Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvite flekker av vaskemiddel(?) på sort, nyvasket tøy

#1

Veronal sa for siden:

Et amatørspørsmål fra en klesvasknovise:

Hvorfor får vi hvite flekker av vaskemiddel (?) på vårt sorte, nyvaskede tøy? :blånn: Vi får det uavhengig av om vi bruker vanlig vaskemiddel og Milo og det avhenger ikke av om vi bruker skyllemiddel eller ei. Er det vaskemiddelet eller er det rester av vaskemiddel i vaskemaskinen? Hva kan vi gjøre for å unngå problemet? (Flekkene går vekk med en runde med våt klut.)


#2

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg har opplevd det samme i det siste.. har lurt på om det kan være tøymykneren som ikke er skikkelig skylt ut... hmmm..


#3

Veronal sa for siden:

Vi får det som sagt selv om vi ikke bruker skyllemiddel/tøymykner.


#4

Ina sa for siden:

Kan det hende at vaskemaskinen skyller for dårlig? Hva skjer om du reduserer mengden vaskemiddel?


#5

Millen sa for siden:

Eller tar en ekstra skylling i maskinen?


#6

Adrienne sa for siden:

Kan det være at det har lagt seg en pen samling med vaskepulver i den gummiringen som er rundt døråpningen? Det har jeg vært borte i, og da skjedde det samme. Etter at jeg begynte å rense nedi der med jevne mellomrom ble problemet borte.


#7

tvillingmamma83 sa for siden:

prøv med mindre vaskepulver, eller du kan prøve det vaskemiddelet som er i fra amway, det løser seg veldig godt opp, og de fleste jeg kjenner som bruker det, har ikke opplevd disse flekken etter de byttet til det.


#8

Donald sa for siden:

Jeg ville også ha sjekket gummiringen. Jeg regner med at du ikke har for mye klær i maskinen?


#9

Guava sa for siden:

Vi opplevde også dette og vi bruker aldri skyllemiddel. Mannen åpnet noen luker, renset ut av noen filtre og spylte gjennom slangene. Det hjalp veldig bra. Nå skal det sies at vi fant ganske så mye sand diverse steder i vaskemaskinen og det har nok hindret god skylling.


#10

Veronal sa for siden:

:noterer gode råd:

Skal inspisere vaskemaskinen nærmere når den er ferdig med dagens dont. :nemlig:


#11

Christina sa for siden:

Jeg får hvite flekker etter pulver/skyllemiddel hvis jeg har stappet for mye tøy i en vask. Blir liksom ikke skylt ordentlig :jupp:


#12

Veronal sa for siden:

Mengden er ikke avgjørende i vårt tilfelle. :har testet med 1 - ett - sort plagg:


#13

gurgle sa for siden:

Kanskje det ligger vaskepulver igjen i skuffen? En maskin vi hadde tidligere hadde en vaskemiddelskuff som var litt vanskelig tilgjengelig, og det la seg pulverrester der etterhvert, og da ble det hvite prikker av vaskemiddel i tøyet. Da måtte vi vaske skuffen.


#14

Veronal sa for siden:

Nei, det er ingen rester i skuffen. Ikke som vi kan se, i hvert fall.


#15

Ina sa for siden:

Har du prøvd med ekstra skyllinger?


#16

Guava sa for siden:

Jeg har forresten blitt anbefalt å bruke avkalker en gang i blant. Det sies at bruk av avkalkere er undervurdert i Norge. I andre land er det veldig vanlig å avkalke. Her til lands er kalk i vannet ganske så vanlig mange steder.

Vi bruker avkalkingsmiddel når vi vasker dusj og badekar og det er det eneste som tar skjolder der. Jeg har tenkt å kjøpe inn til vaskemaskinen også.


#17

Veronal sa for siden:

Nei, men det er plan B hvis jeg ikke finner noe på denne gummiringen som nevnes lengre oppe.


#18

Stikka sa for siden:

Vi hadde samme problem med den gamle vaskemaskinen vår. Jeg mistenkte at den skylte for dårlig. Etter at vi byttet har vi ihvertfall ikke opplevd det.


#19

Veronal sa for siden:

Kanskje dette blir grunnen for å bytte ut maskinen? :glis: Maskinen er 10 år gammel nå. (Fant ingenting på gummiringen. Skal nå teste ut å redusere vaskemiddelmengden, selv om jeg mener at vi har prøvd det før.)


#20

Miromurr sa for siden:

Ta ut vaskemiddelskuffa, i vår maskin var det masse størknede vaskemiddelrester i rommet innenfor skuffa. Jeg vasket den før jeg skulle impregnere vårdressen til Rabalder, før det visste jeg ikke engang at det gikk an å ta den ut. :flink:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.