I anledning 17.mai skal jeg stille opp med kake på skolen til kafeen der. Jeg er oppført med Gulerotkake. I utgangspunktet liker jeg godt å bake og bruker gjerne tid på dette, men ikke nå. Jeg har et lass med saker som må være ferdig før 17.mai og lurer på den absolutt letteste måten å hive sammen en gulerotkake.
Har Toro en pakke som er ok? Noen andre ferdigpakker som er gode?
Eller det like lett å lage den selv fra bunn av?
Gulrotkake er en av de enkleste kakene man kan lage. Pisk eggedosis eller smør og sukker, ha i revne gulrøtter og krydder og stek. Må ha osteglasur da, den er jo fantastisk.
Her er min oppskrift (kokosen kan sløyfes om man vil)
Kaken:
Pisk sammen smeltet smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk til det er litt kremete. Tilsett de andre ingrediensene mens du pisker. Ha gulrøttene i til slutt.
Stek kaken i ca en time nederst i ovnen på 180 grader. Kakeform: jeg brukte rund form, ca 24 cm i diameter. La kaken avkjøles helt før du tar den ut av formen og setter den på et pent kakefat.
Kremen:
Rør smør og melis glatt og lyst og klumpefritt. Tilsett osten og vaniljesukkeret og pisk grundig til kremen er helt glatt og kremete. Smak til med sitronsaft.
Bre kremen over den kalde kaken og lag evt mønster med en gaffel.
For å svare på spørsmålet ditt om ferdigkake: JA, jeg har laget ferdigmix flere ganger med egenlagd ostekremglasur oppå, og fått veldig mye skryt. :o Men desverre husker jeg ikke merket, kan godt være Toro.
Gulrotkake er veldig godt og enkelt å lage fra bunn av. Gulrøttene kan du dele opp og putte i kjøkkenmikser om du har en som er litt vass. Eller kanskje mann eller barn kan rive for deg? Ellers er det bare å mikse det sammen og ha i form.
Glasur kan gjøres på mange måter. Ostekrem, melis, krem... Jeg har ofte bare laget en melis med litt sitron i. Friskt og godt.
jeg skjønner følelsene dine, samme problemstilling, men jeg skal ha krydderkake og stykker på 6x6 cm! Samt A vakt i morgen, hundre planer før den vakta, og A vakt17 mai, samt ha ansvar for lekene på skolen, og koke 2 kanner fersk kaffe til kl 12 :snill:
Det ble ferdigpakke med bunnen og hjemmelaget topp. Den glasuren som fylgte med kaken smakte fryktelig.
Jeg hev oppi 2 ekstra raspede gulerøtter også og hvertfall deigen ble veldig god :o
Nå skal jeg i gang med å lage ALLE plakatene som skal brukes til lekene på skolen samt hauger av andre plakater. Det er jo egentlig litt gøy også :jupp:
Borghilds beste gulrotkake denne var på frokost tv 25.september
En meget smakfull og holdbar kake.:) Ingredienser:
5 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts natron
5 dl brunt sukker-/demerarasukker
2 ts kanel
4 egg
½ ts salt
3 dl soyaolje
8 dl fint raspet rå skrellede gulrøtter Krem:
250 g kremost naturell
250 g mykt usaltet smør
500 g melis
2-3 dråper vaniljeekstrakt eller ¼ skrapet vaniljestang
Revet appelsinskall Beskrivelse:
Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett ett og ett egg av gangen. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet, ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig). Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 grader i ca 35-45 min.
Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover. Ost og smør til kremen bør være myk/romtemperert. Ha ost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem. Tilsett mykt smør i små klatter. Ha i melis og smak til med vanilje. Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg (pga at den inneholder mye fett). Bre kremen over den avkjølte kaken. Fordel over finrevet appelsinskall og sett kaldt et par timer slik at kremen stivner. Kaken kan med fordel lages dagen før den skal serveres.