Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: Trenger tips! Kjapp mat til mange.

#1

My sa for siden:

Vi har en slektning av samboer, som er i byen på kurs, boende hos oss et par dager. Svigerforeldrene mine skulle etter planen komme oppover til helga, men kommer i kveld i stedet. Siden de ikke ser denne slektningen så ofte tenkte jeg å lage middag til alle i kveld. Broren til samboeren min, og dama, bor også i byen, og det er naturlig å be dem også når familien samles sånn for en gangs skyld. Jeg sitter på jobb og fikk nettopp vite dette, om at svigers hiver seg og kommer i dag, og jeg kommer ikke hjem før i firetida. Det som jeg trodde ble lettvin middag til meg, sambo og den enslige slektningen har nå plutselig blitt til en familiemiddag til sju personer :eek: .

Hva skal jeg lage som det er lett å lage til mange, og som det ikke tar lang tid å forberede eller tilberede? Jeg må visst på butikken først og kjøpe ingredienser i tillegg ... Det kan gjerne involvere poteter, for det har vi masse av (men absolutt ikke noe krav). Men da bør det helst ikke være nødvendig at de skrelles på forhånd :dåne:

Jeg tenker allerede fårikål, men da blir det en litt sen middag, siden det må koke et par timer. :hmm: Kjør på med andre tips da!


#2

Eia sa for siden:

Sakset fra matprat.no - kan sikkert lages med råstekte potetbåter:

Høstgryte (NB! 4 porsjoner, må lage litt mer..) :

700 g benfritt lammekjøtt
½ ts salt
½ ts pepper
6 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 stk. gulrot
1 stk. purre
1 stk. knollselleri (sellerirot)
1 boks knuste hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 boks hermetiske røde bønner
1 ½ ss maizenna utrørt i litt kaldt vann

Slik gjør du:

  1. Skjær kjøttet i middelstore terninger. Brun det raskt i en gryte, dryss over salt og pepper og hell kraften over. Kok opp og la kjøttet trekke i ca 20 min. Skum godt av.

  2. Rens grønnsakene og del dem opp i ca. 2 cm store biter. Ha dem over i gryta og la dem småkoke med i ca. 10 min. Tilsett tomatene med kraften og tomatpuré.

  3. Sil kraften av bønnene og ha dem over i gryta. Lag jevning av maisennamel og vann. Tilsett jevningen i en tynn stråle mens det hele får et raskt oppkok. Smak til med krydder.

PSST:
Rester av høstgryta kan brukes som suppe/suppegryte dagen etter. Spe med litt kraft og varm forsiktig opp. Smak til med krydder.


#3

Mikkeline sa for siden:

Fyll kyllinfileter med en blanding av pesto og fetaost. Surr spekeskinke rundt. I ovenen på 200 grader i 20 minutter. Tar ikke langt tid å lage til selv om dere er mange.

Potetbåter passer kjempegodt til!


#4

My sa for siden:

Du bruner ikke filetene først? Dette hørtes godt ut...

#5

Mikkeline sa for siden:

Nei, men det kan du jo gjøre hvis du vil ha stekeskorpe på dem. Det er kjempegodt - og utrolig lettvindt!


#6

annemede sa for siden:

Eller om du har f.eks. en stor jerngryte, ta en økonomipakning med ferske kyllingfileter, brun disse kjapt, ha oppi diverse grønnsaker, (opphakket) som løk, squash og tomater, og annet du/dere måtte like. Surr litt på platen før du setter lokket på og har det i ovnen i ca en halv time. Kan serveres med poteter eller ris.


#7

kiddo sa for siden:

Den høstgryta hørtes veldig god ut!

Har tre tips, hot kyllingsuppe (som jeg har laget kjempeporsjoner av til bursdager), pasta med kjøttboller og Finnbiffgryte (for det skal jeg lage selv til gjester i dag)

Pasta med spicy kjøttboller (har bare fått fortalt oppskrift og prøvd meg fram selv)
Kok pasta etter egen smak og ønske.
Surr hakket løk i olje, ha i bokser med hakkete tomater (gjerne med urter eller hvitløk), litt tomatpure, kokende vann og buljong (flytende eller terning/pulver), friske urter i hakket form. Smakes til og las koke ca 10 minutter. Ta oppi ferdige kalkunkjøttboller (Prior) og la putre litt til.
Server med litt grønn salat og brød.
Det fine med denne er at du kan lage så mye du ønsker selv :)

Hot kyllingsuppe (NB, denne er fra Tine, beregnet til 4 pers)
2 stk. kyllingfileter
1 stk. eple
1 stk. løk
2 ss TineSmør
1 ss karri (jeg bruker Red Curry Paste fra Santa Maria, 1 ts hvis jeg ikke vil ha den så sterk)
2 boks hakket tomat hermetisk
1 dl vann
3 dl TINE Matfløte
2 stk. grønnsakbuljongterninger
1 ts sukker
0,5 dl finhakket persille (best med bladpersille, synes jeg)
Del kyllingen i biter, skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken. Smelt smøret med karri i en kjele, fres kylling, eple og løk i smøret og tilsett vann, tomater, buljongterningene og matfløten. La alt få et oppkok og la det småkoke i 5 - 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
Denne serverer jeg med baguett til. Pastaskruer har vi også hatt ved siden av for å drøye den.

Finnbiffgryte med reinskav
Her står det gode oppskrifter bakpå pakkene med skav. Husk poteter, grønnsaker, tyttebær osv ved siden av.


#8

My sa for siden:

Det gjorde den :jupp: . Men for å få tak i benfritt lammekjøtt må jeg gå på en helt annen butikk enn den ica nærmat-butikken like ved der jeg bor, så det utgår i dag. Dessverre. Fryktelig dårlig utvalg på den butikken.

Takk for tips folkens, her var det mange gode ideer!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.