Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger hjelp angående forskningssøk

#1

Marge sa for siden:

Skriver en oppgave om KOLS, og skal finne ut hvor mange med KOLS i Norge som har hjemmeoksygen. Søker og søker, men finner enten bare helt andre ting eller undersøkelser fra andre land. :confused:


#2

Tinka sa for siden:

Spennende oppgave du har.

Svigerfaren min har Kols, men har ikke oksygen hjemme.


#3

Huldra sa for siden:

Å, det er så frustrerende. Vet du, når jeg var i sånn knipe så spurte jeg de supre damene på biblioteket på høyskolen. DE kunne søke frem både det ene og det andre.

Det må da finnes et eller annet register for hvor mange som får O2 med hjem vel? Har ikke sykehusene dette? Helsedep?



#5

Isolde sa for siden:

Kansje Polarmed kan hjelpe deg? De leverer maskiner til hele landet, men mest til østlandet.


#6

Esme sa for siden:

Jeg ville i utgangspunktet ha ringt lungepoliklinikkene på de store sykehusene for å finne ut hvem som har oversikt på de respektive sykehusene.


#7

Palmen sa for siden:

Jeg ville tatt kontakt med en veileder på biblioteket der du studerer. De er utrolig flinke til å finne fram i databaser og blandt forskningsrapporter. Ser for meg at det er temaet KOLS du skal skrive om som et ledd i utdanningen, og da vil det å ringe hvert eneste sykehus for å finne eksakte tall innebære alt for mye jobb. Du må finne en undersøkelse som er gjort, eller kontakt en leverandør som ble foreslått over her, og få et estimat. All statistikk baserer seg på samples, eller et utvalg, så helt eksakte tall vil man ikke kunne finne.


#8

Joika sa for siden:

Har en kompis som skriver oppgave om KOLS, skal høre med han om han vet. :jupp:


#9

Joika sa for siden:

Hans tips var: "telefon til landsforeningen for hjerte og lungesyke ".

Han tippet det var et par tusen det var snakk om... villt gjettet...


#10

Ying sa for siden:

Det finnes et nasjonalt kompetansesenter som har ansvar for dette. De holder til på lungeavdelingen på Haukeland sykehus.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.