Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av bunadsølvet

#1

Mandarin sa for siden:

Hvordan oppbevares dette best ? I tett plastpose?


#2

Fara sa for siden:

Jeg har fått et fint skrin som er malt i samme farge som bunaden og med de samme blomstene på. Inni skrinet er det limt fast filt sånn at det ligger fint på det.


#3

Veronal sa for siden:

I tett plastpose, ja. Minst mulig lufttilgang. Har hatt bunad siden 2001 og bunadssølv siden på midten av 90-tallet og har ennå ikke hatt behov for å pusse sølvet.


#4

Señora sa for siden:

Ziplockposer er det aller beste sa gullsmeden til meg.


#5

Angelique sa for siden:

Søljene,sølvsnoren og masnjettknapper i plastpose.
Sølvbeltet pakker jeg i glapack,sånn matplast på rull.
Bruker mye slik at det blir tett
HAtt bunaden og sølvet i snart 30 år, og har ikke pusset det så veldig mange ganger.Holder seg veldig godt.


#6

Sokk sa for siden:

Ziplockposer. Men likevel synes jeg sølvet blir enda litt blankere og finere med en liten omgang med pussekluten. :jupp:


#7

Mandarin sa for siden:

Da har jeg lagt det i det. Har hatt mitt siden slutten av 80 tallet og i år var jeg å pusset det hos gullsmed. Fikk det levert tilbake i en slik pose så da oppbevarer jeg det i det. Har hatt det i en slik gullsmedeske tidligere.

Takk for svar!


#8

Pepper Lemon sa for siden:

Sølvbeltet skal vel helst ikke ikke pakkes i plast. Hvis stølene sitter på lær vil det dannes garvesyre som ødelegger sølvet. Har jeg lært av bunadsrådet på nett.


#9

Veronal sa for siden:

Jeg leste nylig det samme som deg, Monsoon - men etter at jeg har oppbevart mitt sølvbelte (lær) i den plastpølsen som det ble levert i siden jeg fikk det for 10 år siden - og det har ikke blitt stygt. What to do?


#10

Maxine sa for siden:

Mitt blir oppbevart i en pose i bunadsveska. Har bunadssølv som ikke er skinnende blankt, så det trengs ikke pusses omtrent lell.


#11

Pepper Lemon sa for siden:

Si det. Jeg fikk sølvbelte til bursdagen min i år, så det er altså klin nytt. Det ble levert i en eske uten noe plast. Antakeligvis blir det vel bare svart da. Så får vi heller levere det til rens litt oftere. Bedre med svart sølv enn sølv med etseskader tenker jeg.


#12

Mandarin sa for siden:

Oki. Jeg har dog ikke sånn belte. Har hardangerbunad. Har bare sånn stor sølje og en i halsen og to på puppene . :knegg:
Og mansjetter. Så plastpose her da.


#13

apan sa for siden:

Jeg har det i en eske og esken er i en plastpose. Plastposen er i en annen plastpose. Og plastposen ligger oppi skuffen med underbuksene mine. Limegrønn Sloggi på topp for å skremme vekk eventuelle tyver hysj, ikke si det til noen


#14

Bayone sa for siden:

I en ziplockpose i bunadsveska :nikker:


#15

Elise sa for siden:

Jøss, alt man lærer. Mitt sølv ligger i en tøydings, og er ikke særlig pent. Et eller annet år skal jeg vel kanskje pusse sølv, og da skal jeg huske å legge det i plast etterpå. Nå er det allerede pakket ned så jeg orker ikke å gjøre det.


#16

Bergensis sa for siden:

Eg oppbevarar mitt i plastpose.
Sølvbeltet har eg silkepapir rundt og legger det i boksen eg fekk frå butikken. Dei påstår at sølvbeltet skal oppbevarast sånn.


#17

Harriet Vane sa for siden:

Sølvet i plastpose, ja. Skjønte det etterhvert. :treg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.