Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

CV eller curriculum vitae

#1

kisha sa for siden:

Jeg mistet cv-en min i datakrasj og skal skrive den på nytt. Nå får jeg høre at curriculum vitae er avlegs som heading. Jeg er ikke enig. Hva mener dere?


#2

Malus sa for siden:

Jeg har brukt enten den en eller den andre varianten, og oppfatter det ikke som avlegs å bruke curriculum vitea. Tror ikke det spiller noen rolle.


#3

Anda sa for siden:

Jeg er tydeligvis avlegs, for min siste versjon (fra juni 2007) heter curriculum vitae. Jeg fikk forresten jobben, og har ingen sterke meninger om det hele.


#4

kisha sa for siden:

Da er det greit. Jeg holder meg til curriculum vitae.
Takk for svar.


#5

Ru sa for siden:

Det sto Curricilum Vitae på min forrige. Fikk jobben. :nemlig:


#6

liefje sa for siden:

Jeg ville bare skrevet navnet mitt som "overskrift". Det er jo opplagt hva det er, liksom. For meg blir det nesten like dumt med CV/Curricilum Vitae överst paa CV-en som det blir aa skrive BREV överst paa et brev.


#7

kisha sa for siden:

Det er mere høytidelig med curriculum vitae eller cv.
Jeg har hørt om et tilfelle hvor søkeren ikke fikk jobben fordi cv-en var skrevet i feil rekkefølge.


#8

Estrella sa for siden:

Jeg har curriculum vitae som overskrift. :nikker:


#9

Maz sa for siden:

Jeg mottok en gang en CV og en levnedsbeskrivelse fra samme person. Samme informasjon omstokket. Vedkommende skjønte jo tydeligvis ikke at dette var samme ting og ja da blir du nok sjaltet ut.

Jeg liker ikke bruken av forkortelser som henger alene uansett hvor almnet kjent det er. Det morsome er at alle snakker om EN curriculum vitae mens det er jo egentlig ET curriculum vitae.


#10

Palmen sa for siden:

Jeg er litt enig med deg her. Jeg bruker heller ikke CV/Curriculum Vitae som header når jeg skriver en cv, men bruker navnet mitt.


#11

Mei sa for siden:

Synes også det er mest logisk med navnet mitt, og bruker det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.