Tante Grønn sa for siden:
i kjøleskapet?
Hadde vært så enkelt å kunne lage smoothie nå til frokosten i morgen.
For ordens skyld kan jeg informere om at den vil bestå av jordbær, banan og joghurt.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Tante Grønn sa for siden:
i kjøleskapet?
Hadde vært så enkelt å kunne lage smoothie nå til frokosten i morgen.
For ordens skyld kan jeg informere om at den vil bestå av jordbær, banan og joghurt.
Dixie Diner sa for siden:
Ja det gjør den. Jeg takler ikke smoothie som har stått i et kvarter engang, så jeg må drikke den helt nylaget, men jeg vet mange gjør det på kvelden og den holder seg bra. Må røre litt i den da, siden den ofte skiller seg.
Maz sa for siden:
Den skifter vel gjerne litt farge, men det plaget ikke meg.
Michayla sa for siden:
hadde min i kjøleskapet i ca6 timer.....rett i do med den...jækk...
Bare fersk smoothie på meg heretter.
Tante Grønn sa for siden:
Jeg tok ikke sjansen, og det var nok like greit.
Sol sa for siden:
Sånn til neste gang så har jentene hatt med seg smoothierester til frokost i barnehagen. De er laget på banan, juice og frosne bær og har holdt seg helt fint. Den ene jenta mi syns det er supert og den andre vil ikke ha for "den er ikke ny".
Harriet Vane sa for siden:
Jeg lager av og til smoothie kvelden før. Jeg prøver å finne noe å ha den i med lokk som er akkurat passe stort, så det blir helt tett. Da holder farge og alt seg fint og den skiller seg ikke.
Trois sa for siden:
Ha en mugge eller annen beholder med lokk. Strø litt c-vitaminpulver i bunnen før du heller smoothien i og ha på lokket. Da holder den seg fint.
Xian sa for siden:
Den er ikke like god dagen etter, men min iboende motvilje mot å kaste mat gjør at jeg drikker den likevel. (Om jeg bare lager nok til én dag får jeg jo en halv banan til overs, og en halv banan som har ligget i kjøleskapet i et døgn er i hvert fall ekkel. :eek: )
Dixie Diner sa for siden:
Frys ned bananen i biter. Da blir smoothien enda mer kremet og god. :)
Xian sa for siden:
Først avokado, og nå banan! Du og du, hva blir det neste som kan fryses? Tomat? :)
Takk for tips, det skal jeg prøve!
Dixie Diner sa for siden:
:knegg: Nei men banan er ypperlig å fryse. Har du ikke smakt frossen banan i barndommen? Vi frøs alltid ned halve bananer og spiste som is da vi var små, snaaadder! Enda bedre med sjokoladetrekk utenpå. Men til smoothie er det best å fryse den i biter, lettere å mikse den da.
Kaz sa for siden:
Vi har forresten brukt rester av smoothie til å lage saftis, i sånne saftissaker fra IKEA. Ungene syntes det er godt, og jeg får brukt opp rester.
Kaz sa for siden:
Åh ja, det husker jeg vi gjorde også.
Dixie Diner sa for siden:
Sånne har vi også, de røde og gule, 2 sett. Har hele fryseren full av hjemmelaget iskrem til enhver tid, og da kan jeg lage dem så sunne at de kan spises hver dag, hehe. Nå har jeg jordbæris (laget Fedon Lindberg sin jordbærmousse og frøs ned i formene), men vanligvis fryser jeg ned smoothie-restene. Og siden jeg har egg oppi smoothien, blir isen ikke hard, men litt myk slik som butikk-iskrem. :)
Kaz sa for siden:
Det var lurt, det skal jeg også prøve. :)Tertit sa for siden:
Jeg også :D
Sue sa for siden:
Ahhh, smart! :jupp:
Tertit sa for siden:
Iset, har du hele egg eller bare eggeplommer i smoothien?
liefje sa for siden:
For det förste er de gode nylaget og for det andre forstaar jeg ikke helt at det kan ta saa lang tid aa lage det paa morgenen. Man kan jo evt. sette frem alt man trenger, rense jordbaer (bananskrelling tar jo ikke akkurat mye tid) og saa er det jo bare aa mikse, liksom.
Michayla sa for siden:
Tar toppen 3-5 minutter å lage smoothie.
Da tar jeg den heller fersk ja.
Har ikke rester lenger nå da jeg har funnet ut hvor mye som skal i når jeg lager.
Er bare jeg som drikker dette her og vil ungene ha, så tynner jeg den ut med melk da jeg liker min tykk og kremet.
Etter den er tynnet ut så er det nok til barna og.
Dixie Diner sa for siden:
Har hatt hele egg i, men jeg er litt i tvil om jeg skal begynne å ha bare plommene i siden rå eggehviter ikke er fordøyelig og blokkerer opptaket av enkelte B-vitaminer, har jeg hørt. Noen som har innspill på dette? Dessuten er det eggehviten som gjør at isen får så god konsistens, og det er jo proteiner i det. Er usikker, så foreløpig går hele eggene i ...
Ja det går superraskt. Jeg pleier å veie opp den mengden bær og frukt jeg skal ha i smoothien (det som brukes frossent) og ha i små plastposer som jeg fryser ned. Da er det bare å ta ut en pose hver morgen og slenge i blenderen. Jeg har en neve mandler i også, forresten. De blir ikke HELT malt i blenderen men nesten, og jeg liker den lille tyggemotstanden.
Tante Grønn sa for siden:
Morgenene her i huset er hektiske. Sånn er det bare ;) Noen har 5 min til å lage en smoothie, og andre har ikke det.
Dixie Diner sa for siden:
Joooda, stå opp 5 minutter tidligere. :knegg:
liefje sa for siden:
Akkurat!
Tante Grønn sa for siden:
Da nøyer vi oss med juice :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.