Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har oppskrift på en GOD pizzadeig?

#1

Trulte sa for siden:

Jeg skal ha syforening, og jeg har karakter null i matlaging. Tenkte jeg skulle lage pizza. Halve med kjøttdeig og løk og halve med pepperoni og ananas.
Ei anna i syforeningen lagde en deig som var utrolig god med melange flytende oppi. Noen som har en oppskrift som jeg kan "imponere" med?


#2

Malus sa for siden:

Til en stor pizza. Blandes i rekkefølgen under:
4,5 dl lunkent vann
1 ts salt
3 toppede ts tørgjær
2 ss olje
hvetemel til passe tykk deig (ikke gjør deigen for fast)

Heves halvtimes tid, bakes ut ca 1-2 cm tykk, og etterheves en halvtimes tid (litt raskere hvis over varmt vann). Gir en tykk og god, luftig bunn.

Dette er vår standard oppskrift, og vi syns den er best i verden :)


#3

Obelix sa for siden:

Til langpanne:

ca 3 dl lunkent vann
1 pose tørrgjør.
en slump olje og en klype eller to med salt.

Blandes med mel til en smidig deig.

Heves 10 min i bollen.
trykkes deretter ut på bakeplata ( som har bakepapir på)

Heves til de andre ingrediensene er ferdig stekt/ oppskjært.

Blir passe tynn bunn.
Hater disse 3 cm pizzabunnene


#4

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Oppi deigen kan man putte raspet løk, hvitløk (går også fint med hvitløkspulver), oregano og tomat.. Og bytt ut inntil en 3del av melet med f eks grovmalt rugmel.. Dette synes jeg gir litt piff til smaksopplevelsen iallfall...
Lykke til.


#5

Pamina sa for siden:

Hvis du har godt tid er denne uslåelig - blir tynn og sprø, nok til en langpanne

375 g hvetemel
1 1/2 ts tørrgjer
1 ts salt
1 ss olje
2,5 del lunka - varmt vann 40 - 45 grader

Eltes i maskin til deigen ikke er klissete lenger eller bakebolle ca 10 minutter - deigen vil oppleves veldig klissete til å begynne med, men ikke ta opp i mer mel.

La deigen heve i 3 timer, gjerne på baderomsgulv med varmekabler.

Etter heving heller du deigen over i langpanne med bakepapier og trykker deigen utover med fingrene.

Ha på fyll og stek på maks varme i 12-15 minutter.


#6

Christinamor sa for siden:

5dl hvetemel eller speltmel
1/4 pose med tørrgjær
salt
2 dl lunkent vann (litt varmt hvis melken er kald, noe den sikkert er)
1 ts honning
2 ss melk
2 ss olje

Bland det tørre og våte hver for seg. Jeg pleier å røre ut honningen i det varme vannet før jeg har i olje og melk.
Bland alt, elt lett sammen og la heve 30min.

SAUS
Sil en boks med hakkede tomater. Ha i hakket hvitløk, salt sukker og tomatpuré, og mos med stavmikser til jevn saus.

Stekes nederst i ovnen, 250grader i 10-13 min.

Deigen kan brukes til en tykk bunn, eller to tynne, sausen holder til begge deler.
Kom over oppskriften for et år siden, og har sverget evig troskap til den, da den blir så god, hver gang!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.