Noen som kan si meg hvordan jeg skal lage en woksaus med sweet chilisaus. Kun Sweet chilisaus blir litt for sterkt synes jeg, liker at det smaker litt men er ikke så glad i veldig sterk mat. Kan jeg lage saus med sweet chili og kikkoman og noe annet f.eks???
Vil gjerne også vite hva annet dere bruker Sweet chilisaus til?. Har nemlig kjøpt denne nå og lyst å prøve meg litt på ting med denne :)
Skal ha stekt ris på søndag og leste ei som hadde litt oppi der.
Jeg pleier å surre kjøttet med enten ingefær eller hvitløk. Når alt er nesten ferdig, slenger jeg oppi litt chilisaus, litt soyasaus, en skvett vann, litt konsentrert kraft av samme type som kjøttet, og så drysser jeg over litt maizennajevning.
Jeg pleier å bruke både ingefær, hvitløk og lime som kryddere til wokmat. Ikke nødvendigvis sammen alt sammen. Ofte starter jeg med å steke kjøttet på god varme, har oppi hakket hvitløk. Så tar jeg oppi litt pepper og litt hakket ingefær fra et glass (ferdig hakket, smart). Når maten er omtrent ferdig har jeg på woksaus, sweetchilisaus eller limesaft. Hvis jeg tar i litt soyasaus dropper jeg salt inntil jeg får smakt på maten, ofte er soyasaus salt nok.
Den med maizennajevning er lur, da kan man få mindre sterk mat som også er barnevennlig.
Til slutt et lite tips for en mamma som må ha noe morsomt til middag: Fiskepinner kan dyppes i sweet chili saus! Syns faktisk det er kjempegodt jeg!