Dixie Diner sa for siden:
Det er første og siste gangen jeg prøver meg på noen jævla rullekake! Her er den fantastiske rullekaka mi:
Sånn skal den egentlig se ut:
:knegg:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Dixie Diner sa for siden:
Det er første og siste gangen jeg prøver meg på noen jævla rullekake! Her er den fantastiske rullekaka mi:
Sånn skal den egentlig se ut:
:knegg:
Magica sa for siden:
Har du oppskriften? :knegg:
Dixie Diner sa for siden:
Ja. :knegg: Den SMAKER heldigvis godt da. :knegg:
Søster sa for siden:
Rulle, ikke brette. :nono:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg rullet! Men den sprakk overalt. :snurt:
Isolde sa for siden:
Sånn så min første ut og. Trenger jeg si om jeg baker det ofte?
Kneazle sa for siden:
:lol: Det er jo smaken som teller!
Miss Norway sa for siden:
Den må rulles med en eneste gang, og ikke stekes for mye. erfaren
Kif kan kontaktes for råd; hun er RÅ på rullekake. Helt sant.
Azi sa for siden:
:knegg:
Man kan da ikke klare alt! :niks:
Maiken38 sa for siden:
:jupp:Syns kaka di så god ut jeg. Så hvis du deler oppskriften mottas den med takk.
Donald sa for siden:
Ja den var virkelig fantastisk spesiell. :knegg:
Pasta sa for siden:
Lekker, men det er jo smaken som teller :nemlig:
Aminta sa for siden:
Lekkert :knegg:
Vanilja sa for siden:
Det er smaken som teller. :lol:
Line sa for siden:
Stilig :knegg:
Dixie Diner sa for siden:
Hah, da så! Men hvorfor står det i mange oppskrifter, deriblandt min, at kaken skal ligge under formen og avkjøles før man ruller? :sur:
Jeg stekte den ikke for mye i hvertfall. Bunnen ble lys og fin og smakte nydelig.
Manga sa for siden:
:knegg: Det ser kjent ut.
rajraj sa for siden:
:lol: Unnskyld at jeg ler, men det er jo et paradoks at du Iset, som legger ut det ene kakebildet mer fristende enn det andre, ikke får til rullekake? Den elementere kaka, som man lærer på ungdomsskolen eller noe sånt. :knegg:
Irma sa for siden:
Den var ikke helt identisk med en rullekake, men den så god ut da! :humre:
Dixie Diner sa for siden:
Her er den, håper du får den bedre til enn meg. Skjønner ikke hvordan det er mulig å få til den karamellsausen!? Den ble gul, ikke brun, og så ble den som suppe, selv når den var helt kald. Jeg prøvde å koke den opp igjen og tilsatte nesten en halv pakke Maizenna (litt og litt) men selv DA ble den ikke tykk nok. :confused:
KARAMELLRULADE
Rullekake:
4 egg
120 gram sukker
120 gram hvetemel
1/4 ts bakepulver
Pisk eggedosis. Sikt mel og bakepulver i eggedosisen, og bre røren utover i en papirkledd eller smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. Legg matpapir på et bord og strø litt sukker oppå. Hvelv rullekaken oppå papiret og la formen ligge over kaken til den er kald. Dekk den med 3-4 dl pisket krem og rull den stramt sammen. Dekk den med karamellsaus og sett den kjølig.
KARAMELLSAUS:
2 kopper sukker
2 ss vann
1 kopp smeltet smør
1 kopp kremfløte
1 ts hvetemel
1/2 kopp melk
Brun sukker og vann. Ha i smeltet smør og fløte. Rør ut melet i melken og tilsett dette. La alt få et oppkok. Avkjøl og hell det over kaken.
Dixie Diner sa for siden:
Hæ? Rullekaker er djevelens verk, det må være en ond person som har kommet på å lage noe sånt! Det går jo ikke an?? :snurt:
Bluen sa for siden:
:knegg: Jeg trodde dette skulle være en skikkelig skrytetråd. Og så du som er en slik kakemester, Iset! :fnise: Rullekake er en av de få kakene jeg faktisk mestrer, så jeg kan være stor i kjeften akkurat nå.
Dixie Diner sa for siden:
Pøh! Bare vent, jeg skal gi det et forsøk til, men med en annen oppskrift. Forresten så tror jeg det var noe galt med denne oppskriften siden karamellsausen var domm. Ja, det var det. Hah, da var det jo ikke min feil. :nemlig:
Jeg bakte forresten også en nydelig mørdeig-blåbærkake i dag, DEN ble i hvertfall vellykket! :glis:
Kalima sa for siden:
Jeg tror jeg har lært at jeg skal legge et fuktig kjøkkenhåndkle oppå kaka mens den avkjøler seg litt (ta bort forma), og så rulle forsiktig? Ikke lett likevel.
Nå fikk jeg minner fra en fantastisk sjokoladerullekake med banankrem vi pleide å lage mens jeg var liten. Mon tro om den hadde vært like god i dag.
Dali sa for siden:
:rofl:
Blomst sa for siden:
så ut som om det var masse god krem ihvertfall:nam:
Noba sa for siden:
Tåtti er rullekakemester, hun har nok gode råd. Jeg har bare prøvd en gang eller to, og det gjelder å være kjapp, rull kaka mens den ennå er varm.
Muskat sa for siden:
Mamma pleier å rulle kaken sammen mens den er varm. Hun legger den på et bakepapir og ruller sammen både kake og bakepapir, slik at den ikke klistrer seg sammen. Når den så er avkjølt ruller hun den forsiktig ut, har på fyll og ruller sammen igjen. Og hennes rullekaker ser absolutt ikke ut som din. :knegg:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg får prøve igjen og rulle den sammen varm denne gangen. :knegg:
Mamma Rosa sa for siden:
Jeg vet hvordan du har det. :trøste:
Det skjer hver gang jeg prøver meg på rullekaker også.
Fibi sa for siden:
Jeg så noe på tv med fuktige kjøkkenhåndkler... Men husker ikke hva trikset var.
Dixie Diner sa for siden:
Mener Irma snakket om noe fuktig kjøkkenhåndkle i kokeboktråden sin, hun har en rullekakeoppskrift der. :hmm:
Miss Norway sa for siden:
Joa, men nå ser jeg jo at det er KREM i denne her. Da må man jo avkjøle den litt, ellers så renner jo bare kremen bort i melk. Å hvelve den på et fuktig håndkle, og gjerne ha et fuktig håndkle på toppen også for å bråkjøle den er nok lurt da. :nemlig:
LilleLeo sa for siden:
:knegg: Du prøvde å lage en oppfølger til pizza-bollene mine?
Dixie Diner sa for siden:
Takk for tipset, Missa. :)
Lilleleo: hahaa ja, jeg har aldri glemt de bollene. Fantastisk. :haha:
Left sa for siden:
Sambo er også rå på rullekake, og kan sikkert gi deg noen tips :knegg:
Jeg tror nok min versjon ville sett temmelig lik ut som din, men som du sier - smaken som teller!
Dixie Diner sa for siden:
Ja, om man skal sitte i mørket og kose seg med den selv. Om man derimot baker den til et selskap, dåp, konfirmasjon eller lignende sliter man nok litt mer. :knegg:
Heldigvis fant jeg ut at jeg skulle ØVE meg nå før navnefesten. Takk Gud. Jeg baker og baker, jeg SKAL finne den ultimate kaken å servere på navnefesten og i selskaper fremover. Eller DE ultimate kakene. Er lei av å servere de kjedsommelige ostekakene, suksesskakene osv. Blåbær-mørdeigkaken jeg laget i går var knallgod, og i dag skal jeg bake 3-4 nye kaker. :knegg:
Frances sa for siden:
Har du prøvd dajm-iskake? Den er knallgod (sier alle som spiser den, jeg liker ikke kake - men kan godt bake). Si fra hvis du vil ha oppskrift.
SpetakkelRandi sa for siden:
:lol: ligner på mine kaker den der.. :D
Dixie Diner sa for siden:
Ja den har jeg laget maange ganger og i mange versjoner. Med gelatin, uten gelatin, med marengsbunn, nøttebunn og kjeksbunn osv. Knallgodt!! Men takk for tipset uansett. :D
Jeg elsker også oste-iskake, det er omtrent som daimkake bare uten sjokoladen, helt utrolig godt. Med kjeks over og under.
Joika sa for siden:
Meneh.. har du glemt det på toppen? Glasuren?
Dixie Diner sa for siden:
Nei den er der, men den ble jo tynn som vann, trakk inn i kaka og gjorde det hele bløtt og lekkert. :knegg: Dessuten ble den lys på fargen, ikke sånn som på bildet. Og ja, jeg fulgte oppskriften slavisk. Dritt!
Fibi sa for siden:
Smil brownies. :nemlig:
Dixie Diner sa for siden:
Nei den dropper jeg. :kvalm: Men jeg skal lage dåpskake (marsipan) og blåbærfromasj-kake, og 1-2 kaker til. Daimruter from heaven fra detsøteliv tror jeg jeg må prøve.
Joika sa for siden:
Mamma hadde en sinnsykt god kake her forleden. Peanøttkake tror jeg den het.
Inneholdt bla peanøtter og Ritz-kjeks...
Dixie Diner sa for siden:
Den laget jeg på lørdag!! Tok bilde også, jeg kan legge ut oppskrift og bilde nå. Smakte Snickers, utrolig digg!
Joika sa for siden:
Ja den var SYYYYYKT god!!!!!
Karamell sa for siden:
Snickerskake er min favoritt! Og Oreo...
Rullekaken: :lol:
Frances sa for siden:
Rullekaketips: Avkjøl kaken med et bløtt (men godt oppvridd) og kaldt kjøkkenhåndkle (men det må ligge et lag bakepapir mellom kaken og håndkleet). Da holder kaken seg myk.
Nessie sa for siden:
Anbefaler deg å gå inn på www.detsoteliv.no og søke på "swissrull marengs" :jupp:
Det er også en type rullekake, men den klarer du ;) Jeg har også brukt putte vaniljeis inni :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.