Skjær margarin i terninger og bland sammen med havregryn og sukker.
Smuldre det sammen med fingertuppene til det er godt blandet.
Rør inn Nesquik-pålegg til det er jevnt fordelt. Smør en ildfast form, gjerne paiform, og trykk deigen ut.
Stek kaken til det begynner å boble i hele flaten. Ta den så straks ut av ovnen. Avkjøl kaken i formen. Når den er kald, lirkes den ut og settes på fat. Bre et godt lag med vaniljekrem på, og pynt med frukt og bær. Serveres umiddelbart.
Pleier ikke lage så mye kake, de to siste årene har vi feiret med to andre familier, og jeg har tatt med potetsalaten min:)
Men i år kommer foreldrene mine og bror min, og dagen etter får vi trolig besøk.
Skal lage en "vanlig" bløtkake, og prøve meg med marsipanlokk. Har prøvd det før, men det blir aldri helt som jeg vil. Hva er tipsene igjen for å kjevle marsipan? (sist jeg lagde marsipankake var til dåpen til minsten, og da torde jeg ikke prøve selv, så jeg kjøpte ferdig lokk- er minst 2-3 ganger så dyrt!)
Inni tror jeg det blir jordbær og kanskje blåbær. Regner med at ungene blir med å pynte, så jeg satser ikke på noe proff resultat...
Jeg kjevler med litt hvetemel fremfor melis, ihvertfall, så unngår man at marsipanen blir klissete og ekkel. Pleier å kjevle på en oppklippet bærepose e.l., der jeg har halve posen under og halve over. Da går det greit å lempe lokket oppå kaka. Det finnes sikkert noen geniale Tupperware-dippedutter for dette, men jeg har ikke slikt i hus. ;)
Ja, det står i samme hylle. Jeg har dog valgt å bruke sjokadepålegg likevel, pga en som ikke tåler nøtter som kommer og Nesquik-pålegget inneholder spor av nøtter.
Jeg skal lage "Jordbærpikenes drøm" hentet fra Det søte liv
Jeg har laget den noen ganger allerede, og fått "bestillinger" både til 17 mai og en 30 års dag. Den er frisk og god. Jeg har også byttet ut bunnen med mandelbunn, hvis jeg skal i et selskap hvor jeg vet at noen har cøliaki, veldig god med nøttebunn også :jupp:
Den så fantastisk ut, C3PO! Tror du den funker med epler i stedet for rabarbra? Hvilke krydder bruker du? Jeg går ut fra at det ikke er snakk om basilikum, liksom ... Og hva slags type mel bruker du?
Jeg tror det går med epler, men da bør du vurdere hva du bruker av krydder. Jeg brukte nellik, kanel, muskat og allehånde (i tillegg til ingefær). jeg bruker vanlig mel. Går du på nettet, finner du oppskrift på hvordan lage "self-raising flour" av vanlig mel. Du må ha kremotartari (cream of tartar) som visstnok fås på apoteket og natron. Nå leste jeg nettopp at man kan bytte ut begge deler med bakepulver, men hvis det er så tilfelle, burde oppskriften på hvordan lage "self-raising flour" snakke om bakepulver?
Kaken luktet noe fantastisk. Bare pass på å ha lokket (også det lille dekslet) godt igjen når du har i natronvannet for røret bruser noe voldsomt. Dette må være en fantastisk oppskrift å lage sammen med barn.:D
Det ser ut til at vi tar en impulstur til svigermor på hytta på nasjonaldagen, så da tenker jeg gulrotkaka mi er det som tåler totimersbilturen best. Jeg lager den ferdig dagen før, og tar med filadelphiakremen i en liten boks, så er den ferdig på tre minutter når vi er framme.
Det er vel ikke noen typisk 17. maikake, men det jukser vi til med noen rips og flagg på.
Mannen ønsker seg bløtkake, så da tror jeg det blir det hos oss. Minstemor har lagt inn ønske om gulrotkake, så det spørs om det blir begge deler. Vi får heldigvis gjester som hjelper til med kakespisingen:)
Jeg skulle gjerne bakt jordbærmoussekaka på nøttebunn, men må da i så fall lage bunnen på fredag, og fyllet om kvelden, siden vi reiser til Skien i 19-tiden...
Takk for tipset.
Det fungerte kjempebra! Jeg klippet opp to brødposer i siden og la en under og en over. Trengte ikke noe mel eller melis heller, og lokket ser profft ut, ikke sant;)
I morgen pynter vi med jordbær... (de smaker ikke så gode som norske jordbær, men, men...)
Jeg pleier å klemme ut marsipanen på et bakepapir, bruk plasthansker (eller fryseposer, hvis man ikke har...), så tynt man klarer. Deretter legger jeg plastfolie over, og kjevler til det blir mest mulig jevnt, og så tynt jeg klarer. tar av plastfolien, hvelver marsipanen over kaka, og drar av bakepapiret. Deretter dytter jeg marsipanen nedover så mye som mulig for å unngå krøller/folder langs siden. Dette er dessuten enklere å få til med egenrullet marsipan, for den ferdigkjevlede er ofte litt stiv. Og dessuten kan jeg ikke spise den siden den er kjevlet ut med hvetemel :mad:
Jeg skal straks lage Snickerskake (oppskrifta ligger inne på Det søte liv, som de fleste andre her). 2000-barnet bestilte den. 2003-barnet ville nok bestilt gulrotkake, men han ble ikke spurt.
For et fantastisk marsipalokk!! Jeg har akkurat gjort siste innsats: ei ostekaka står og godgjør seg i kjøleskapet. Ser dog at jeg burde ha noe å pynte den med (øverste lokket består av kremfløte blanda med gele) - men det har jeg visst glemt å tenke på. Så da får det bli en litt bleik kake...
Jeg har bakt kaker fra detsoteliv.no i hele dag og ja, 4000 ganger siden jeg kom over siden. Elsker den!! Den After Eight-iskaken det snakkes om over her har jeg laget et par ganger, samme med After Eight-moussekaken. I kveld skal jeg lage Cafékaken derfra, den er helt fantastisk god.
Det blir Oreokake her, venter nå på at det er dags for å legge på sjokolademousselaget. Tenkte å pynte sidene med sjokoladeflak, og kanskje noen sånne kjærlighetsfrukter oppå. :)
KJempefint marsipanlokk.
I fjor lagde jeg bløtkake med jordbær på toppen og gelè over. Så veldig innbydende ut og den forsvant da fort.
Svigermor pleier også alltid å lage Verdens Beste på 17mai men i år skulle svigerinne stå for kakebaking og hun har bestillt kake fra bakeri... sikkert god, den også.
Du har helt rett, de fleste bakepulver består av natron som sammen med syre danner bl.a. CO2 og vann, og CO2-en er det som gjør at det hever.
Vanlig norsk bakepulver består av natron og fosfater (som blir syrer). Derfor kan man bytte ut natron med bakepulver, men må øke mengden sånn at det blir like mye natron, og derfor kan man bytte ut cream of tartar (vinstein) som er en syre med bakepulver for da er det fosfatene som erstatter, men da må man bruke større mengde også av bakepulveret.
Som erstatning for self-raising flour har jeg pleid å bruke 1 ts bakepulver pr 150 g hvetemel, leste det en gang på nettet.
Disse var kjempefine! Har dessverre hverken druer eller kiwi. Men har appelsiner liggende, så da kan jeg jo pynte litt med dem. Skal jammen sjekke om jeg ikke har noen frosne bær også kanskje, det blir enda mer "pynta" ser jeg.. Takk for tipset! Kom liksom bare på at jeg kunne hatt kiwi eller druer oppå.
Har laget med kiwi-gele for første gang i dag. Gleder meg til å smake! (Var iallefall god før den stivna, måtte jo smake på slikkepotten...)
Jeg har laget en ganske ordinær bløtkake, men pyntet den med å lage det norske flagget i blåbær, krem og bringebær. Litt seigmenn med flagg i hendene er det også på den, de står på "gress" av grønnfarget kokos, utpå siden av flagget.
Vi bakte blåbæryogurtfromasjekake. Kjeksbunn, fromasje av 4 beger blåbæryohurt, krem og en pakke blåbærgele (med 3 dl vann). Etter en natt i kjøleskapet fikk kaken lokk av 1 pakke blåbærgele og et lass m. frosne blåbær. -Kjempegodt!
OJ! Den skal bakes snarest, høres fantastisk ut! Mon tro om den skal bakes til navnefesten, for alle i slekten min elsker blåbær, og dette er jo en idiotsikker kake!
Æææsj, marsipanlokkmetoden min var ikke vanntett. Med masse konditorfarge ble marsipanen så klissete at den hang fast i bakepapiret flere steder, så det ble et stort hull i marsipanlokket nesten midt oppå... :mumle: men jeg dekker det med pynt, da.
Den er kjempegod, og stort sett eter familien min opp rubb og stubb. De er også blåbærelskere. Men pass på å bruke skikkelige blåbær, og ikke de store og litt smakløse pyntebæra en får kjøpt i butikken.
Jeg laget fransk sjokoladekake i går. Alltid en høydare som dessert. Den er lav, veldig fuktig inni og litt stiv langs kantene. Ikke så rennende som en fondant, men helt på grensen til flytende.
Pynter med store blåbær, bringebær og jordbær. Serveres som den er, eller med is eller vaniljesaus.
Og det beste av alt, den er utrolig enkel og kjapp og lage.
Det ligger mange oppskrifter på slike franske sjokoladekaker på www.detsoteliv.no, her er noen (de er knallgode, jeg har laget dem maange ganger). Det er omtrent samme oppskriften som går igjen og igjen i alle sammen:
Jada, kan jo fortelle om mine kaker på 17. mai også. Lagde Chocolate Chunk Cheesecake og den ble sånn:
Ble fornøyd med resultatet sånn utseendemessig, men det var ikke spesielt fantastisk god smak, så den gidder jeg ikke lage mer... Takke meg til Oreokake istedet.