Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utfording: Ukemeny for kresne barn

#1

DM sa for siden:

Er det noen som kan komme med gode forslag til måltider som kresne barn liker? Jeg er litt lei den vanlige menyen, og er så sliten og lei av diskusjoner og ønsker å ha en uke som ikke er så mye krangling (til mannen er ferdig med eksamen), og som ikke bare består av pølser. Jeg prøver å unngå å ha så mye pølser, men tar gjerne i mot tips på litt spesielle pølseretter slik at vi kan variere pølsemenyen og på den måten få ham til å eksperimentere litt mer med mat han faktisk liker.

Jeg trenger bare så mange tips/oppskrifter som mulig til mat til kresne små barneganer.


#2

Katinka sa for siden:

henger meg på

Lei av å lage nudler...


#3

Stompa sa for siden:

Jeg setter meg ned og venter med deg. Har en som elsker middag og ei som helst bare vil ha farsemat ...


#4

Ru sa for siden:

Du burde fått tilsendt noe reinsdyrpasta. Også kalt Elg-pasta; og det er da altså øko-pasta fra Ikea av alle steder.
Poden hiver innpå når han kan spise reinsdyrhoder. :himle:
Pastasausen vi har til er kjøttdeig/biffdeig/karbonadedeig, alt ettersom; blandet med Heinz-ketchup, vann, litt soyasaus, krydder i bøtter og spann, en revet gulrot og inntil en halv finrevet løk. Da blir det løkmos, og det setter smak men synes ikke. Jeg liker ikke egentlig løk selv, men klarer faktisk å lure meg selv på denne måten. :blond:

Kylling på pinne, kanskje? Kjøtt på pinne?

Det er ikke jeg som er den store kokken her i hus, akkurat ...


#5

Blåbær sa for siden:

Nå liker kanskje ikke alle kresne barn det samme, men kan komme med noen forslag til retter som er poppis hos min kresne gutt.

Kjøttboller
Lages av kjøttdeig (varierer mellom kylling, svin og karbonadedeig), ett egg og litt krydder. Tar gjerne ut noen boller før jeg kryddrer ekstra til oss vokne.

Alt som er panert
Deler fisk i pinner, kyllingfilet i biter, svinekjøtt i biter. Kylling og svin banker jeg litt før jeg panerer.
Vender i mel, så egg også grilliermel og steiker.

Alt som kan dippes
Babymais, cherrytomater, blomkål, broccoli, kålrot, agurk, ost, gulrot og pitabrød.
Lages enkle dippes basert på rømme.


#6

kokosbolle sa for siden:

Knerten her elsker pasta med pesto, av alle ting. Så det kan lønne seg å prøve litt uvante kombinasjoner for de, med mindre de nekter å prøve de da selvsagt.


#7

Libra sa for siden:

Kaster ut noen ideer som er veldig populære her i huset:
Kyllingklubber med ris og salat (han får da selv bestemme hva han skal ha av salat)
Fiskekakeburger med salat og ovnsstekt potet
Stekt laks med brokkoli
Stekt laks i wrap med salat
Strimler av kylling eller svinekjøtt som brunes lett og kokes i vann tilsatt kyllingbuljong, tilsett grønnsaker som ungen liker og serveres med ris eller pasta
Kylling krydret med paprikapulver og kyllingkrydder fra Santa Maria, brunes lett og lar det putre i stekepanne med blanding matfløte og melk. Serveres med enten poteter eller ris og grønnsaker etter smak.


#8

Agent Scully sa for siden:

Fiskepinner ... :sparke:
Jeg hiver inni ovnen sammen med frosne pommes frites når jeg ikke er i det kreative hjørnet. :hjerter: Fingermat :hjerter:


#9

Palmen sa for siden:

Uff ja. kjent problem.
Fikk en oppskrift på kyllingnuggets som faktisk var godkjent hos mini, den kan være verdt forsøket?

400 g kyllingkjøttdeig
1 eple, revet (uten skall)
1 liten løk, revet
1 hvitløksfedd
2 ss finhakket persille
2 ss ferske brødsmuler
1/2 ts paprikapulver
salt og pepper

Bland alt sammen. Lag kyllingnuggets, min lille er pølseelsker så jeg formet de som pølser.
Vend nuggetsene i finknust cornflakes. Stekes i olje i panna, eller kan bakes i ovnen. Ikke ha for sterk varme, da blir corn flakesen brent.


#10

safran sa for siden:

Grove pitabrød med ulike grønnsaker og kjøtt i biter.
Taco/fajtitas.


#11

Ru sa for siden:

Fiskepinner fåes også i Elias-form. Fulltreffer.


#12

Palmen sa for siden:

2-åringen har hadd en god dose kafeturer i sitt liv, og syns derfor muffins kan være spennende. Grove matmuffins der du sniker inn grønnsaker men også et par pølsebiter kan kanskje være noe? (det må jeg forresten prøve selv, det var en god ide...)


#13

Libra sa for siden:

Nuggets ser jeg nevnt her. Jeg har en oppskrift som er super enkel, du må bare huske på det en dag eller så i forveien.

Kyllingfile bankes ganske flat og deles opp i biter i nuggetsstørrelse. Bitene legges i en pose og så fyller du opp med skummet kulturmelk. La det ligge i kjøleskapet i allefall natten over. Tåler å ligge lengere.

Ta ut kjøttbitene og vend dem i knust Ritzkjeks og stekes i olje med moderat varme.

Disse er så gode at du bør lage mange når du først lager. :D Jeg har ennå tilgode å treffe noen, det være seg barn eller voksne, som ikke har elsket disse.


#14

gajamor sa for siden:

Pølsegryte:

1 pk skinnløse pølser
grønnsaker etter smak og behag
2 små beger rømme (1/2 4-pack)
salt, pepper, og kanskje chili?

Skjær pølser og grønnsaker i biter, evt finn fram en pose med frosne grønnsaker. Fres pølsene, ha i grønnsakene, tøm over rømmen, og varm opp. Skal koke noen få minutter.

Serveres som det er, eller med en eller annen type potet.

Hvis barna er grønnsaksnektere, kan noen grønnsaker finhakkes og blandes inn som saus.


#15

annemede sa for siden:

Madam Bergens fiskekaker om han tåler melk og fisk. De har forskjellig form. Nabogutten er veldig glad i de.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Oj, disse må prøves!


#17

m^2 sa for siden:

taco - alle tar det de har lyst på :)
Du kan variere med karbonadedeig, kylling og til og med litt woket fisk med krydder hvis du vil.
Det ligger en kjempegod oppskrift på en mais-og avokado salat her inne som de aller, aller fleste synes er kjempegod. Den passer fint til.
Hjemmelaget salsa med mango er også godt.
Ellers ymse grønnsaker i småbiter.
Også er det glutenfritt og kan enkelt gjøres melkefritt ;)

Tacolodd er også kjempegodt - igjen, ikke noe problem med gluten- og melkefritt. Kan ha ris til, f.eks ris ristet i litt hvitløk og olje, før det kokes i vann med med litt buljongpulver og oregano.

Bakt potet - igjen etter prinsippet alle tar til det de har lyst på. oppskårne grønnsaker osv til, kanskje noe saus eller ketchup.

Vi liker godt kokt makaroni med makrell-i-salsa. Jeg vet det høres helt jøgg ut men det er faktisk godt! Og litt morsomt å lage.

Pastasalat? Evt. med pasta i farger?
Mims caesardressing er kjempegod. Kokte poteter og skinkebiter og masse grønnsaker og du er i boks.

I sverige får du potetkaker med smilefjes - kjempegode :jupp:

Kunne tabouleh vært noe? Kokt Couscous, tomater, agurker, oliven, krydderurter hvis det går, litt sitronsaft og salt. Gjerne fetaost, og olivenolje

Fiskegrateng. Jeg lager min med glutenfri makaroni og bruker noe knuste maisgreier på toppen.

indiske kyllinggryter med kokosmelk og ananas er godt og mildt :jupp:

Lasagne er morsomt å være med å lage (etter at sausen er ferdig)
Porsjonspizzaer


#18

Nenne sa for siden:

Vi har hatt gratinert kyllinggryte i dag og minstemann spiste seks porsjoner!

Gratinert Kyllinggryte
Ant : 4
2 porsjoner med Makaroni
1 kylling
1 boks mais
1 løk eller purre
1 rød paprika
1 krt. rømme
1 krt. fløte
Revet ost

Fremgangsmåte:
Makaronien kokes på vanlig måte Kyllingen renses og skjæres opp i biter. Løk el. Purre og paprika kuttes opp i små biter.
Makaroni, kylling, løk el. purre og mais, rømme og fløte helles og blandes i en ildfast form. Smak til med salt & pepper, eller annet krydder, og ha godt med revet ost på toppen.
Gratineres på 225° i ovnen ca. 15 minutter eller til osten er gylden. Serveres som den er eller med baguett/smør og blandet salat!


#19

Joika sa for siden:

Innser brått at poden ikke er så verst kresen likevel. :humre:
Han spiser både pølse, kjøttdeig OG kyllingfilet! :lykkelig:


#20

Karamell sa for siden:

Her spiser barna omtrent bare dette:
Pølser i tomatsaus og pasta
Fiskegrateng
Fiskekaker i hamburgerbrød

(Og grøt og pølser i brød)

Ja, de er kresne!

Ved andre middager spiser de enten bare pasta eller ris. Og brokkoli er eneste godkjente grønnsak. :himle: Eldste kan spise en halv potet, mens minste nekter poteter. Han liker Pommes noisettes da...


#21

Nina sa for siden:

Disse kjøttbollene har slått veldig an hos min ganske så kresne sønn. Han pleier å få noen med til lunsj på skolen også.

1 pk Kyllingkjøttdeig eller annen kjøttedeig
1 egg
1 liten finhakket løk
1 revet gulrot
Kavringstrø eller potetmel
Salt
Pepper
evt. 1 fedd hvitløk
Litt farris (ikke nødvendig)
Evt.ristede pinjekjerner
1 laurbærblad

Bland alt (untatt laurbærbladet) godt sammen til en seig masse. Form små kjøttboller og stek på hver side. Trekkes i kyllingkraft/buljong med laurbærblad oppi i ca. 15 min.
Disse blir saftige og gode og kan serveres som de er, med pasta, oppi tomatsuppe eller hva som helst som måtte passe.


#22

D'Arcy sa for siden:

Fiskekaker i hamburgerbrød - husk at dette kalles Sjørøverburger. Det gjør det straks mer interessant.

Stekt laksefilét med fersk pasta og fiskesaus. Salat på siden.

Jeg erfarer at dersom salat kuttes opp hver for seg - agurk i skiver, paprika i ringer, cherrytomater deles i to og salatblad på siden. La så barna forskyne seg av det de vil og smake, så spiser de mye mer. Dette gjelder forøvrig også for voksne menn. :knegg: Jeg har en unge som spiser MYE grønnsaker etter at vi begynte med dette.


#23

Harriet Vane sa for siden:

Dagens kjappe:

naturris
1 pk.kyllingkjøttdeig stekes og blandes med
1 glass korma saus

Lag jukseraita av 1 boks matyoghurt, noen skjeer mintjelly og litt revet agurk og server med nanbrød. Korma er veldig mild og en fin inngangsport til indisk.

Kylling på pinne

Skjær kyllingfilet i lange strimler og tre på spidd (legg helst spiddene i vann litt, så de ikke tar fyr)
Kyllingstrimlene blir ekstra gode om du marinerer dem i teryiakisaus og sesamfrø og så steker du de på grill eller i ovnen.

Du kan ha kokte nypoteter på spiddene sammen med kyllingen. Deilig!

Spidd med pølser

Ha litt grove pølser i skiver og tre paprika, kokte nypoteter, squash og annet som frister sammen med pølsebiter. Dere kan tre på spiddene sammen, og man må ha annenhver og spise alt og sånn. Enkel dressing av litt majones, litt lettrømme og litt ketchup ved siden av kanskje?

Tomatsuppen min

finner du i gamle ukemenyer, og den kan ingen unger la være å spise. Ha i litt melk eller fløte så den blir litt mildere og noen pølsebiter eller kjøttboller eller kyllingboller fra boks. Grov pasta og kokt egg er sunt. Tomater er sunt.

Laks på pinne

Som med kyllingen. Den kan marineres med teriyakisaus og sesamfrø den også. Den kan gjerne paneres ved å dyppe i mel, pisket egg og så mel igjen, eller kavring eller hva du nå har. Ha gjerne salt og pepper i melet. Poteter, rømme og agurkskiver ved siden av.


#24

Nessie sa for siden:

Hannah har vært en "middagshater" helt siden start :knegg: Middagsglass var uaktuelt, uansett merke. Og enda sliter vi med å få i henne middagsmat. :himle:
Går litt opp og ned. Men jeg har bare funnet ut at hun får spise når hun spiser. Orker ikke tilpasse henne hele tiden lenger. Hun spiser godt ellers da, og er langt fra tynn. Så jeg er ikke særlig bekymret.

MEN, jeg tar med meg en del tips herfra! :D


#25

Joika sa for siden:

:knegg:

(Hørtes godt ut da).


#26

M&amp;M sa for siden:

Pølse-ris var min favoritt når jeg var lita (og jeg synes fortsatt det er godt. Og med ei meget kresen datter er dette ofte å finne på middagsbordet vårt:
Stek 1 pk. pølser (gjerne kylling/kalkun) i biter sammen 1 purre (i ringer) og et par sjampinjonger i skiver (purre og sopp må plukkes vekk fra lilletupps fat!)
Kok ris i litt buljongvann. (hurtigris funker flott!)
Ha i 1-2 egg i den ferdigkokte risen og litt revet ost, ha i pølsene, litt salt og pepper, bland og server, gjerne med en liten salat (som vesla ikke spiser noe av.) :jupp:


#27

BonusMor sa for siden:

Nå har ikke jeg kresne barn, da (så sant man ikke snakker om klær, for der er 2 av dem HÅPLØSE- mamma blir gal snart!)

Men på Oprah var det et program med kona til Jerry Seinfeld. Hun var lei av at ungene klaget så på grønnsaker, og at det var lite hyggelig rundt matbordet. Hun lager grønnsakpureer som hun smugler inn i maten. Hver søndag lager hun pureer for hele uka, og legger dem i poser. Hun slutter selvsagt ikke å legge friske grønnsaker på tallerknen deres, men nå slipper hun å engste seg over at de ikke får i seg nok vitaminer og antioksidanter.

Jeg var hjemme med yngste en dag da dette programmet gikk. Hun brukte også pureer i sjokoladekake, og det har jeg prøvd. Kakene blir så utrolig saftige.
Søk på Jessica Seinfeld på google, så ser du. Og på Amazon har de kokeboken hennes. Mye snadder. Mine er som sagt ikke kresne, men jeg synes det er moro å eksperimentere. Min kresne niese begynte å hylgråte da hun skjønte at hun hadde spist brokkoli i kjøttkakene.. haha.. Tante Grusom slo til :p, og hun merket det ikke. Men nå liker hun plutselig brokkoli! Verden står virkelig ikke til påske!:D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.