Jeg forsøker innbitt å gå ned noen kilo, men nå har det stoppet litt opp.
I dag på butikken så jeg at de hadde fått inn rabarbra. Jeg virkelig elsker rabarbra. Rabarbra i seg selv kan vel ikke være så ille. Problemet mitt er at alle ting jeg har pleid å lage med rabarbra i er så fryktelig usunt. Er det noen som har en oppskrift som inkluderer rabarbra som bare er moderat usunn?
Om ikke annet får jeg kutte den opp i små biter, strø kanel på og tømme over et par skjeer med vaniljeyoghurt.
Rabarbra i seg selv er faktisk giftig. Men det skal enorme mengder til da, så man greier ikke spise så mye. Jeg kan i grunn ikke se for meg at man kan lage noe med rabarbra som ikke inneholder sukker. Det går jo an å lage en smuldrepai, bruke grovt mel i paideigen og kutte mengden sukker i rabarbraen oppå?
Grete Roede har vel noen oppskrifter på smuldrepai-lignende greier eller kaker som du kan bruke rabarbra i, tror jeg. Mener faktisk å huske å ha sett en GR-rabarbraoppskrift. Skal se hva jeg finner.
Det går an å bruke rabarbra i stedet for sitron som tilbehør/smakstilsetter til f.eks. laks. Men da er det jo ikke så store mengdene rabarbra det er snakk om.
Rabarbra :nam: Det spiste vi mye før. Både mine foreldre og besteforeldre hadde enorm plante i hagen. Kanskje det skal vurderes til vår hage nå :gruble:
Rabarbrasuppe og pai er liksom det eneste jeg kommer på. :)