Jeg tror faktisk jeg ville prøvd, jeg. Blir det mislykket så vet man det til neste gang. Blir det bra, så har du oppdaget sunnere brownies. :fnis:
(Vet det finnes oppskrifter på nett på brownies med sorte bønner og andre moste grønnsaker hvor man vistnok ikke kan kjenne smaken av grønnsakene. Kanskje en slik oppskrift med fibra hadde vært en slager? :gruble: )
Det tror jeg nok går strålende. Mange baker jo både sjokoladekaker og boller med sammalt hvete og det smaker knallgodt. Sammalt hvete sies jo å ha en litt mer nøttaktig smak enn hvete. Fortell hvordan det ble da. :D
Det ble kjempegodt! Jeg kjenner sammalt-smaken kun fordi jeg vet den er der.
Her er oppskriften:
Ekte, Amerikanske Brownies
340g usaltet smør
600g hvitt sukker
2ts vaniljesukker
7 egg
200g hvetemel
190g Superior Dark Baking Cacao (jepp, oppskriften står på pakken)
1 knivsodd havsalt (dette droppet jeg siden jeg ikke hadde usaltet smør) Du kan også blande i 200g hakkede pecannøtter, macadamianøtter, peanøtter eller valnøtter
Varm ovnen til 180 grader. Dekk en langpanne med aluminiumsfolie og spray med bakefett. Smelt smøret i en kjele og rør inn sukkeret til alt er oppløst. Ta kjelen av varmen og pisk inn eggene, ett av gangen. Pisk godt for hvert egg du har i. Bland mel, Superior Dark Baking Cacao, vaniljesukker og havsalt og sikt det i smørblanding.
Rør inn nøttene. Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 45 til 50 minutter (jeg stekte kaken på 175 i varmluftsovn i 40 minutter og den var helt ferdig). Pass på at kaken ikke blir for godt stekt. Gi gjerne kaken et dryss med melis mens den ennå er varm eller smelt Confecta Superior Dark
72 % sjokoladeplate i vannbad og glaser kaken.