Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rense bunaden?

#1

Mei sa for siden:

Jeg regner med bunaden kan renses (:flau:). Hvor ofte renser man den? Hvordan gjør man det med påsydde sølvknapper og sølvspenner da?

Hva pleier en bunadsrens å koste ca? Og med det samme jeg er i gang, hva koster det å få pusset sølvet sitt hos gullsmeden?

Prøver å være mer forberedt til neste år


#2

kokosbolle sa for siden:

Oj, dette har jeg aldri tenkt på. Jeg har hatt min bunad i snart 10 år og den har aldri vært renset gitt.

Ikke sølvet heller. Det ligger i plastpose, så slipper jeg å pusse det hvert år.

Ja, jeg var til hjelp ser jeg. Men vil gjerne vite om noen vet.


#3

Stompa sa for siden:

I mine kretser er det opplest og vedtatt at bunader renser man bare hvis det er fullstendig krise. Jeg har hatt min i 25 år, og den har ikke vært rensa til tross for at jeg har brukt den mye mer enn de fleste fordi jeg har vært aktiv folkedanser.


#4

Ariel sa for siden:

Jeg har renset bunaden min en gang på de 17 årene jeg har eid den. :sparke: Da tok jeg av alt sølvet, leverte det til gullsmeden i familien(gratis rens av det), leverte den på renseriet, sendte mamma for å hente den, og kom nettopp nå på at jeg aldri har betalt henne det det kostet. :flau: Men mener de snakket om ca.400,-?
Ellers går jeg over den med en klut med tynt grønnsåpevann etter hver bruk. Da fester ikke driten seg like godt.


#5

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Bunadsølvet mitt ligger i en gummi/engangshanske i lomma på bunaden, og jeg har aldri trengt å pusse det. (hatt bunaden i over 15 år).
Jeg spurte en sydame (som syr bunader) og det beste trikset hennes var å gjøre det på vinteren når det var nysnø ute: legg bunaden utover i (ren!) nysnø, gni den forsiktig frem og tilbake, rist forsiktig av snøen og heng til luft/tørk...
Jeg har aldri kommet så langt å få gjort det enda...


#6

Erica sa for siden:

Jeg har pusset sølvet i år, og det betalte jeg 60 kr per sølje for, og litt mindre for mansjettknappene, tror det ble 150 totalt?

Har ikke renset bunaden min siden jeg fikk den for 20 år siden.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Sølvpussen min har alltid vært kombinert med noe reparasjon, men jeg tror pussedelen av operasjonen har kostet maks 200,- og rens har kostet 400,- på renseriet på John Collettsplass.


#8

Mei sa for siden:

Må jeg sprette av fastsydd sølv om jeg vil rense bunaden?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.