Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjælp ... vedr. Nikon D60

#1

Pope sa for siden:

Mannen fikk speilreflekskamera i gave, og vi sliter litt med å få bildet frem på displayet før vi skal ta bildet. Er det så at dette ikke er tilgjengelig? Må man alltid se gjennom det lille "hullet" for å ta bilder? Er det ikke mulig på noen måte og få frem motivet på dispayet, slik som vi har det på kompaktkamera vårt?

Anyone?:vetikke:


#2

Maxine sa for siden:

På mitt D40X må man se gjennom "hullet" ja. Trodde det var vanlig på digitale speilreflekskameraer jeg..


#3

Observatøren sa for siden:

Det går ikke. Bildet vises ikke før det er tatt, det er slik det funker på digital speilrefleks.


#4

Pope sa for siden:

æsj, så dumt da. Det er så deilig med slik funksjon på kompaktkameraet.


#5

Nuta sa for siden:

Semmer at det ikke går ja, man blir vant til det:)


#6

Skytte sa for siden:

Helt klart en vanesak, man må bare bli vant til det (igjen; det var jo sånn før også).


#7

Tallulah sa for siden:

Det blir bedre bilder av å se gjennom søkeren også.


#8

SmarteSmelt sa for siden:

Jeg har et canon eos 40 d, og på det kan man se gjennom skjermen bak (en egen innstilling gjør det mulig), men da blir kameraet betydelig tregere så det er noe jeg bruker uhyre sjelden. Dessuten blir det en liten forskyvning mellom det man ser på skjermen og det man knipser. Mye bedre og se i kameraet synes jeg.


#9

Pope sa for siden:

Godt å høre at det er mulighet for det på canon. Mannen lurer nemlig på om han skal bytte Nikon til Canon 400D. Mulig at det bare blir en vanesak.....


#10

Malus sa for siden:

Speilrefleks er bygd opp på den måten. Navnet har noe med det å gjøre. Man ser inn i søkerne, blikket treffer et speil, og man ser videre det som kommer gjennom objektivet. Det man ser er det "riktige bildet" (som å se gjennom briller eller gjennom en kikkert), mens på et kompakt digitalkamera ser man på et digitalt bilde som kamera skaper for deg på skjermen.

Speilrefleks er best og man blir vant til å se gjennom søkeren (eller for min del så måtte jeg bli vant til å ikke se gjennom den da jeg tok i bruk kompakt digital). Nikon har alltid vært mitt valg, så jeg ville ikke byttet til noe annet. Men det er meg da ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.