Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når du skreller rekene ...

#1

cilen sa for siden:

Tar du bort tarmen før du spiser dem?


#2

Stompa sa for siden:

Aner ikke. :knegg:


#3

Bokormen sa for siden:

Er det den sorte strengen? Jeg prøver å ta den vekk ja. Egentlig synes jeg reker er ekle å håndtere, og skulle gjerne ha skylt hver enkelt før jeg spiser dem. :flau: Men de er aldeles nydelige å spise. :nam:


#4

Superior sa for siden:

:nemlig: Men ante ikke det var en tarm.. Jeg tenkte heller som så " oh, en ekkel svart tråd i reka. Den fjerner vi.. " Også ble beskjeden sendt til hjernen og handlingen utført uten videre diskusjon..


#5

Carpe Diem sa for siden:

Prøver å få den bort under skrellingen, men sitter ikke å pirker febrilsk for å få den bort.
Rekebæsj kan nok ikke ha så sterk smak. Tror jeg....:rolleyes:
ÆSJ.....:eek:


#6

Filifjonka sa for siden:

Tarmen? :eek: Jeg tar først bort hodet, så halen, så resten av skallet og alt som kan se ut som gørr (evt. tarmer) og rogn, sånn at jeg bare sitter igjen med en helt renset liten rosa bit.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Er det en tarm? Nå ble jeg kvalm. Jeg tar bort alt som kan tas bort, både hale, hode, rogn og annet dritt, så jeg sitter igjen med en liten rosa bit, slik som snuppa over her. Jeg kaster mye mer reke enn jeg spiser, jeg er utrolig kresen på "ekle ting". Samme med grillet kylling, der tar jeg ut det hvite fine kjøttet og gir resten til de som vil ha. Æsj. Jeg er et filet-menneske.


#8

linka-mor sa for siden:

Alt som ikke hører til selve rekekjøttet må bort. Nullrusk og rask må være igjen. Mye tid går til pilking her i gården så det begrenser seg kraftig på hvor mange reker jeg får inntatt:fnise:


#9

Pelen sa for siden:

Nei, ikke på reker, men på kreps og andre større "dyr".


#10

kisha sa for siden:

Jeg har aldri sett den tarmen, heldigvis. Men der hender at de er fulle av egg.


#11

Martis sa for siden:

Bare hvis den en svært tydelig, ellers får den være. På større krepsdyr, som scampi og hummer fjerner jeg alltid tarmen.

Mmmmm skalldyr :riktig:


#12

Billa sa for siden:

Wuæh... at jeg ikke kan lære!

Tarmbakterier på jordbærene, tarmer i rekene, et-eller-annet-i hvitt fiskekjøtt...

Note to self: ikke åpne tråder med potensielt kvalmende innhold :wink:


#13

Miss Norway sa for siden:

Egg eller rogn?

Jeg lar tarmstrengen sitte hvis den ikke da detter av av seg selv i kampens hete. Smaker jo den ikke uansett, og giftig er den ikke. Kan da ikke være fisefin! (eh... bokstavelig talt! :knegg: )


#14

Carpe Diem sa for siden:

Rognen er jeg VELDIG nøye med å rense bort :nemlig:


#15

amylin sa for siden:

Jeg tar ikke bort tarmen på reker, men på scampi.


#16

Elin sa for siden:

Jeg fjerner mest mulig av tarmen, men innser nok at jeg har fått i meg endel reke-bæsj opp i gjennom årene.... :nemlig:


#17

Fruktflua sa for siden:

Det sprøs akkurat hvor rekesugen jeg er. På vanlige synes jeg ikke tarmen spesielt udelikat, men på scampi er den selvsagt veldig ekkel.


#18

jolie sa for siden:

Åh, er det tarmen? Nei, den fjerner jeg nok ikke. Jeg har spist mange reketarmer skjønner jeg.


#19

Señora sa for siden:

Nei, jeg fjerner ikke tarmen på rekene, men gjør det på kongereker, scampi, krabbe og hummer.

Rogn er bare nydelig :nam:

Nå fikk jeg lyst på sjømat.


#20

Koma sa for siden:

Jeg spiser ikke reker såfremt jeg slipper, og det skyldes ikke smaken, men at jeg ikke er noe glad i konsistens og utseende. Pilling er ett mareritt, og jeg har noia for alt rusk og rask, inkludert tarmer og rogn. :skremt:


#21

Veronal sa for siden:

Jeg fjerner av og til på 50/70-reker (som regel på slutten av måltidet når jeg igjen får det for meg at reker er sjøinsekter). Hvis jeg blir servert mindre reker så er ikke tarmen så tydelig og jeg er lett å lure. (Da jeg var liten kunne jeg bare spise poteter hvis jeg fikk servert fiskeboller i hvit saus og potetene var maskert med hvit saus.)


#22

Myggstukket sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at jeg tar bort tarmen. :nikker:
Ikke vet jeg helt hvordan den ser ut, men jeg tar bort alt som kan tas bort.


#23

Obelix sa for siden:

Har i grunn aldri tenkt over at reker har tarmer med bæsj. Så nei, jeg pleier ikke ta bort.


#24

Isolde sa for siden:

fjerner den om den er stor og udelikat og viser veldig.. gjør det alltid på kreps.


#25

Tangina sa for siden:

Kan ikke huske at jeg har tenkt noe særlig over det. Rekerogna taes i hvert fall ikke bort - den gjør jo rekene enda bedre. Jeg forsøker også å få tatt av hodet på en slik måte at det gode rett over nakken ikke følger med (lært av min sørlending- og rekeekspertmann).

Ellers liker jeg ikke rense reker - ikke fordi det er ekkelt, men fordi jeg får sånn kløe på henda og kan tom få eksem.



#27

Røverdatter sa for siden:

Jeg tar bort alt det ekle. Er også en som bruker laaaang tid på å skrelle reker.


#28

Mani sa for siden:

Sånn til opplysning så sitter reketarmen litt inn i reka så det er ikke alltid man ser den om man ikke kikker litt ekstra. Den går ikke bort dersom man bare fjerner skall og rogn.
Jeg blir lett satt ut av reketarmer og prøver å fjerne dem.


#29

Inagh sa for siden:

Mannen min ler godt av meg, som i herdig fjerner ethvert spor av tarmstreng og rogn på rekene. :knegg:


#30

Gaia sa for siden:

Jupp, jeg fjerner det som fjernes kan, inkludert strengen (om jeg så må grave etter den og den er helt rosa). Og så skyller jeg hver enkelt reke i en liten håndbolle jeg har ved siden av for å bli kvitt rester av rogn. Men jeg er ikke så veldig petete, altså. Og hvis noen har skrelt rekene for meg, så spiser jeg dem som de er og er strålende fornøyd med det. (De smaker jo det samme uansett).


#31

Mandarin sa for siden:

Signerer!


#32

Mams sa for siden:

Jeg kan bare konstatere at jeg nok har spist min porsjon med rekebæsj.
Fjerner skall og hode (passer godt på at ikke noe "hjerne" er igjen, dvs noe som ikke er rosa) og rogn.


#33

Møøse sa for siden:

Tarmen :blond: Hva er det?


#34

Syrin sa for siden:

Som nevnt over; tarmen ligg langs ryggsida, inne i reka. Eg tar bort skal og tar deretter tak i nakken (etter at hovudet er av) og drar av ei lita stripe med rekekjøtt. Det løsnar veldig enkelt i ei samanhengande stripe. Tarmen heng ofte med på stripa, eller ein skrapar litt med ei nagl eller papirbit. Det hender eg skyller i ein liten bolle.

vi har alltid små skylleboller på bordet. Veldig greit å skylle bort smårusk på fingrane.


#35

Miromurr sa for siden:

Nei, stort sett ikke, med mindre den er veldig synlig. Fjerner hode, hale og skalet på midten, og så gir jeg reka til mannen eller en annen verdig mottaker.

Liker ikke reker, men kan godt pille til andre. :edel:


#36

Søster sa for siden:

Nei, jeg tar bort det meste av skallet og hiver i meg reka med intakte innvoller.

Tar bort tarmen på hummer og kreps, ja, men reker? Aldri i verden om jeg gidder sløse vekk verdifull etetid på sånt.

sørlending


#37

Susse sa for siden:

Jeg piller reker, ikke skreller jeg da ;)

Tarmen tar jeg kun bort på scampi og kreps.


#38

Nenne sa for siden:

Ditto.

Er ikke rogn godt altså? Jeg synes det jeg.


#39

Tartex sa for siden:

Isj. For meg vil reker alltid være åtseletende sjøinnsekter, så jeg spiser dem faktisk meget sjelden og selv om jeg synes godt rensede reker kan smake godt, faller jeg alltid litt i staver over de edderkoppliknende beina... alle de sorte tomme øynene som blir liggende som pepperkorn på folks tallerkner. Skall, tarmer, hjernemasse... ja og så menn med majonesklatter og rekeskall i barten. :eek: Gud for et syn når vi har reker på sommerfesten på jobben...


#40

Anne sa for siden:

Spiser ikke reker og ser nå enda en grunn til å la være.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.