Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Havrescones med tranebær

#1

Skilpadda sa for siden:

Denne oppskriften var opprinnelig med rosiner, men jeg synes tørkede tranebær er veldig godt, litt mer syrlig og ikke fullt så søtt. Jeg lagde 24 små scones av denne porsjonen i går, og vi spiste dem som de var, men man kan godt lage dem dobbelt så store og dele dem og ha smør og ost på når man spiser.

Bland
3 dl hvetemel
3 dl havregryn
1 ss bakepulver
0,5 ts salt
0,5 dl sukker

i foodprocessor, ha i
75 gr smør
og kjør til smøret er finfordelt. Rør i
3 dl yoghurt naturell eller matyoghurt
ca. 1 dl tørkede tranebær

Klapp ut deigen til 2 cm tykkelse og stikk ut scones med et ganske lite glass, eller form runde klumper, legg på bakepapir og klem dem litt flate (det synes jeg er enklere).

Stekes på 225-250 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldenbrune.


#2

Pingis sa for siden:

Den så god ut! Etter å ha bakt havrecookies etter oppskrifta di er jeg overbevist. Tipper det blir skilpaddesconesbaking i ettermiddag.


#3

Esme sa for siden:

Kult, en oppskrift uten egg! Den skal prøves, tusen takk!


#4

Ole Brumm sa for siden:

Og om man ikke er så glad i tranebær kan man bytte tilbake til rosiner sant?
Har veldig lyst å prøve det iallefall, hørtest godt ut. :jupp:


#5

Ole Brumm sa for siden:

Og de kan fryses eller?


#6

Skilpadda sa for siden:

Det vet jeg ikke, jeg har aldri prøvd å fryse scones. Innbiller meg at de lett vil bli veldig smulete, men det er jo bare å prøve. :) De er i alle fall ikke så holdbare i ufrosset stand (blir tørre dagen etter), de bør helst spises nybakt.


#7

Pingis sa for siden:

Jeg tror at det går fint å fryse, så lenge du varmer dem opp i ovnen når du skal spise dem.


#8

Miss Norway sa for siden:

Som om det blir noen til overs som kan fryses... :rystet:


#9

Acsa sa for siden:

Jeg ser det som svært lite realistisk at frysing er aktuelt.


#10

Søster sa for siden:

Nam. Har samme erfaring, og skak prøve disse i morgen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.