Millis sa for siden:
Fikk ett innfall og kjøpte to store søtpoteter i dag. Men litt usikker på hva jeg skal gjøre med den :humre:
Noen som har noen gode tips til hva som blir godt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Millis sa for siden:
Fikk ett innfall og kjøpte to store søtpoteter i dag. Men litt usikker på hva jeg skal gjøre med den :humre:
Noen som har noen gode tips til hva som blir godt?
Irma sa for siden:
Jeg bruker søtpotet i en tortillarett med kylling og andre rotgrønnsaker. (Vi bruker gjerne lefse istedenfor tortilla.) Oppskrift ligger i begynnelsen av Irmas kokebok i oppskriftsforumet, orker ikke lete den fram nå. :lat og kvalm:
Søster sa for siden:
Eller du kan bake dem: enten hele, akkurat som vanlig bakt potet, eller i store båter sammen med poteter, løk, knollselleri og noen hele hvitløksfedd med skallet på, som tilbehør til kjøttretter eller grillmat.
Miromurr sa for siden:
Eller så kan du lage søtpotetpuré av dem, det er supert tilbehør til kveite, steinbit eller torsk for eksempel.
allium sa for siden:
Jeg blander ca. 50/50 med vanlig potet og lager potetmos. Deilig tilbehør til kyllingfilet, gjerne sammen med sukkererter.
Søster sa for siden:
Nå skriver jeg søtpoteter på handlelista og prøver samtlige tips etter tur. :nam:
Tallulah sa for siden:
Evt. kan du bake Sweet Potato Pie. :nam:
Luftslottet sa for siden:
Hos oss er alltid dette så populært at man nesten glemmer å spise resten av maten: Søtpotetmos stekt i panne.
Man rasper søtpotet eller skjærer den i små biter, og steker den aldeles mør og mosete med salt, pepper og littegranne olivenolje. La det gjerne "brenne" seg litt fast i panna, så det blir sprø skorper innimellom. :nam:
Millis sa for siden:
Dette hørtes fristende ut!
Jeg ser jeg har en del å prøve ut her :glis: Kanskje jeg må handle inn fler. Takk for alle tips!
turi sa for siden:
Legger ut en oppskrift med søtpotet, som jeg har lagt ut i en annen tråd før.
Total lagetid 1 time, kutte tid tja 15 min.
Kjøp en naken kylling – og så skyll den i vann for å få av det meste av krydderet.
Du får kylling i ferskvare disken FØR de griller den ihjel. Går sikkert med en frossen også, men de bruker
dessverre å være noe tørrere.
Finn en vanlig kasserolle og dekk bunnen med omlag 1 cm med olje – blanding oliven og vegetabilsk olje
(raps, mais, solsikke). Legg kyllingen oppe i. Fyll rundt opp til kanten med grønnsaker. De trekker seg sammen,
så det er bare å fylle godt.
Kutt opp søtpotet, gulerot, neper, sjampinjong, løk/vårløk/sharlottenløk, hvitløk i fed (ikke del opp da brenner de i stykker), egentlig
masse av det du liker og det som er i sesong. Biter på størrelse med en halv fyrstikkeske omtrent.
Hele sukkererter, paprika, – disse tar du i etter halv tid siden de trenger kortere koketid
Krydre med salt og pepper – gjerne litt paprika, urtekrydder eller hva dere liker.
La kyllingen stå slik på samme varme som du koker poteter, i omlag 30 min. Så snur du kyllingen i gryta og har i resten av grønnsakene.
Følg litt med, men nå er det omlag 20 – 30 min igjen avhengig av kjelestørrelse. Ønsker du litt farge på kyllingen kan du frese opp varmen litt på
slutten bare.
Så legger jeg kyllingen på et fat så jeg skal klare å skjære. Grønnsakene og oljen moser jeg som regel sammen så det blir en god saus. Det er
ikke nødvendig å finmose. Litt klumper så man ser hva man spiser er bare bra.
Potetstappe
Kok skrellede poteter med ganske lite vann og 2 – 3 fed med hvitløk i vannet. Kok til de er ferdige kokte.
Hell vannet over i en bolle/mugge.
Mos potetene, ha oppe i smør og melk/fløte. Spe på med vannet du har tatt vare på. Husk at potetene absorberer
fuktigheten så stappa kan godt starte i litt tynneste laget, den blir tykk ganske fort.
Ha i salt, hvitt pepper og event krydder (velg mellom basilikum, oregano, timian, rosmarin
Jeg syns den er kjempegod hvertfall!!
Stellebord sa for siden:
Suppe med søtpotet og parmesan er himmelsk!
Ekorn sa for siden:
Søtpotet, kålrot, brokoli og gulrot med dip er himmelsk godt! :nam:
Benzo sa for siden:
Bruker det i potetstappe og fløtegratinerte poteter.
Mandarin sa for siden:
:nemlig:
scilla sa for siden:
Eller du kan bare kutte dem opp i båter, helle over litt olivenolje, salt og pepper og sette dem i ovnen i en varmesikker form. Simple as that.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.