Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaker som kan fryses?

#1

Luftslottet sa for siden:

Bryllupet nærmer seg med faretruende fort :skremt:, og det skal bakes mye. Tenkte å tyvstarte litt innimellom når jeg har tid, men hva skal jeg begynne med?
Og hvor lenge holder kaker seg egentlig gode i fryseren?

Kom med tips til kaker som kan fryses!


#2

Veronal sa for siden:

Oreokaken kan fryses - det fungerer i hvert fall bra hvis du bruker menkomel i stedet for kremfløte.


#3

Tinka sa for siden:

Kransekake, vaniljekake, kan fryses.


#4

Luftslottet sa for siden:

Takk for tips. :)
Overlever de ca. 3 uker i fryseren, tror dere?

Og hva er vaniljekake?


#5

Tertit sa for siden:

Iskake :D Kakebunner som man pynter senere.

Jeg bakte ikke en eneste kake til bryllupet vårt jeg, men bordet bugnet av kaker. Slekta og venninder ringte på forhånd og tilbød seg å bake. Jeg takket selvsagt pent ja. :ja:

Er det ingen som kan bake for deg da? Her hvor jeg bor er det vanlig å spørre om man skal bake til barnedåp, konfirmasjon og bryllup.


#6

Luftslottet sa for siden:

Vi har ikke sendt ut invitasjonene til alle ennå :flau:, men de postlegges i dag, så da regner jeg med at det kommer noen telefoner med spørsmål om de kan ta med noe. Det blir to selskap, ett på selve bryllupsdagen og ett dagen derpå, og det kommer desidert flest gjester dagen derpå. Bryllupsdagen kommer så godt som alle gjestene langveis fra, så de får ikke tatt med seg noen kaker. Dagen derpå regner jeg med at noen kommer til å ta med seg, men vi blir ganske mange gjester.

Må sikkert satse på å bake en rundt 10 kaker selv, alt i alt.


#7

Tertit sa for siden:

Når det er så mange tilreisende må du nok bake en del sel ja. Vet at mange fryser både sjokoladekake og marsipenkake. Marsipankaken må i så fall tines sent (stå kjølig under tineprosessen).


#8

Luftslottet sa for siden:

Hvis vi skal ha marsipankake, blir nok den fra baker'n. For noe styr! :knegg:


#9

Tertit sa for siden:

Jeg har en svigermor som er en kløpper på marsipankake :D



#11

Isolde sa for siden:

Gulerotkake uten glasur og sjokoladekake går vel bra.

Jeg er og marsipan hater og hadde sjokoladekake til bryllupskake, og en marsipankake til dåpskake siden vi hadde det samtidig. Da slapp jeg røre marsipankaken.


#12

Luftslottet sa for siden:

Bryllupskaken blir ostekake. :nam:


#13

polarjenta sa for siden:

Verdens beste kan fryses..


#14

Pingis sa for siden:

Dette er jo en gyllen sjanse til å spise mye kake på forhånd - du må jo selvsagt testbake og -fryse først. :nikker:

Nuvel. Jeg tror de fleste kaker fint kan fryses, men jeg ville nok vært litt skeptisk til kremkaker.


#15

Luftslottet sa for siden:

Takk for tipsene.

Heldigvis er jeg generelt skeptisk til kremkaker selv (å spise dem, altså), så tipper det går mest i gulrotkake, sjokoladekake, iskake, nøttebunnkake ...

Ostekake blir derimot ikke god om den fryses, det vet jeg, men den blir bedre på smak av å stå et par dager, så det baker jeg rett før.


#16

Tertit sa for siden:

Nix :fnise:
Evner bare ikke å bake kakebunn :knegg:


#17

Nessie sa for siden:

Har ikke lest hele tråden... men jeg anbefaler å lage marengsbunner :jupp:
De holder seg noen dager, evt i fryseren.


#18

Nessie sa for siden:

Her er det forresten tradisjon at andre baker kaker (enn brudeparet).


#19

Honda sa for siden:

Jeg bare remser opp det jeg kommer på i farta:
krydderkake,sjokoladekake, sukkerbrød,gulrotkake,sitronkake
men meste har du jo fått tips om før

Kondirtor venninnen min anbefaler ikke å pynte marsipankaka før dne fryses.
Hun anbefaler å frysesukkerbrød så pynte kaka dagen før eller samme dag.
Marsipanen blir sleip når dne står


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.