Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

17. mai-kaker

#1

Sue sa for siden:

Skal du bake noe spennende til 17. mai?

Jeg skal bake en som heter Chocolate Chunk Cheesecake som du finner her Det søte liv

Og en veldig enkel, men god sjokoladepai med vaniljekrem og frisk frukt.

Sjokoladepai med vaniljekrem og frisk frukt

Til 6-8 personer

Paideig:
100g margarin
3dl havregryn
½ dl sukker[b][/b]
4 ss nesquik-pålegg

225 grader i ca 10 min, nederste rille, paiform ca 25 cm i diameter

Fyll:[font=Arial][/font]
1 pakke ferdigkjøpt vaniljekrem (1/2 liter)
ca. 500 gram, f.eks kiwi, mango, jordbær

Skjær margarin i terninger og bland sammen med havregryn og sukker.
Smuldre det sammen med fingertuppene til det er godt blandet.
Rør inn Nesquik-pålegg til det er jevnt fordelt. Smør en ildfast form, gjerne paiform, og trykk deigen ut.
Stek kaken til det begynner å boble i hele flaten. Ta den så straks ut av ovnen. Avkjøl kaken i formen. Når den er kald, lirkes den ut og settes på fat. Bre et godt lag med vaniljekrem på, og pynt med frukt og bær. Serveres umiddelbart.


#2

amylin sa for siden:

Så kjekt å vite, Sue! Den høres veldig god ut!


#3

Mikkeline sa for siden:

Hva er Nesquick pålegg? Det samme som Sjokade osv?


#4

Svanen sa for siden:

Pleier ikke lage så mye kake, de to siste årene har vi feiret med to andre familier, og jeg har tatt med potetsalaten min:)
Men i år kommer foreldrene mine og bror min, og dagen etter får vi trolig besøk.
Skal lage en "vanlig" bløtkake, og prøve meg med marsipanlokk. Har prøvd det før, men det blir aldri helt som jeg vil. Hva er tipsene igjen for å kjevle marsipan? (sist jeg lagde marsipankake var til dåpen til minsten, og da torde jeg ikke prøve selv, så jeg kjøpte ferdig lokk- er minst 2-3 ganger så dyrt!)

Inni tror jeg det blir jordbær og kanskje blåbær. Regner med at ungene blir med å pynte, så jeg satser ikke på noe proff resultat...


#5

MokkMokk sa for siden:

Jeg kjevler med litt hvetemel fremfor melis, ihvertfall, så unngår man at marsipanen blir klissete og ekkel. Pleier å kjevle på en oppklippet bærepose e.l., der jeg har halve posen under og halve over. Da går det greit å lempe lokket oppå kaka. Det finnes sikkert noen geniale Tupperware-dippedutter for dette, men jeg har ikke slikt i hus. ;)


#6

Svanen sa for siden:

Bærepose, det hørtes smart ut. Takk, det skal jeg prøve.
Har heller ikke geniale Tupperware-dippedutter;)



#8

Sue sa for siden:

:D Ja, vi får se, da, om du liker de. :dulte:


#9

Sue sa for siden:

Ja, det står i samme hylle. Jeg har dog valgt å bruke sjokadepålegg likevel, pga en som ikke tåler nøtter som kommer og Nesquik-pålegget inneholder spor av nøtter.


#10

konemor sa for siden:

Hadde tenkt lage Pavlova med krem, jordbær og blåbær


#11

Tertit sa for siden:

Jeg tror jeg dropper kake i år, men har tenkt å lage en kaffefromasj til dessert. :)


#12

Macky sa for siden:

Jeg skal lage "Jordbærpikenes drøm" hentet fra Det søte liv
Jeg har laget den noen ganger allerede, og fått "bestillinger" både til 17 mai og en 30 års dag. Den er frisk og god. Jeg har også byttet ut bunnen med mandelbunn, hvis jeg skal i et selskap hvor jeg vet at noen har cøliaki, veldig god med nøttebunn også :jupp:


#13

Pepper Lemon sa for siden:

Den så fantastisk ut, C3PO! Tror du den funker med epler i stedet for rabarbra? Hvilke krydder bruker du? Jeg går ut fra at det ikke er snakk om basilikum, liksom ... Og hva slags type mel bruker du?


#14

C3PO sa for siden:

Jeg tror det går med epler, men da bør du vurdere hva du bruker av krydder. Jeg brukte nellik, kanel, muskat og allehånde (i tillegg til ingefær). jeg bruker vanlig mel. Går du på nettet, finner du oppskrift på hvordan lage "self-raising flour" av vanlig mel. Du må ha kremotartari (cream of tartar) som visstnok fås på apoteket og natron. Nå leste jeg nettopp at man kan bytte ut begge deler med bakepulver, men hvis det er så tilfelle, burde oppskriften på hvordan lage "self-raising flour" snakke om bakepulver?

Kaken luktet noe fantastisk. Bare pass på å ha lokket (også det lille dekslet) godt igjen når du har i natronvannet for røret bruser noe voldsomt. Dette må være en fantastisk oppskrift å lage sammen med barn.:D


#15

Ole Brumm sa for siden:

Lurer på å lage flytende sjokoladekake, servert med vaniljeis, eller sjokoladefondant. :nam:


#16

Honda sa for siden:

Japp i følge min konditor venninna skal marsipan kjevles i hvetemel.
Og den skal kjevles tynn.
2-3 mm

Kost av den rull en over på kjevle, legg øversiden ned på kaka, så den siden som var ned på bordet blir opp. og kost av.


#17

Obelix sa for siden:

Her blir det ikke kake i år hvis ikke muttern slenger i sammen den vanlige bløtkaka.
Synes det holder lenge med is og evt jordbær.


#18

Søster sa for siden:

Det ser ut til at vi tar en impulstur til svigermor på hytta på nasjonaldagen, så da tenker jeg gulrotkaka mi er det som tåler totimersbilturen best. Jeg lager den ferdig dagen før, og tar med filadelphiakremen i en liten boks, så er den ferdig på tre minutter når vi er framme.

Det er vel ikke noen typisk 17. maikake, men det jukser vi til med noen rips og flagg på.


#19

Selma sa for siden:

Mannen ønsker seg bløtkake, så da tror jeg det blir det hos oss. Minstemor har lagt inn ønske om gulrotkake, så det spørs om det blir begge deler. Vi får heldigvis gjester som hjelper til med kakespisingen:)


#20

Christinamor sa for siden:

Jeg skulle gjerne bakt jordbærmoussekaka på nøttebunn, men må da i så fall lage bunnen på fredag, og fyllet om kvelden, siden vi reiser til Skien i 19-tiden...


#21

Svanen sa for siden:

Takk for tipset.
Det fungerte kjempebra! Jeg klippet opp to brødposer i siden og la en under og en over. Trengte ikke noe mel eller melis heller, og lokket ser profft ut, ikke sant;)

I morgen pynter vi med jordbær... (de smaker ikke så gode som norske jordbær, men, men...)


#22

Benzo sa for siden:

Har nettopp satt After Eight iskake i frysen. :nam:


#23

Heiko sa for siden:

Det hørtes godt ut! Oppskrift?


#24

Benzo sa for siden:

Den er aldeles nydelig, frisk og god. Oppskrifter ligger inne på Det søte liv
Ligger under iskaker.


#25

Tammen sa for siden:

:jupp: Veldig!
Vurderer å bake kake selv, men vet ikke hva slags det blir isåfall.. Abbonerer her for tips:p.


#26

Meta sa for siden:

Ingredienser til Oreokake står på benken og i kjøleskapet. :nam:


#27

Meta sa for siden:

Skikkelig flott marsipanlokk!


#28

Skytte sa for siden:

Jeg drar frem rester fra bursdagsfeiringen forrige helg fra fryseren. Tipper jeg tar med meg vaniljekake med epler på. :nam:


#29

Hobbes sa for siden:

Min står til første kjøling nå. :knegg:


#30

Kanina sa for siden:

Jeg pleier å klemme ut marsipanen på et bakepapir, bruk plasthansker (eller fryseposer, hvis man ikke har...), så tynt man klarer. Deretter legger jeg plastfolie over, og kjevler til det blir mest mulig jevnt, og så tynt jeg klarer. tar av plastfolien, hvelver marsipanen over kaka, og drar av bakepapiret. Deretter dytter jeg marsipanen nedover så mye som mulig for å unngå krøller/folder langs siden. Dette er dessuten enklere å få til med egenrullet marsipan, for den ferdigkjevlede er ofte litt stiv. Og dessuten kan jeg ikke spise den siden den er kjevlet ut med hvetemel :mad:


#31

Dixie Diner sa for siden:

Billigmarsipan er et helvete å kjevle, den er altfor hard. :erfaring: Dessuten smaker den pøkk og hoppetau. Det må være den lilla fra Odense. :nemlig:


#32

ming sa for siden:

Jeg skal straks lage Snickerskake (oppskrifta ligger inne på Det søte liv, som de fleste andre her). 2000-barnet bestilte den. 2003-barnet ville nok bestilt gulrotkake, men han ble ikke spurt.


#33

Kalima sa for siden:

For et fantastisk marsipalokk!! Jeg har akkurat gjort siste innsats: ei ostekaka står og godgjør seg i kjøleskapet. Ser dog at jeg burde ha noe å pynte den med (øverste lokket består av kremfløte blanda med gele) - men det har jeg visst glemt å tenke på. Så da får det bli en litt bleik kake...


#34

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har bakt kaker fra detsoteliv.no i hele dag og ja, 4000 ganger siden jeg kom over siden. Elsker den!! Den After Eight-iskaken det snakkes om over her har jeg laget et par ganger, samme med After Eight-moussekaken. I kveld skal jeg lage Cafékaken derfra, den er helt fantastisk god.


#35

Dixie Diner sa for siden:

Du har ikke noe druer eller bær liggende da? Kiwi? Appelsin? Jeg pyntet noen av mine slik:


#36

Trixie sa for siden:

Så flinke dere er.
Jeg skal prøve meg på Verdens Beste i morgen.


#37

Obelix sa for siden:

Mamma har akkurat gitt beskjed om at hun baker bløtkake til imorgen.
Skjønner ikke hvorfor jeg ikke er kjempeoverrasket:rolleyes:
Men god er den da.


#38

MokkMokk sa for siden:

Det blir Oreokake her, venter nå på at det er dags for å legge på sjokolademousselaget. Tenkte å pynte sidene med sjokoladeflak, og kanskje noen sånne kjærlighetsfrukter oppå. :)


#39

GinaK sa for siden:

KJempefint marsipanlokk.
I fjor lagde jeg bløtkake med jordbær på toppen og gelè over. Så veldig innbydende ut og den forsvant da fort.
Svigermor pleier også alltid å lage Verdens Beste på 17mai men i år skulle svigerinne stå for kakebaking og hun har bestillt kake fra bakeri... sikkert god, den også.


#40

Esme sa for siden:

Du har helt rett, de fleste bakepulver består av natron som sammen med syre danner bl.a. CO2 og vann, og CO2-en er det som gjør at det hever.

Vanlig norsk bakepulver består av natron og fosfater (som blir syrer). Derfor kan man bytte ut natron med bakepulver, men må øke mengden sånn at det blir like mye natron, og derfor kan man bytte ut cream of tartar (vinstein) som er en syre med bakepulver for da er det fosfatene som erstatter, men da må man bruke større mengde også av bakepulveret.

Som erstatning for self-raising flour har jeg pleid å bruke 1 ts bakepulver pr 150 g hvetemel, leste det en gang på nettet.


#41

Kalima sa for siden:

Disse var kjempefine! Har dessverre hverken druer eller kiwi. Men har appelsiner liggende, så da kan jeg jo pynte litt med dem. Skal jammen sjekke om jeg ikke har noen frosne bær også kanskje, det blir enda mer "pynta" ser jeg.. Takk for tipset! Kom liksom bare på at jeg kunne hatt kiwi eller druer oppå.

Har laget med kiwi-gele for første gang i dag. Gleder meg til å smake! (Var iallefall god før den stivna, måtte jo smake på slikkepotten...)


#42

polarjenta sa for siden:

Jeg har lagd Verdens beste.


#43

Anne sa for siden:

Jeg har laget en ganske ordinær bløtkake, men pyntet den med å lage det norske flagget i blåbær, krem og bringebær. Litt seigmenn med flagg i hendene er det også på den, de står på "gress" av grønnfarget kokos, utpå siden av flagget.


#44

Hannah sa for siden:

Jeg har laget Dronning Maud kake. Har bare laget puddingen før, så det blir spennende å se hvordan kaken er i morgen.


#45

Magica sa for siden:

Jeg har laget en diiger ostekake med rød gele-lokk.


#46

Kaija sa for siden:

Vi bakte blåbæryogurtfromasjekake. Kjeksbunn, fromasje av 4 beger blåbæryohurt, krem og en pakke blåbærgele (med 3 dl vann). Etter en natt i kjøleskapet fikk kaken lokk av 1 pakke blåbærgele og et lass m. frosne blåbær. -Kjempegodt!


#47

Dixie Diner sa for siden:

OJ! Den skal bakes snarest, høres fantastisk ut! Mon tro om den skal bakes til navnefesten, for alle i slekten min elsker blåbær, og dette er jo en idiotsikker kake!


#48

Kanina sa for siden:

Æææsj, marsipanlokkmetoden min var ikke vanntett. Med masse konditorfarge ble marsipanen så klissete at den hang fast i bakepapiret flere steder, så det ble et stort hull i marsipanlokket nesten midt oppå... :mumle: men jeg dekker det med pynt, da.


#49

Kaija sa for siden:

Den er kjempegod, og stort sett eter familien min opp rubb og stubb. De er også blåbærelskere. Men pass på å bruke skikkelige blåbær, og ikke de store og litt smakløse pyntebæra en får kjøpt i butikken.


#50

Kula sa for siden:

Jeg laget fransk sjokoladekake i går. Alltid en høydare som dessert. Den er lav, veldig fuktig inni og litt stiv langs kantene. Ikke så rennende som en fondant, men helt på grensen til flytende.

Pynter med store blåbær, bringebær og jordbær. Serveres som den er, eller med is eller vaniljesaus.

Og det beste av alt, den er utrolig enkel og kjapp og lage.


#51

Benzo sa for siden:

Oppskrift?


#52

Dixie Diner sa for siden:

Det ligger mange oppskrifter på slike franske sjokoladekaker på www.detsoteliv.no, her er noen (de er knallgode, jeg har laget dem maange ganger). Det er omtrent samme oppskriften som går igjen og igjen i alle sammen:

Arne Brimis sjokoladekake

Black Magic

Bocca Nero

Og så har du jo alle brownies-variantene. Jeg lager alltid brownies som er skikkelig rå inni, de er såå gode!


#53

Kula sa for siden:

Her er i allefall oppskrift på "min" franske sjokoladekake. Jeg synes bringebær er helt utrolig godt til sjokoladekake forresten.

200 g mørk sjokolade (70%)
200 g meierismør

Smeltes sammen og avkjøles litt.

4 egg
2 dl. sukker

Piskes til eggedosis

2 dl. hvetemel
2 toppede ts bakepulver
2 toppede ts vaniljesukker

Alt blandes forsiktig.

Stekes midt i ovnen ca. 15-20 min. 180 grader. Kaken skal "skjelve" i midten, og være fast i kantene.


#54

Svanen sa for siden:

slik ble kaka vår når eldste hadde pyntet;)

(og oppspist ble den i går!)


#55

Hannah sa for siden:

Så flink kakepynter du har da PrinsesseChiefen. :)


#56

Meta sa for siden:

Var den god? Har du oppskrift?


#57

Hannah sa for siden:

Den var god ja. :)
Fant oppskrift inne på www.detsoteliv.no . Du søker bare på Dronning Maud Kake. :)


#58

Sue sa for siden:

Jada, kan jo fortelle om mine kaker på 17. mai også. Lagde Chocolate Chunk Cheesecake og den ble sånn:

Ble fornøyd med resultatet sånn utseendemessig, men det var ikke spesielt fantastisk god smak, så den gidder jeg ikke lage mer... Takke meg til Oreokake istedet.

Lagde også sjokoladepai og den ble slik:

Denne ble jeg fornøyd med. ;)


#59

Tuppen sa for siden:

Følger det med en oppskrift til sjokoladepaien? :blafre:
Det var utrolig flotte kaker!


#60

Sue sa for siden:

Takk for det. :)
Oppskriften finner du her



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.