Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kifs tennis-triks!

#1

Joika sa for siden:

Her kan Kif svare på alt som har med tennis å gjøre! :værsågod:


#2

Nebbia sa for siden:

Da får jeg poste her, dah.

Kif, kan du forklare meg tennisens intrikate poengsystem? Hvorfor får man 15 poeng hver for de to første vunnede poengene i et game, men bare 10 for det neste? 15-0, 30-0, 40-0


#3

Aminta sa for siden:

Og hvordan fungerer egentlig det der "konge" opplegget?
Mannen sier at når de er tre så spiller de konge, og jeg har såvidt sett det en gang, men skjønnte ikke bæret.


#4

Maverick sa for siden:

Hæ? Er det ikke 15 poeng hele veien? :sjokk:


#5

Agent Scully sa for siden:

:lykkelig:

Tellesystemet er en del av et eldgammelt rituale så omspunnet av myter at ingen lengre vet hvorfor det er slik .. :truestory: Den beste teorien etter min mening er at man gikk ut fra klokken (0-15-30-45) og at man deretter forenklet til 40, fordi det er lettere å si. ("Førr")

Jeje. Det spiller igrunnen ingen rolle.

Konge (Eller Dronning, når jeg spiller) har mange varianter, men alle er et forsøk på å håndtere den kinkige situasjonen som oppstår når 4. mann ikke gidder å komme. "Kongen" står gjerne alene på en banehalvdel, og spiller mot de 2 andre er undersåtter, som prøver å vippe den regjerende "Kongen" av "tronen". Hovedprinsippet er at den som står alene er Kongen, og Kongen får visse fordeler som skal gjøre det vanskelig å vinne mot ham. Her er et uendelig med varianter, det er kun fantasien som setter grenser: F.eks.

  • En undersått server mot Kongen. Hvis undersåtten taper poenget, får den andre undersåtten sjansen. Hvis undersåtten vinner poenget, får han sjansen til å spille et poeng til, og hvis han vinner 2, evt 3 poeng på rad, blir underståtten den nye Kongen, og den tidligere Kongen blir understått og må prøve å kjempe seg tilbake.
  • En variant er at begge undersåttene spiller et game hver mot Kongen, slik at de to undersåttene spiller 2 uavhengige, parallelle game mot Kongen. Hver understått spiller ett poeng før man bytter, men man tar vare på scoren sin og fortsetter gamet sitt når den andre undersåtten har spilt sitt poeng. Førstemann av undersåttene som vinner gamet sitt blir den nye kongen. Hvis Kongen vinner gamet, starter undersåtten på 0-0 igjen.

Det er forsåvidt ingenting i veien for at to spiller double (med de ytterste linjene) mot den ene som da bruker single-linjene. Men fordi single og double er såpasse forskjellig, så blir det litt kjedelig i lengden, og Konge kan da brukes som en måte å føre to paralelle singlekamper der premien er å få spille alene (og dermed spille alle poengene og slippe å vente på tur)


#6

Estrella sa for siden:

Nevøen min spiller tennis og er veldig god. Han er 21 år. Hvordan skaffer han seg en sponsor. Jepp det lurte jeg på. :nemlig:


#7

Agent Scully sa for siden:

Tja. Er han pen? Det pleier å hjelpe. Har han tenkt å bli proff i en alder av 21? Det er litt sent, enkelte begynner å vinne ATP-kamper når de er 15 ... Har han en trener og en klubb? Landslag? Jeg ville begynt med noen telefoner til Tennisforbundet for å få noen tips. Ellers er det vel bare å lage en skryte-folder og sende rundt på tiggerunde? Bedrifter som allerede samarbeider med tennisforbundet er vel ikke så dumt, samt de som allerede sponser andre tennisspillere? :vetikke: Dette har aldri vært noen problemstilling for meg ... :knegg: jeg er ikke akkurat proff-materiale.


#8

Mei sa for siden:

Må man ha kort-kort skjørt når man spiller tennis? deltar


#9

Estrella sa for siden:

Jepp, han er veldig pen :) men litt sjenert stakkars. Han er født og oppvokst i Spania så han spiller mye der. Han bodde her i Norge fra han var 15 til 20. Han er kretsleder i flere steder her i Norge. Husker ikke hvilke nå i farta. Han er i Spania nå men kommer opp til Norge i juni for å spille en turnering. Og ja, han vil veeeeldig gjerne bli proff.


#10

Joika sa for siden:

Jeg er elendig i tennis. :deler og deltar:


#11

Mei sa for siden:

Jeg synes Kif er litt treig å svare i denne tråden :skuffet:


#12

Joika sa for siden:

Er du god på noe Zol? Starter gjerne en tråd i din ånd også. :supergem:


#13

Mei sa for siden:

:niks:


#14

Agent Scully sa for siden:

zol: se svaret til Estrella. Det hjelper å være pen, og da er jo ingenting bedre enn et bitte lite skjørt som viser alt når man svinser rundt på banen. Da blir det penger på boks, man trenger ikke engang vinne kamper. (Ref. Kournikova).

Hvis man for eksempel er medlem av Bahrain Tennis Federation, så trenger man ikke gå med tennisskjørt.

WTA sidestiller shorts og skjørt, de er mest opptatt av hvilke logoer og hvor store disse kan være:

Fra WTAs regelverk (Womens Tennis Association)
www.sonyericssonwtatour.com/global/pdfs/shared/thewtatour/officialrules/rules.pdf

Jeg har et tennisskjørt som er ganske OK, det har en integrert sykkelshorts under, og plass til 2 baller, en på hver side. Gammeldagse tennisskjørt har ikke plass til lommer, og da blir det vanskelig å bære med seg ekstra baller. Enkelte spillere har enhånds-backhand, og kan dermed relativt greitt spille med en ekstra ball i hånden. Jeg kan ikke det. Noen designet en slags ballklype-holder man kunne feste i linningen, dette er risky business for hvis ballen faller ut under spill mister man poenget. Shorts med store lommer er fremdeles å foretrekke ...


#15

Joika sa for siden:

Sannheten hvorfor Kif liker tennis..
Jeg googlet "hansome + tennis".....



#17

Joika sa for siden:

Han her var i tillegg "most handsome tennisplayer". Kan jo bare forestille meg resten. :himle: Du as...


#18

Aminta sa for siden:

Takk, Kif, nå har jeg kunnet lære min Tennis-spillende mann at han faktisk vant mot svigerinnen sin her om dagen fordi hun mistet en ball ut av lommen på sitt tennisskjørt (som forøvrig er som beskrevet over med integrert sykkelshorts (veldig smart når hun bøyer seg, for det er jo kort).)
Han var rent imponert over at jeg visste noe om tennis at all :knegg:


#19

Mei sa for siden:

Har man ekstra baller gjemt rundt på kroppen mens man spiller? Facinerende.


#20

Pia sa for siden:

Fnis. :barnslig:


#21

Agent Scully sa for siden:

Ah, vitser med "tennis" og "ball":

Q: What did one tennis ball say to the other tennis ball?
A: “See you round..”


#22

torsk sa for siden:

Er de kort-korte tennisskjørtene reservert for kvinner, eller kan menn stille i dem i konkurranser om de ville?


#23

Agent Scully sa for siden:

Jeg vil tro det er i konflikt med ATP-reglementet:

Så man kan ikke stille opp i Darth Vader-kostyme for å gjøre motstanderen nervøs heller.


#24

torsk sa for siden:

Kjipe greier. Da blir det ikke tennis på meg likevel. :niks:


#25

Joika sa for siden:

Jeg kunne faktisk strenge rakkerter (skrives det sånn?), før. :nemlig:


#26

Knerten sa for siden:

Jeg trente tennis 4 ganger i uken som tenåring. 4 dager i uken hele ettermiddagen i timesvis. Helt til jeg var russ, litt slapp og sovnet på bussen på vei til trening og alt utstyret mitt ble stjålet. Da ble det plutselig veldig deilig å ikke trene 4 dager i uken. Jeg kom aldri i gang igjen.

Men nå har mellomste snuppen begynt med tennis. Eldstemann har også lyst, men vil ikke trene med de små jentene i 2.klasse.
Kanskje jeg skulle kjøpe meg en ny racket å begynne igjen? Så kunne jeg trent med begge barna selv. Hmmmm, det hadde vært noe det!

:jupp:


#27

Agent Scully sa for siden:

Tennis er suverent. Jeg er også barnetennisspiller, og jeg spilte nesten ikke noe fra jeg var 18 til jeg var 31. Det er gjerne vanskelig å finne noen å spille med, men hvis man leter litt, og er på hugget, så finner man noen. Og man må gjerne kysse noen tennisfrosker før man finner noen som er på samme (helst bedre) nivå enn seg selv. For man gidder jo ikke spille med en komplett nybegynner i lengden heller ... :sorry:


#28

Salt sa for siden:

Roger Federer :hjerter:


#29

annemede sa for siden:

Åh, så det er derfor du ikke vil lære meg tennis ja. :snurt:


#30

Joika sa for siden:

Høres ut som skjebnen. :lol:


#31

Agent Scully sa for siden:

You know it! :knegg:

Neida. Men det krever litt forskjellig tilnærming å lære noen å spille tennis kontra å spille med noen på likt nivå. Det er for eksempel bare den ene varianten som har noen treningseffekt. Så jeg kan godt lære deg å spille tennis, men da må hjelpe meg å flytte pianoet mitt. :snill:


#32

Obelix sa for siden:

Her var det så vidt plass til to baller i shortsen/trusa :deltar og er barnslig:


#33

Agent Scully sa for siden:

Dagens tennis-fun-fact: I kveld er det Melodi Grand Prix, i Serbia. Novak Djokovic, Serbias store tennisssønn, #3 på rankingen og vinner av Australian Open 2008, skal etter eget utsagn kaste glans over åpningsseremonien idag, før han drar til Paris for å forberede seg til Roland Garros / French Open. (Det betyr ikke at jeg synes det er noen grunn til se Eurosong, altså, jeg er medlem av "Anyone But Djokovic"-klubben)


#34

annemede sa for siden:

Jeg flytter gjerne pianoet ditt. Men jeg kan love deg at treningseffekten blir ganske god om du spurter etter ballene som jeg skyter over gjerdet. :knegg:


#35

Agent Scully sa for siden:

Good point! Game on!
Pianoet som skal flyttes:

Mulig jeg klarer det selv, altså.


#36

Inagh sa for siden:

Jeg har holdt i en "tennisslådings," en gang i mitt liv. :kry:

(Må jo delta på et vis jeg også. Og nei, jeg har ikke den villeste ide om hvordan "rekkert" skrives. :sparke: )



#38

Agent Scully sa for siden:

Jeg var visst litt for kjapp med den der:

Så hvis dommeren føler at ballmistingen var med vilje, så kan man miste poeng. Poenget skal uansett spilles på nytt. I praksis så bruker man ikke denne type dømming i amatørkamper, da ligger det gjerne baller og flyter siden man ikke har ballgutten/jenter til å rydde. Hvis en ball treffer en annen ball på din side av banen taper du riktignok poenget.


#39

Aminta sa for siden:

Jeg er nesten sikker på at "dommeren" her ville følt det :knegg:
Men jeg skal rette opp infoen.


#40

Agent Scully sa for siden:

Godt! :lettet:
Men den er ikke så lett å dømme slikt, uten dommer. Hvis mannen slår en bra ball, damen mister en annen ball, damen ikke klarer å returnere ballen, damen sier "Let" for å kreve omspill av ballen, så kan hun for så vidt ha rett i det, selv om det blir "snikete". Men hvis damen var i ferd med å vinne poenget etter at hun mistet ballen, så er det grei skuring for mannen å kreve en "Let". (Og da mister hun forsåvidt poenget). Juniortennis med hormonelle spillere og overivrige foreldre blir fort en følelsesladet affære.

Det viktigste igrunnen dette prinsippet:

Altså: ENTEN må man spille på ballen, ELLER så må man avbryte spillet midt i poenget og kreve omspill. Det hender faktisk at man ser denne problemstillingen i praksis i proff-turneringer. Hoveddommer må bruke skjønn for å avgjøre om spilleren skal ansees å ha prøvd å returnere (og dermed godtatt dømmingen), eller om spilleren var ute tidlig nok med protesten.

Tennis er en gentlemanssport, og de mest populære spillerne er derfor også de som opptrer galant på banen, ikke driver med snikete triks for å stjele poeng, og de som uoppfordret gir fra seg poeng ved å rette opp feil dømming.


#41

Kula sa for siden:

Jeg er en racer på tennis. På Wii. :stolt:

Ellers så har jeg akkurat begynt å spille golf. Ikke tennis, men det ER med baller.


#42

Joika sa for siden:

Imponert over at Kif går så opp i rollen jeg. :klappe:


#43

Agent Scully sa for siden:

Jeg føler kanskje at jeg burde ta det ett hakk videre og bli med på Kvitt eller Dobbelt :settermegidusjenmedhodetelefonerogdramatiskbakgrunnsmusikk:


#44

annemede sa for siden:

Men er det altså sånn at de innerste strekene er for single og de ytterste for double? :teskje:


#45

Agent Scully sa for siden:

:nemlig:
Bortsett fra serven, da, den skal alltid plasseres innenfor servelinjene og singellinjene. Det skjønner man jo når man ser på linjene, servelinjen går ikke helt ut til double-linjene.

Det er forresten mye lettere å forklare tennis enn å spille det ... :sukk:


#46

annemede sa for siden:

Servelinjen? :blånn:


#47

Agent Scully sa for siden:

Parallelt med nettet:
Første linjen fra nettet er servelinjen, andre linjen (den bakerste) er baselinjen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.