Altså, jeg er håpløs på kjøkkenet, men trenger oppskrift på bløtkakebunn. Den må være lett å få til.
Skulle gjerne gått og kjøpt bunn, men det kan jeg ikke, siden kaken skal serveres til en med melkeintolleranse. Baker med laktoseredusert melk, men det er vel uproblematisk skulle jeg tro.
Og så; Hva skal jeg bruke som fyll? Kan naturlig nok ikke bruke kremfløte, men er det noen som har tips til andre, gode alternativer?
Det er noe som heter Erlet som er en fløteerstatning. Den kan ergo piskes og has på bløtkaken, før du legger på marsipan. Inni kaken kan du ha gele eller syltetøy. Jeg lager av og til en langpanne med et tynt lag gele, og hakker den opp og har den mellom lagene sammen med krem.
Odense Erlet er en melk/fløteerstatning laget av palmekjerneolje. Den er fin å bruke til bløtkake, iskrem, desser, og til å ha i sauser.
Streich lager produkter som alternativ til melk og fløte. Man kan benytte Streich til smørepålegg, kalde og varne sauser, dip, dressing, til pasta og nudler, jevning til supper, baking, is m.m. Streich finnes i 12 forskjellige smaker og fåes i 50 g. Beger og 180 g glass. Den er 100% vegetabilsk og basert på solsikkekjerner, er rik på B1 og B6 vitaminer, kostfiber og flerumettede fettsyrer. Den er fri for gluten, hvete, gjær, lactose, selleri, egg, melk, sesam, mandler, soja, sukker, konserveringsmidler, antioxidanter og fargestoffer.
På helsekostbutikker, Ultra og Ica Maxi får du kjøpt Odense Erlet. Denne er laget av en palmeolje, og erstatter fløte i mange oppskrifter. Denne kan du bruke i sauser, rører, vaniljesaus, vaniljekrem, den kan piskes til krem, du kan lage god is, riskrem eller herlige fromasj-kaker. Denne selges som 1 litere, er veldig drøy i bruk, men har kort holdbarhet etter åpning.
Det finnes også flere typer soyafløte-erstatninger som fås på små bokser. Disse er også fine i sauser ol. F.eks Soya cream eller Alpro Soya.
Denne bruker jeg, den skal være ganske idiotsikker. (Jeg er ingen kakebaker)
4 egg
175 g sukker
Piskes til eggedosis.
Bland forsiktig inn 3 1/2 ss potetmel, 1 1/3 dl hvetemel, 1/2 ts bakepulver.
Ha i en rund kakeform (22-24 cm) og stek i ovn på 160 grader i ca 45 minutter.
Når det gjelder fyll; kan du bruke vaniljekrem fra Tine som de selger i butikkene? (Jeg har ikke peiling på melkeintoleranse) Det finnes sjokoladekrem også i samme merke. Jeg lager ofte sukkerbrød med vaniljekrem og syltetøy, uten krem på toppen. Kjempegodt!
da er vel dette bevis godt nok, på at jeg er dust på baking. :fnise:
Det hørtes ut som produktet jeg er på jakt etter. Er det greit å blande inn syltetøy i den kremen også? Har lyst å lage multekrem til å ha i marsipankaka nemlig.
Takk for tipset.
Tusen takk for svar, og oppskrift på sukkerbrød, begge to.
Da tror jeg farsdagskaka er reddet. :blomst: