Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til kyllingmiddag?

#1

Pingis sa for siden:

Jeg skal lage et eller annet av kyllingfilet til middag. Men hva? Får middagsbesøk, så det hadde jo vært hyggelig å servere et eller annet brukbart.



#3

Pingis sa for siden:

Det hørtes forskrekkelig godt ut. Planen er klar! Vil tro at ris duger som tilbehør, siden poden mener at potetstappe er forskrekkelige greier.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Ris duger HELT fint til dette. :)


#5

Blomst sa for siden:

chicken diana
tagliatelle
kyllig filet

saus til 6 pers

2dl vann
4 dl fløte
1 kyllingbuljong
sennep ca 2 ss
kikoman ca 1 ss
maysenamel

hell vann og fløte i en gryte varm opp å hiv i buljongterningen, når den er rørt ut tilsetter du sennep og kikoman (ikke ta alt på en gang, det må smakes litt til)
la det småkoke i 4-5 min mens du rører og tilsett maysena hvis du synes sausen er for tynn.
når det er litt koketid igjen tar du i den stekte kyllingen som er oppkuttet.

serveres med tagliatelle, paprika, rødløk og hvitløksbaguetter

deilig


#6

Fadese sa for siden:

Kylling på thai-vis

2 rødløk (eventuelt 1 stor)
20 gram revet ingefær
3 gulrøtter i skiver
4 sjampinjonger
2 fedd hvitløk
½ paprika
¾ chili
2 sitrongress fra glass
1 boks vannkastanjer (deles i skiver)
750 gram kyllingfilet
1 boks kokosmelk
1 ts salt
¾ ts gurkemeie
en kvast sitronmelisse (bruk litt mer presset lime dersom du ikke har sitronmelisse)
en real neve koriander (kan ev. erstattes med hakket koriander på glass)
presset lime

Kyllingkjøtt og grønnsaker kuttes, og surres i steikepanna. Når løken er blitt litt myk og kyllingen er stekt utenpå (ikke brun), tilsettes kokosmelk. Smak til med krydder, urter og presset lime. Kok til grønnsakene er ferdige og kyllingen er gjennomstekt.
Server med ris.


#7

Millis sa for siden:

Mm. Mye godt. Trenger litt inspirasjon ettesom jeg kun spiser kylling og fisk (og vegetar da). Blir litt lei noen ganger.

Parmesankyllingen skal prøves denne uken, jentungen her er vill etter parmesanost :knegg:


#8

Fibi sa for siden:

Enkelsmenkel kyllingmiddag ala Lee:

Kyllingfileter marineres i litt olje, ferdighakket chili og hvitløk. (Jeg har to glass stående i kjøleskapet at all times.) Stekes i ildfast form på 200 grader til den er ferdig. Serveres med enkel grønn salat (ferdigpose om man er like lat som meg), couscous, og tzatziki (skrives det sånn? :blånn: ).

Jeg lager tzatziki selv på under fem minutter. Del en agurk på langs, og bruk en teskje til å skrape ut "fyllet" i midten. Riv den på den grove siden av et rivjern. Blandes med matyoghurt, salt, litt pepper, og så mye hvitløk som du liker. Mannen (som er kokk) ELSKET den. :kry:


#9

Malus sa for siden:

VI griller ofte kyllingfilet. Og serverer med salat og ris. Bare pass å på grille lenge på svak varme, så blir de saftige :)


#10

Millis sa for siden:

Høres deilig ut Ms.Lee :D Får man kjøpt ferdig tzatziki?! :humre: Jeg lager alltid selv.


#11

Millis sa for siden:

Nå er jeg så sulten... :mumle: Må ha mat!


#12

Fibi sa for siden:

Jeg tror Tine har kommet med ferdig på boks. Syns Wenche i god morgen norge snakket om noe sånn. Men den er best hjemmelaget. :nemlig:


#13

Aminta sa for siden:

Flygande Jacob er kjempegodt. Jeg lager den slik; (finnes flere varianter)

Legg kyllingfiléter (ferdig stekt, evnt. "rensket" grillet kylling) i en ildfast form, skjær 1-2 bananer i skiver og ha over kyllingen, og ha så endel karri over.
Over der igjen helles en saus laget av fløte som man pisker og chilisaus som røres inn i fløten når den er pisket. Jeg bruker å ha mye chilisaus i for vi liker den sterk, smak til.
Stekes i ovnen til sausen er passe, rundt 20 min.
Serveres med bacon som er skjært i biter og stekt, samt cashew nøtter, begge deler tar man selv å "sprinkler" så mye man vil ha over retten på tallerken. Samt salat, og evnt. naturris el. for de som vil ha.

Også er jo denne god;
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=35793&highlight=kylling


#14

Nessie sa for siden:

Jeg laget kylling idag. Den er utrolig enkel da..

Jeg snitter en kyllingfilet NESTEN i to, og putter ei skive ost og ei skive skinke inni. Krydrer med det man vil. Putter det i ovnen i 20 min.

Idag laget jeg potetbåter også, som jeg stekte i ovnen like lenge :jupp:

Server med salat :D


#15

turi sa for siden:

Jeg har en god kyllingoppskrift inne på "søtpoteter"-tråden! Snadder snadder snadder!!


#16

Aminta sa for siden:

Nå minnet guniss meg på at vi noen ganger pleide å snurre en baconskive rundt kyllingfilétene, ha ost på toppen og steke de en halvtimes tid eller så. Det er veldig godt, og tilbehøret kan jo varieres.


#17

Nessie sa for siden:

Bacon eller serranoskinke går også :jupp:

Det som er så genialt er at det "gjør" seg selv i ovnen sammen med potetene (på varmluft) - så det er så lite jobb!!


#18

Benzo sa for siden:

1 boks knuste tomater
1 beger creme fraiche
4 ss søt chilli saus
1 ss mango chutney
1 dl. Vann --
2 ts buljongpulver-- eller flytende kyllingbuljong
2 fedd hvitløk
2 ts karri
1 ts paprikapulver
1 ts pepper
4 ts estragon
5 kylling fileter eller 1 grillet kylling

Serveres med salat, ris & nanbrød


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.