Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaker uten egg og melk

#1

Hyacinth sa for siden:

Hvilke kaker lager man uten egg? Og i hvilke tilfeller er det greit å bruke eggeerstatningspulver? Melk er vel lettere å erstatte?


#2

Dragen sa for siden:

Melk er lett å erstatte. Soyamelk til gjærbakst, appelsinjuice eller kaffe til sjokoladekake, og farris til kaker med natron. Ikke bruk eplejuice til gjærbakst, for da hever den ikke.

Møllerens kakemiks, stor pakke, er uten både melk og egg.

Eggeerstatningspulver kan brukes til vafler, vet jeg.


#3

MsM sa for siden:

:tilber:Dragen:noterer ivrig:


#4

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! Ante ikke det om eplejuice.

Møllerens kakemiks, den skulle ikke tilfeldigvis være glutenfri også? :blafre:


#5

Hobbes sa for siden:

Jeg fant en fantastisk oppskrift på [url]www.detsoteliv.no[/url] på en sjokoladekake uten egg og melk. Den var helt vidunderlig!!!! Søk på Crazy Chocolate cake, så kommer den opp.


#6

Dragen sa for siden:

Nei, den er det gluten i.

Toros sjokoladekakemiks er uten melk og gluten, men med egg og hvetestivelse.


#7

Dragen sa for siden:

Hvis den skal være uten melk, gluten og egg, da ville jeg laget gele. Med vaniljesaus av soyamelk eller rismelk, og freias vaniljesauspulver. Det er nemlig melkefritt.


#8

Hyacinth sa for siden:

Men Toro har en lys melblanding uten hvetestivelse! Jippi! (Selv om jeg ikke skjønner forskjellen på lys melblanding og lys kakemiks..


#9

Hyacinth sa for siden:

Tuuuusen takk! :klemme:


#10

Hyacinth sa for siden:

Nå står Crazy Chocolate Cake (evt Devil cake, alt etter hvilken glasur jeg tar på) i ovnen! Noe så enkelt! Og raskt! Jeg er helt målløs. Håper den smaker godt også.


#11

Dragen sa for siden:

Kakemiks er nesten ferdig og skal bare tilsettes vann og olje. Melblanding er - mel.

Kakemiksen inneholder egg, tror jeg. Sjekk innholdsfortegnelsen.


#12

Hobbes sa for siden:

Ja, ikke sant det er den enkleste kaken? Jeg bakte den i går, og den er nesten borte i dag... :sparke: Den var faktisk enda bedre i dag, synes jeg. Glasuren er ikke den aller beste, men det kan man jo improvisere seg frem til selv og etter hvert. Jeg tror jeg vil driste meg til å si at det er den beste sjokoladekaken jeg noen gang har smakt (bortsett fra Dragen sin, så klart). Skikkelig saftig og myk.


#13

Hyacinth sa for siden:

Den melblandingen er det mest geniale jeg har sett. Særlig siden jeg ikke har sett så mye mel uten hvetestivelse... :knegg: Jeg laget til og med dødsgod pizzabunn av den. Det er den og jyttemel jeg bruker aller mest av. Det fungerer jo omtrent som hvetemel, jeg merker ingen forskjell, nesten.

Det er litt drit med manglende ost på pizzaen, da. Jeg blir ikke venner med den ekle melkefrie osten.


#14

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror jeg elsker deg! :elsker:

Hvordan blir glasuren bedre, mon tro? Tips mottas med takk. Eller så får man strø melis på, det var jo samme kaka, men med et annet navn. Tusen takk igjen! Jeg trodde helt seriøst ikke det var mulig å lage kake uten egg.


#15

Dragen sa for siden:

Bruk Nachos eller knust potetgull i steden. Ha det på når det er noen få minutters steiketid igjen.


#16

Dragen sa for siden:

Glasur kan du vel lage av smeltet melkefritt smør, melis, bakekakao, og en skvett kaffe eller appelsinjuice. Kan eventuelt smakssettes med litt romessens.


#17

Hobbes sa for siden:

Ja, altså, fordi vi ikke egentlig har noen grunn til å spise egg- og melkefri mat, så klæsjet jeg oppi et egg i glasuren, jeg... Men hør på Dragen, hun er klok. Jeg har nemlig smakt sjokoladekake med glasur hos henne. Den var veldig god.


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror jeg elsker deg også! :elsker: Men jeg får visst ikke lov å prikke deg mer.


#19

Hyacinth sa for siden:

I oppskriften skal man visst ikke smelte smøret, bare blande det med melis og kakao. Men det blir kanskje bedre om man smelter? :vetikke:


#20

Dragen sa for siden:

Det blir ikke fullt så smørkremaktig hvis du smelter smøret. Et par spisesekjeer varm kaffe gjør også underverker for smak og konsistens på glasuren.


#21

Dragen sa for siden:

:stolt:

Det går til og med an å bestille glutenfri pizza uten ost, med nachos, på Peppes eller Dolly Dimples. Se opp for kyllingen, den er visst marinert med et eller annet som inneholder gluten, men biff, skinke og mye annet er det jo mulig å ha på.


#22

Hyacinth sa for siden:

Takker og bukker. Nå ringer kaken i ovnen! :danser:


#23

Hobbes sa for siden:

Jeg smeltet smøret. Hadde hastverk, og leste visst ikke fremgangsmåten i oppskriften da jeg kom til glasuren. :knegg: Men skal du smelte smøret må du ha litt mer enn 200 gram, tror jeg. Den ble veldig tørr, og derfor klæsjet jeg i et egg.


#24

Hyacinth sa for siden:

Fytti grisen så godt, og fytti grisen så kvalm jeg er nå..


#25

trøtt sa for siden:

Hvis man tåler havremelk så er den mye bedre til bakst enn soyamelk (den er egentlig mye bedre til alt).


#26

Hobbes sa for siden:

:nemlig: Bare vent til i morgen, da er den enda bedre, faktisk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.