Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bløtkakebunn, og marsipankake for melkeintollerante?

#1

Marit K sa for siden:

Altså, jeg er håpløs på kjøkkenet, men trenger oppskrift på bløtkakebunn. Den må være lett å få til.
Skulle gjerne gått og kjøpt bunn, men det kan jeg ikke, siden kaken skal serveres til en med melkeintolleranse. Baker med laktoseredusert melk, men det er vel uproblematisk skulle jeg tro.

Og så; Hva skal jeg bruke som fyll? Kan naturlig nok ikke bruke kremfløte, men er det noen som har tips til andre, gode alternativer?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Du, det er ikke melk i sukkerbrød :dulte:

Denne oppskriften er god og velprøvd i familien Mim. Nok til en stor ringform.

6 egg
150 g sukker

piskes til skikkelig stiv eggedosis. Det skal bli fine stive topper på den.

150 g mel og 2 ts bakepulver siktes i. vend melet forsiktig inn med slikepott. Det kan lett samle seg på bunnen, pass på.

Stekes på 175 C i 45 minutter til den er gyllen og fin. Pass på å smøre formen godt helt opp på kanten, så den får hjelp til å heve skikkelig.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Det er noe som heter Erlet som er en fløteerstatning. Den kan ergo piskes og has på bløtkaken, før du legger på marsipan. Inni kaken kan du ha gele eller syltetøy. Jeg lager av og til en langpanne med et tynt lag gele, og hakker den opp og har den mellom lagene sammen med krem.

Odense Erlet er en melk/fløteerstatning laget av palmekjerneolje. Den er fin å bruke til bløtkake, iskrem, desser, og til å ha i sauser.

Streich lager produkter som alternativ til melk og fløte. Man kan benytte Streich til smørepålegg, kalde og varne sauser, dip, dressing, til pasta og nudler, jevning til supper, baking, is m.m. Streich finnes i 12 forskjellige smaker og fåes i 50 g. Beger og 180 g glass. Den er 100% vegetabilsk og basert på solsikkekjerner, er rik på B1 og B6 vitaminer, kostfiber og flerumettede fettsyrer. Den er fri for gluten, hvete, gjær, lactose, selleri, egg, melk, sesam, mandler, soja, sukker, konserveringsmidler, antioxidanter og fargestoffer.

  • På helsekostbutikker, Ultra og Ica Maxi får du kjøpt Odense Erlet. Denne er laget av en palmeolje, og erstatter fløte i mange oppskrifter. Denne kan du bruke i sauser, rører, vaniljesaus, vaniljekrem, den kan piskes til krem, du kan lage god is, riskrem eller herlige fromasj-kaker. Denne selges som 1 litere, er veldig drøy i bruk, men har kort holdbarhet etter åpning.
  • Det finnes også flere typer soyafløte-erstatninger som fås på små bokser. Disse er også fine i sauser ol. F.eks Soya cream eller Alpro Soya.
  • Soyatoo! Soya spray Cream. Krem på sprayboks. Kjekk både hjemme og på tur.
    Her er oppskrifter uten melk

#4

Mammateur sa for siden:

Denne bruker jeg, den skal være ganske idiotsikker. (Jeg er ingen kakebaker)

4 egg
175 g sukker

Piskes til eggedosis.

Bland forsiktig inn 3 1/2 ss potetmel, 1 1/3 dl hvetemel, 1/2 ts bakepulver.

Ha i en rund kakeform (22-24 cm) og stek i ovn på 160 grader i ca 45 minutter.

Når det gjelder fyll; kan du bruke vaniljekrem fra Tine som de selger i butikkene? (Jeg har ikke peiling på melkeintoleranse) Det finnes sjokoladekrem også i samme merke. Jeg lager ofte sukkerbrød med vaniljekrem og syltetøy, uten krem på toppen. Kjempegodt!


#5

Harriet Vane sa for siden:

Vaniljekrem uten egg og melk!

Kan brukes i skoleboller, kremkaker, fruktpaier osv.

  • 1 pk Freia vaniljesaus til koking
  • 2 ss sukker
  • 2 ss Maisenna
  • 2,5 dl melk som tåles
  • 1 dl Erlet Bland alt det tørre og melken.
    Kok opp under omrøring.
    Avkjøles.
    Pisk Erlet, bland dette inn.

#6

Marit K sa for siden:

da er vel dette bevis godt nok, på at jeg er dust på baking. :fnise:

Det hørtes ut som produktet jeg er på jakt etter. Er det greit å blande inn syltetøy i den kremen også? Har lyst å lage multekrem til å ha i marsipankaka nemlig.

Takk for tipset.

Tusen takk for svar, og oppskrift på sukkerbrød, begge to.
Da tror jeg farsdagskaka er reddet. :blomst:


#7

Niobe sa for siden:

Denne oppskriften er "bænkers":

Form (diameter)/Antall egg:
18 cm / 2
22 cm /4
24 cm /5
26 cm /6
Langpanne /8

Til hvert egg:
25g sukker
25g hvetemel
1/4 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til stiv eggedosis, hvetemel og bakepulver siktes i litt og litt om gangen og vendes forsiktig i. Stekes på 160 grader.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Jepp, detteer helt bænkers. Super oversikt!


#9

Tussa sa for siden:

Leite opp igjen denne eg. Store L ønske seg bløtkake til femårsdagen. :o


#10

Tussa sa for siden:

Er det fleire sukkerbrødtriks eg må vite om? :sparke:


#11

Acsa sa for siden:

Ikke hopp på gulvet mens sukkerbrødet står i ovenen. :)


#12

Tussa sa for siden:

Med andre ord lurt å bake i ungane si sovetid/barnehagetid. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.