Denne oppskriften var opprinnelig med rosiner, men jeg synes tørkede tranebær er veldig godt, litt mer syrlig og ikke fullt så søtt. Jeg lagde 24 små scones av denne porsjonen i går, og vi spiste dem som de var, men man kan godt lage dem dobbelt så store og dele dem og ha smør og ost på når man spiser.
Bland 3 dl hvetemel
3 dl havregryn
1 ss bakepulver
0,5 ts salt
0,5 dl sukker
i foodprocessor, ha i 75 gr smør
og kjør til smøret er finfordelt. Rør i 3 dl yoghurt naturell eller matyoghurt
ca. 1 dl tørkede tranebær
Klapp ut deigen til 2 cm tykkelse og stikk ut scones med et ganske lite glass, eller form runde klumper, legg på bakepapir og klem dem litt flate (det synes jeg er enklere).
Stekes på 225-250 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldenbrune.
Det vet jeg ikke, jeg har aldri prøvd å fryse scones. Innbiller meg at de lett vil bli veldig smulete, men det er jo bare å prøve. :) De er i alle fall ikke så holdbare i ufrosset stand (blir tørre dagen etter), de bør helst spises nybakt.