Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ritz-kake (Snickers-kake)

#1

Dixie Diner sa for siden:

Denne kaken er kjempegod. Men man må like peanøtter altså, den smaker skikkelig Snickers med innslag av salt. Spesiell kake, men skikkelig snadder!

Bunn:
6 eggehviter
5 dl sukker
300-350 gram hakkede peanøtter
1 pakke knuste Ritz-kjeks
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:
100 gram smør
200 gram melkesjokolade (eller 2 plater kokesjokolade)
6 eggeplommer
100 gram melis

Pisk eggehvitene stive sammen med sukkeret. Bland sammen kjekssmuler, peanøtter, bakepulver og vaniljesukker. Rør eggehvittene inn i kjeks- og nøtteblandingen og ha massen i en papirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 grader på nederste rille i ovnen, 20-25 minutter. Avkjøl kaken HELT i formen før du tar den ut, den sprekker lett.

Smelt smør og sjokolade. Pisk eggeplommer og melis stivt og bland med avkjølt sjokolademasse. Fordel glasuren over den kalde kaken og pynt med salte peanøtter eller det du vil. Skjær kaken i pene ruter og server.
Blir best når den oppbevares i kjøleskapet.


#2

Tertit sa for siden:

Den er kjempegod!


#3

Joika sa for siden:

Mammas så helt lik ut. :rørt:

Veldig god ja!!!! VELDIG.


#4

Estrella sa for siden:

Denne må jeg prøve en dag. Takk for tips. :nam: :nam: :nam:


#5

MorStine sa for siden:

Mmmmm... Men tør jeg lage noe sånt da? Kommer til å fråtse bigtime!:nam:


#6

Karamell sa for siden:

Den er digg! Jeg har variant med krem under sjokoladen også :nam:


#7

Musemus sa for siden:

Denne er fantastisk - har laget 2 langpanner nå på 14 dager, så det er skummelt. :flau:
Litt farlig å gå hjemme i barselpermisjon med denne i kjøleskapet...


#8

Tjorven sa for siden:

Hørtes ut som en kake etter mannens smak. Han er glad i sjokolade, men er egentlig en "salt"-person fremfor en sjokoladeperson (jeg er sistnevnte).

Dessverre er jeg skikkelig dårlig på å få eggehviter helt stive, så jeg har sluttet å lage kaker hvor det trengs. Noen som har et tips eller to?


#9

Karamell sa for siden:

1. Visp eggehvitene

Det er viktig å bruke en helt ren miksmasterbolle når du skal vispe eggehviter stive. De tåler ikke noe fett. Du må også være sikker på at det ikke er noen rester av eggeplomme sammen med hvitene. Ha eggehvitene oppi miksmasterbollen og visp til massen begynner å bli skummete og litt hvit. Tilsett så sukkeret i en stråle mens mikseren går rundt. Bruk gjerne et finkornet sukker. Hvor stiv massen skal være, avhenger av hva du skal bruke den til, men den skal bli blank og fin.

www.howtv.no/mat/kaker/article199128.ece

Mitt tips er ikke alt sukkeret på en gang!


#10

Harriet Vane sa for siden:

Jeg tar en sitronbåt som jeg "smører" bollen med, da blir den helt ren, og hvittene stive.


#11

Musemus sa for siden:

Jeg pisker dem ikke helt stive (fordi jeg er så sinnsykt dårlig på å skille egg :flau: ), men kaka blir skitgod likevel.
Har faktisk aldri hatt stivpisket eggehvite oppi, og denne gangen ble den skikkelig seig og god. Tror kanskje bunnen blir tørrere om man stivpisker?
Sitter og spiser det nå jeg, med en kaffe latte. :D


#12

Pingis sa for siden:

Liten eller stor langpanne? Vurderer å lage den til mannens jobb.


#13

Musemus sa for siden:

Jeg bruker stor. Tror jeg. Den som fulgte med ovnen. :knegg:


#14

Skytte sa for siden:

Oj, den så skummelt god ut. :o


#15

Musemus sa for siden:

Mhm... :klapper seg på magen:


#16

Tjorven sa for siden:

Jeg har omsider laget denne ..... og ikke spist annet godt i dag siden jeg liksom er på slankern ...... as if, med en sånn kake i kjøleskapet.

Uansett; jeg hadde egentlig trodd at den skulle være enda saltere, og vurderte å skylle peanøttene. Jeg er veldig glad for at jeg IKKE gjorde det.

Men den var veldig god. Mannen som ikke egentlig er noen kakemoms, men som liker salt/søtt-kombinasjonen, var også fornøyd.

Forresten; tusen takk for alle gode tips om å få eggehvitene stive. I dag klarte jeg det lett som en plett takket være tipsene. Litt dumt at jeg prøvde alt på en gang slik at jeg ikke egentlig vet hva av det som gjorde utslaget.


#17

allium sa for siden:

Jeg har også laget denne idag. Jeg synes faktisk den var litt for søt. Men guttungen var meget begeistret.


#18

Musemus sa for siden:

Jeg lager denne nå. :kry: Igjen. ( :flau: )


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget en annen sjokoladekake (igjen :flau:) nå i morges, men da jeg tok den ut hadde jeg stekt den for lite og hele dritten ramlet sammen i midten. :hyyyl:

Får lage en ny. :sur:


#20

Skytte sa for siden:

Jeg må bare finne en anledning til å kunne lage denne her...... :nam:


#21

Filifjonka sa for siden:

Her er min oppskrift på en lignende kake, den skal være halvfrossen og blir dermed litt iskake-aktig, veldig veldig god:

Peanøttkake

Stivpisk:

6 eggehviter
6 dl sukker

Bland inn:

4 dl vanlige salte peanøtter
(gni av litt av saltet med papir)

40 knuste Ritz-kjeks

Fordel marengsmassen på bakepapir i langpanne.

Stekes 20-25 min ved 175 grader.

Fyll nr. 1:
4,5 dl kremfløte vispes til krem.

Fyll nr. 2:
Lag eggedosis av 6 eggeplommer og 6 ss sukker. Smelt i vannbad 120 g smør, 200 g lys kokesjokolade og 2 ts vaniljesukker.
Bland og la stivne litt.

Del bunnen i 2 og sett sammen: Bunn, fløtekrem, bunn, sjokoladekrem på toppen.

Oppbevares i fryseboksen.

Denne oppskriften har jeg doblet, den var egentlig bare til liten/halv

langpanne. Men når man først lager den så er det like greit at det blir

litt... OBS: DENNE OPPSKRIFTEN ER DOBLET ALLEREDE!


#22

BonusMor sa for siden:

Hvis jeg lager denne kommer mannen min til å elske meg enda høyere, sier han. :lykkelig::lol: :juhu:


#23

Skytte sa for siden:

:fnis: DET er jo en grunn for meg til å bake denne også. Mannen elsker kaker!

:woohoo:


#24

Dixie Diner sa for siden:

Bare vent til jeg legger ut oppskrift og bilde på CREAM CHEESE BROWNIES, som jeg bakte her i forregår. :nemlig:

Må bare få lagt inn bildene fra mobilen over på pcen.


#25

Tjorven sa for siden:

NEI, NEI, NEI

Jeg gjør et forsøk på å slanke meg, sier jeg jo. :lalala:


#26

Dixie Diner sa for siden:

ondskapsfull

Du får spare oppskriften til en fin anledning. Jeg øver meg til dåpen, jeg prøver å finne de ultimate kakene, er derfor jeg baker så mye nå. (Godt med en unnskyldning :knegg:). Mannen får alt med seg på jobben siden jeg spiser lite sånt, så kollegene hans er litt forelsket i meg, tror jeg.


#27

Tjorven sa for siden:

Jo da, jeg tok også med meg ritz-kake på jobben. Problemet er at jeg bare tok med halve kaka, for resten spiste jeg jo selv. Jeg får minimal hjelp til kakespising av mann og barn. Snuppa vil bare spise røre/deig. Ferdige kaker er hun ikke videre interessert i; rare ungen.


#28

BonusMor sa for siden:

Jeg har laget, jeg har laget! Dæven, den ble god!

venter-på-mannen-som-jobber-overtid


#29

BonusMor sa for siden:

Trenger forresten ikke å ligge naken på en skinnfell for å få ham til å elske meg høyere - bare å sette i gang å bake :) :tilber:

Men naken på en skinnfell MED Ritzkake? :D



#31

Pebbles sa for siden:

Har også laget denne med et lag krem mellom bunn og sjokoladesaus - den aller beste kaken jeg har smakt i hele mitt liv! Og gjestene var på gråten av henrykkelse!
Den oppskriften blir nok hentet fram ved en senere anledning også, ja.


#32

allium sa for siden:

Da blir det store spørsmålet: Hva forsyner han seg med først?

Noe som fikk meg til å tenke på mannen som fikk to slips til jul av svigermor. Da han brukte det ene 1. juledag, snerret hun jaså, du likte ikke det andre?

Her kan det fort bli feil uansett hva man gjør.


#33

BonusMor sa for siden:

Haha.. du skal se det blir skilsmisse av denne hersens kaka! For som du sier, feil blir det alltid.

haha.. nå måtte jeg le!!


#34

Dixie Diner sa for siden:

Krem er jo noe av det beste jeg vet (bløtkake-oholiker) så da må jo denne bli ENDA bedre med krem i!!


#35

Pebbles sa for siden:

Har smakt begge deler - og den med krem er MYE bedre! Og det sier jo litt når man vet hvor god den uten er.:jupp:


#36

Filifjonka sa for siden:

Enig! :jupp:


#37

safran sa for siden:

:hyper:


#38

Dronningen sa for siden:

Oi. Skulle ikke ha lest om denne. Hørtes VELDIG god ut. :jupp:


#39

Shamu sa for siden:

Ånei..... :dåne: Trenger ikke flere kakeoppskrifter!

Når kommer brownies oppskrifta Iset? :knegg:


#40

Dixie Diner sa for siden:

Når jeg gidder å ta ut simkortet fra mobilen for å legge inn bilder. :lat: :knegg:


#41

Mani sa for siden:

Lag den med krem under, den er en slager her i huset :nam:


#42

Skytte sa for siden:

Må snart få laget Ritz-kake, men det blir uten krem. Er ikke noe glad i krem selv. :niks:


#43

Joika sa for siden:

Må du ta ut simkortet da? Jeg bare sender bilder som mms til mailboksen min jeg.


#44

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kan ikke sånt. :flau: Jeg skal prøve nå.


#45

Dixie Diner sa for siden:

Får bare opp telefonboka, kan jeg skrive en mailadresse i mottaks-greiene? :domm: Nei, der går det bare an å skrive tall.


#46

Zip sa for siden:

Men får du sendt dei i full størrelse?. Eg har ein mobil med nesten 3 megapixel og den lagar alltid bildene mindre skal eg sende mms til mailen.


#47

Skytte sa for siden:

Du har ikke bluetooth på pc'en da? Jeg overfører bilder via Bluetooth/blåtann mellom mobil og pc i allefall. :jupp:


#48

Dixie Diner sa for siden:

Er det bluetooth på pcer? :domm:
Men nå har jeg overført bildene, la ut en ny oppskrift med bilder, og bilde av CC-browniesene i Mims tråd.


#49

Dronningen sa for siden:

Jeg har en anledning nå i helga. :highfive:

Hvilken panne var det man skulle bruke? Bør jeg doble den i langpanna?


#50

allium sa for siden:

Jeg bare fulgte oppskriften. Det fylte min langpanne helt fint (den store langpannen som fulgte med stekeovnen).


#51

Krem sa for siden:

Huff, jeg bakte denne og hadde med på jobb i dag. Huff i den betydning at jeg selvfølgelig har spist altfor mye, og deretter er kvalm. Veldig kvalm.

Men kaka var veldig populær, og veldig god!


#52

rajraj sa for siden:

:juhu: Jeg bakte denne nå. Halloooo, diabetes 2!



#54

Tjorven sa for siden:

Jeg har laget denne både i langpanne og i 24 diameters kakeform. Den ble (selvsagt) mye høyere i kakeformen, og mye mer luftig. Så jeg vil nok fortsette å lage den høy.

Men da trenger man ikke så mye glasur.

Denne kaka synes jeg er skikkelig god.


#55

rajraj sa for siden:

Den er så god at jeg sporenstreks måtte fryse ned rubbel og bit, selv om jeg ska ha med en stor del bort i morgen tidlig. Ellers tror jeg at jeg hadde stått opp i natt og spist i søvne.


#56

GinaK sa for siden:

Denne kaken er nam, ja. Jeg har hatt den med på to skoletilstelninger og fått sååå mye ros!! :D

Men kan den fryses altså? Uten at kremen "sprekker" ??


#57

rajraj sa for siden:

Det sto på Det søte liv at den kunne fryses. Jeg har fryst den nå, men ikke tinet opp ennå, så jeg vet ikke hvordan den vil se ut når det skjer. (Jeg endte med ikke å fryse ned den biten jeg skulle ta med bort, for den var litt varm ennå da jeg skulle legge meg etter å ha bakt den.)


#58

Azi sa for siden:

Du er litt slem Iset vet du det?
DENNE må jeg bare prøve.


#59

Karamell sa for siden:

Dette er bortimot verdens beste kake! Tror den må lages igjen snart. :gruble:


#60

Snuppa sa for siden:

ta med på onsdag!!!


#61

Karamell sa for siden:

Snuppa: jeg har ikke vært med i FAU på to år. ;)


#62

Snuppa sa for siden:

Nei, men nå skal jo alle være med :p
Tok et års pause jeg også, men er klar for mer kake.


#63

kokosbolle sa for siden:

Denne bakes as we speak. :jupp:


#64

kokosbolle sa for siden:

OMG! Det lukter jo himmelsk fra stekovnen. :sikle:


#65

Hobbes sa for siden:

Peanøttene hakkes ikke, nei? Og hvor mye knuser man kjeksene? Så de blir pulverisert liksom, eller bare i grove biter?


#66

Dixie Diner sa for siden:

Jo.

Pulverisert. Jeg har brukt food processor, gjør alltid det når jeg lager kjeksbunn.


#67

Hobbes sa for siden:

Jeg tenkte egentlig på Filifjonkas versjon... :dårlig formulert:


#68

Hobbes sa for siden:

Thanks, Honey! :knegg:


#69

Charlie sa for siden:

Jeg syns også kjeksene er best når de er tydelig i biter, og ikke mel.... Lar nøttene være såpass grove at man fremdeles kan gjenkjenne dem som peanøtter. Er det ikke det i Snickersen også ? Husker ikke....




#72

Hobbes sa for siden:

En ting til... Skal bunnen til Filifjonka stekes på midten?


#73

Filifjonka sa for siden:

Stekes på midten? Mener du midt i ovnen? Isåfall ja. :)


#74

Hobbes sa for siden:

Midt i ovnen, ja. Det gikk litt fort med formuleringene i går. :flau: Jeg fant ut av det selv, da. :knegg:


#75

Fløyel sa for siden:

Jeg kjører de ganske kraftig i food-prosessoren, syntes bunnen blir seigere og bedre. Nesten samme konsistens som nøttebunn.


#76

Hobbes sa for siden:

Jeg puttet dem i en frysepose og knuste dem med hendene, jeg. Funket som fjell.


#77

Filifjonka sa for siden:

Syns også bunnen blir veldig god og seig med helt knuste kjeks, jeg kjører dem i foodprocessor. Nå blir denne kaka veldig sjelden bakt dessverre, siden sønnen min har fått nøtteallergi.


#78

Mei sa for siden:

Når dere lager den med krem mellom bunn og glasur - smører dere bare vanlig pisket krem på før glasuren? Og hvordan blir det å ta på glasuren da?


#79

Filifjonka sa for siden:

Den jeg lager har bunn - krem - bunn - glasur, så jeg tar aldri glasur på krem.


#80

Mei sa for siden:

Ja det kan man vel gjøre med denne også? Skjære bunnen i to og legge den dobbelt? Vanlig krem bare Filifjonka?


#81

Hobbes sa for siden:

Vanlig krem. Denne er så farlig god!


#82

Tilde sa for siden:

Denne må jeg lage en dag.:)


#83

Hobbes sa for siden:

Jeg skal lage den til 17. mai. Heldigvis har jeg stor familie, så forhåpentligvis slipper jeg å ta med noe rester hjem...


#84

Dali sa for siden:

På tide å hente fram denne igjen. Nå har jeg laget bunn og den er avkjølt. Så leser jeg her, både tips til stive hviter, og tips til enda bedre kake. Note to self, alltid lete på fp før bakestart. Skulle jo delt opp kaka mens den bar varm, og hatt krem imellom lagene. :sukk:


#85

GinaK sa for siden:

Neida. Jeg synes bunnen er håpløs å skjære i, fordi de blir så tynne så jeg deler ikke bunnen mer. Først et lag med krem oppå bunnen så sjokoladefyllet over og strø peanøtter over. Så et sikksakk lag med sjokoladesaus. Nam. :)


#86

Dali sa for siden:

Der ser du, enda flere tips, men da var kaka ferdig. Wenche på tv2 sa ingenting om krem, så fløte var ikke i hus i dag. Jaja, den blir vel god uansett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.