfart

Har ikke lyst til å ha gigaputer for å kompensere for denne "listeplagen". Hadde bare Hemnesen kommet uten denne listen og kanskje i en moderne stil i tillegg, så hadde jeg ikke vært i tvil. Den er genial.


#8

Jålebeinet sa for siden:

Tenker du på kortenden? Da bruker man slike:

Datteren min har hatt sengen i 2 år og vi er veldig fornøyde med den. Når de sitter i sengen og leker (6 år), så sitter de med ryggen mot kortendene. Synes at sengen har et tidløst uttrykk.

#9

Stikka sa for siden:

Den listen kan jo bare fjerne og sette på noe annet selv. Vi har Visdalen, som vel er forgjengeren til Hemnes. Veldig fornøyd med den.


#10

LaBanga sa for siden:

Vi har også Hemnes på pikerommet, genial seng, og ingen klager fra vår kresne "prinsesse på erten". Den er ikke mer enn 80 cm bred derimot, men jeg synes det er mer en bredt nok til barneseng, da ruver den ikke så i rommet. Og når man drar den ut så er den jo 140, perfekt gjesteseng. Vi spanderte på noen litt gode madrasser også, så da blir den veldig god å sove i.

Men jeg skjønner jo at du synes den er litt lite "moderne". Passer jo best i sånne romantiske panelinteriører.


#11

Schnuppa sa for siden:

Jeg syntes også at Hemnes er en pen og tidløs seng. Ikke så plastikk som mange av de andre. IKEA har/har hatt en seng som het Robin. Fant den ikke på nettsidene akkurat nå. Den finnes i hvit eller blå. Veldig enkel utforming med en ekstra seng under ala den du henviste til øverst Stavangerjentå.


#12

LaBanga sa for siden:

Vi har forøvrig køyeseng i Stompa. Lik denne her, bare med en ekstra køye over:

Den har skuff under, som man enten kan bruke til oppbevaring, eller til gjesteseng. Følger med sengebunn og tilpasset madrass.


#13

Obelix sa for siden:

Er veødig fornøyd med Hemnes.
Noen store puter i sengen så unngår man å få kanten i nakken/ryggen.
Datteren vår har slik pute som Jålebeinet har i innlegget sitt og det funker bra.
Vi har måttet kutte litt av sengen slik at hos oss er ikke kanten så langt ut inni sengen.
Det går sikkert fint å sette på en annen list enn den som er der.

Og skuffene rommer MYE.


#14

Obelix sa for siden:

Skeidar har forresten også en seng som man kan kjøpe uttrekkskuff til.


#15

Carrera sa for siden:

Vi bruker storesøster sitt rom som gjesterom, og vi valgte en enkel furuseng med skuff under til dette. Jeg malte senga hvit, og dekorerte utskjæringene i den i limegrønt etter hennes ønske. Senga ble en helt annen, for å si det sånn.


#16

Michelle sa for siden:

Vi har denne sengen og ønsker å selge den. Investerte i en god madrasss for å ha på senga. Det dumme med denne senga er at det lagrer seg støv i skuffene og senga er svært tung å flytte på når jeg skal støvsuge evnt vaske bak sengen.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Vi skal kjøpe køyseng til eldste nå. Hun har lyst på det, og jeg synes det er ganske greit med tanke på overnattingsgjester. De selger jo også sånne køysenger med dobbeltseng underst, slik at det er plass til 3-4 stykker. Jeg ville helst kjøpt en slik og hatt på gjesterommet men den tar for mye plass, så der har vi bare en sovesofa.


#18

Lotte sa for siden:

Vi har Robin seng fra Ikea. Den er 90 bred, både oppe og i skuffen. Er ganske fornøyd med den. Er litt høy, men det går jo ann å legge ungen i skuffen.


#19

Stikka sa for siden:

For å vaske bak sengen så trenger man jo bare dra ut hele skufferaden. Da kommer man jo bak sengen siden den ikke har kant nede.


#20

polarjenta sa for siden:

Vi har bare 2 soverom og kjøpte en slik seng til lille. Vi har en variant med 90 cm oppe og 1.20 nede. Genialt for oss for da har vi ekstraseng til eventuelle gjester.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Ja de er helt geniale de der. Vi skal ha en slik når vi kjøper hus. Nå har vi en dobbel sovesofa på gjesterommet og snart køyeseng på veslas rom, så da har vi godt med plass til overnattingsgjester, det blir bra. :D


#22

Miss Norway sa for siden:

Vi og har Hemnes til puddingen, og er veldig godt fornøyd. Vi har en ekstramadrass i boden i gangen, men skulle jeg velge idag hadde jeg heller kjøpt to tynne, like madrasser og hatt brukt dem oppå hverandre til daglig, og splittet dem når sengen skulle brukes dobbel.


#23

Mandino sa for siden:

Vi har Hemnes dagseng på lekerommet/gjesterommet. Jentene mine deler soverom og vi skal kjøpe køyeseng til dem når lillesøster ikke trenger sprinkelseng lenger.


#24

Slettet bruker sa for siden:

Vi har rett og slett kjøpt 1.20-senger til ungene med en gang. God plass til å turne og leke, masse plass til overnattingsgjester, og fungerer flott som gjesteseng ved behov.


#25

Michelle sa for siden:

Joda det er sant det men jeg synes hele senga er for tung.


#26

Stavangerjentå sa for siden:

Da har vi bestemt oss. Det ble en seng fra Skeidar. Lik denne men med mørkeråsa uttrekksseng til å ha under (i stedet for den grønne på bildet).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.